КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Вересень » 23 » І НЕ ТІЛЬКИ В ЧЕРНІГОВІ За паспортом тепер — до Державної міграційної служби… і в чергу!
17:51
І НЕ ТІЛЬКИ В ЧЕРНІГОВІ За паспортом тепер — до Державної міграційної служби… і в чергу!

     І  НЕ  ТІЛЬКИ  В  ЧЕРНІГОВІ

 За паспортом тепер — до Державної міграційної служби… і в чергу!

  .

За паспортом тепер — до Державної міграційної служби… і в чергу! Так, так - в чергу !    «Паспортні» повноваження забрали у паспортисток ЖЕКів та міліції. Відтепер видати основний документ громадянина України, «прописати» та «виписати» можуть тільки в підрозділах Державної міграційної служби. Зміни в законодавстві мають пришвидшити весь процес паперової тяганини та спростити життя українцям.

Однак поки що вони принесли тільки величезні черги та купу запитань. Адже якщо в Чернігові раніше працювало більше 30 паспортистів, то сьогодні людей обслуговують четверо працівників.

            Прописаний і тут, і там…


Процедура реєстрації за місцем проживання, простіше кажучи прописки, тепер має проходити значно оперативніше, як, очевидно, планували законодавці.
— Реєстрація та зняття з реєстрації відтепер здійснюються в одному місці та в день звернення особи до органу реєстрації, — пояснює зміни Віктор Дейнеко, начальник Деснянського районного відділу Державної міграційної служби в Чернігові. — Тобто, якщо людина раніше жила у Львові, а хоче прописатися в Чернігові, тепер не потрібно, як раніше, писати заяву, чекати, поки ми направимо документи до Львова та поки звідти нам прийдуть талончики. Ми знімаємо її з реєстрації одразу тут, у Чернігові, у той же день, коли вона подає до нас документи.
З одного боку, звичайно, позитив — процедура не затягується. Однак у той же Львів ніхто не повідомляє, що такого жителя у них уже нема. Ця інформація не йде ані до органів статистики, ані до адресного бюро, ані до ЖЕКу, ані до Державного реєстру виборців. Тобто міграція не відслідковується. Фактично людина числиться і там, і тут.

Прописка за один день?


Звичайно, усіма цими обліками пересічна людина не надто й переймається, головне — щоб її швидко обслужили. Однак чи встигнуть четверо виконати роботу 30-х за один день, відведений законом на прописку? Адже в Деснянському та Новозаводському районних відділах міграційної служби по одному співробітнику, які здійснюють прийом громадян при реєстрації та знятті з реєстрації. А ще прийом ведуть особисто начальники відділів.
— Раніше за день у нормальному режимі ми обслуговували близько 300 чоловіків. Кожна паспортистка приймала документи у своїй установі — в ЖЕКу, у гуртожитку, у військовій частині. Відпрацьовані, перевірені та завірені печаткою відповідними посадовими особами документи приходили до нас, а ми тільки проставляли штампи. Минулої суботи приблизно три сотні громадян прийшли вже не до ЖЕКів, а одразу до нас, усі разом. Практично всі — взагалі без бланків, які ще потрібно правильно заповнити. Виникає велике скупчення людей у невеликому холі. На жаль, з таким потоком ми фізично впоратися не встигли, люди пішли не обслужені, — каже Віктор Дейнеко.

У Новозаводському районі потік відвідувачів трохи менший. Хоча і там клієнтів значно побільшало.
— Стараємося прийняти всіх. Працюємо на виконання закону. Але звертається до нас все більше людей. Для того, щоб впоратися, нашому району потрібно 8—10 працівників. Однак поки що збільшення штату не обіцяють. До того ж треба збільшувати і приