КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2015 » Квітень » 11 » І ти воскреснеш, моя Україно! До Воскресіння через страждання!
12:06
І ти воскреснеш, моя Україно! До Воскресіння через страждання!

     І ти воскреснеш, моя Україно!   До Воскресіння через страждання! 

.

   З надгробного каменя ангели проголошують воскресіння Христа. Світлу радість перемоги Воскреслого Спасителя світу над гріхом і смертю звершує і доповнює незмінність і вічність слави Богочоловіка: «Христос, воскреснувши з мертвих. уже не вмирає, смерть над ним вже влади немає», - говорить св. ап. Павло (Рим. 6, 9). Настав для спасіння людей чудесний і прекрасний день щасливої вічності. Чуда воскресіння Христового не бачило око людське. Бачили його з радістю лише ангели і святі душі старозавітніх праведників.

   Як Спаситель уночі народився від Пречистої Діви Марії, не порушив її дівоцтва, так і рано вранці з суботи на неділю, коли було ще темно, вийшов Він із запечатаного гробу, не порушивши печатів на ньому, як говорить про це пісня церковна: «Народженням Твоїм, Христе, не порушив єси нетління Діви, а воскресши з гробу, зберіг цілими печаті і відкрив нам райськії двері». Спаситель вийшов з горбу Сам Своєю власною силою. Оживлення мерців належиться до сили Бога Отця, тому св. ап. Павло пише, що Бог Отець воскресив Ісуса (Рим. 8, 11). Але і Син Божий має ту саму силу, що і Бог Отець, правом вічного народження від Нього (Ів. 5, 20-21-26).                           Як добровільно віддав він Своє життя, так Своєю владою Він прийняв його назад (Ів. 10.17-18). Воскресінням Христовим звершено справу нашого спасіння. Воскресіння є найбільшим і найсильнішим доказом того, що Ісус Христос є Син Божий, який став чоловіком і вмер на хресті ради нашого спасіння. Цю істину Христос доводить спершу Своїми чудесами, пророцтвами, Своїм високим вченням, Своїм досконалим і святим життям, але всього цього було замало. Тим доказам чогось бракувало, бракувало воскресіння. Коли іудеї зажадали від Христа чуда з неба на доказ Його божественного походження, Господь сказав, що на доказ цього дасться їм тільки чудо Іони пророка (Мф. 12, 39-40). На Великдень вдосвіта, раненько Спаситель цю обіцянку виконав, вийшов живий з гробу, де було поховано Його за три дні перед цим. Це чудо є більше, ніж Його вороги хотіли з неба, чудо на власному Його тілі і житті. Спаситель хотів нас цілковито визволити з-під влади диявола. Цей отець неправди і споконвічний вбивця панував над людством силою пристрастей і гріха, неправди й облуди, силою смерті і духовної загибелі. Цими силами диявол підбив людство і позбавив його Божого дару миру і свободи, ласки і безсмертя. 

      Темряву давнього невірства і поганства Христос просвітив світлом Свого Євангелія, людські пристрасті Він подолав Своєю ласкою і прикладом, гріх – Своїм стражданням, а смерть нашу – Своєю смертю за нас і воскресінням. Смерть, цю данину гріха, Спаситель поконує в її твердині, в гробі тим, що Він сам умер, був похований і на третій день воскрес і Своєю смертю подолав смерть. Наше воскресіння так само певне, як воскресіння Спасителя (1Кор. 15, 20; 21, 53). Вологий і холодний гріб, що колись був кінцем усякої надії, тепер став дверима до нового, вічного життя; вертоград, де був гріб Ісуса, став новим раєм життя. З того раю Христос дарує всім нам дар безсмертності. Перестала бути знаряддям вічної розлуки сира земля, що покриває наших померлих батьків, матерів, братів, сестер, синів, доньок, приятелів та сусідів. Воскресіння Христа є повною перемогою спасіння, загальною перемогою для всіх і цією перемогою користатимуться всі (Кор. 1, 18). Ось чому так радісно слухаємо і співаємо на Святу Пасху: «Смерті святкуємо умертвлення, пекла зруйнування, іншого життя вічного початок ...». Ми повинні не тільки втішатися воскресінням Христовим, але полюбімо Воскреслого Господа всім своїм серцем, всіма силами і всіма почуттями нашими! Бо Він воскрес! Якого Всесильного, Величного і Славного, повного добра і милосердя, Безсмертного і Вічного маємо Господа! В славі Його воскресіння ми найкраще бачимо, як Він полюбив нас і яку жертву приніс, щоб спасти нас. Нам належиться полюбити Його тим більше, що Його слава є водночас і наша слава. Він «преобразить тіло нашого приниження так, що воно буде подібним до тіла слави Його», говорить св. ап. Павло (Филп. 3, 21). Як Він у день воскресіння Свого, так колись, в останній великий день загального воскресіння, всі праведники воскреснуть і засяють ясним світлом вічної слави в царстві Отця їх небесного (Мф. 13, 43). Приймаймо достойно Пречисте Тіло і Кров Господа нашого в святих Тайнах Причастя, що як насіння нашого майбутнього прославлення вкладається в наші уста.          Ради Воскреслого Господа слави ми повинні полюбити ближніх наших, нам потрібно молитися за всіх і від серця прощати наших ворогів і противників. Коли хто лежить у гробі гріха, ненависті та ворогування, гордості і заздрості та всякої неправди, нехай воскресне, як закликає до цього церковна пісня: «воскресіння день, і просвітімось торжеством, і один одного обіймімо. Скажемо «браття» і тим, що ненавидять нас; простімо все ради воскресіння, і так всі заспіваймо: Христос Воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що в гробах, життя дарував.
    Доргі браття і сестри! Сьогодні ми святкуємо Пасху в нелегкий для України час! Ми йдемо шляхом Христа, переживаючи Голгофу і розп’яття нашої многострадальної Землі. Не одна матір, дружина, сестра буде проливати сльози, тому, що втратили найдорожче своїх синів, чоловіків, братів… Ми всі проймаємося тим глибоким жалем, болем, що стривожив всіх нас. Та надією є ті слова Господа Нашого Ісуса Христа: « Знову й знову запевняю вас, що ви будете плакати, а світ буде радіти; ви будете сумувати, але ваш смуток на радість зміниться. Жінка, коли родить, терпить, бо прийшов її час. Коли ж народить дитину. То вже не пам’ятає страждань через радість, що народилась на світ. І ви, отож, смуток маєте нині, та Я знову побачу вас, і зрадіє ваше серце, і вашої радості вже ніхто не забере від вас»(Ін16; 20-22). Ці пророчі слова Спасителя були сказані апостолам понад дві тисячі років тому. Вони і до нас сьогодні лунають, бо Бог стоїть за тими хто живе по правді. Він витре наші сльози, він заспокоїть нас у скорботі і дасть свою немеркнучу благодать.
      Україно! Ми воскресаємо! До воскресіння через страждання, до воскресіння через святу жертву найкращих твоїх синів і дочок, які на небесах вимолять нам волю, свободу, краще життя. Боляче, в стражданнях і поневіряннях воскресає наша віра, бо вірою можемо творити чудеса! Хай нашої духовної радості ніщо не затьмарює, бо Христос, воскреснувши з мертвих, вже не вмирає, він знищив владу смерті, сокрушивши врата пекла. Смерті не існує, є тільки перехід від смерті в життя. Це дає нам надію, віру і безмежну любов, яка прирівнюється до любові досконалої, любові Божої!

   Дорогі Корюківчани, возлюблені браття і сестри! Щиросердечно вітаю вас з Великоднем Світлим Христовим Воскресінням! Засилаю Боже благословення! Здоров’я душевного і тілесного, а головне миру! Як каже нам Воскреслий Спаситель: «Мир вам!» Хай ці слова стануть для нас тим насінням віри, яке проросте в наших серцях і дасть плід у стократ!

                       Христос Воскрес!   Воістину Воскрес!   Воскресне Україна!

З повагою і християнською любов’ю благочинний корюківського району УПЦ  КП протоієрей отець Тарасій Баїк!
Категорія: Свята | Переглядів: 1150 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України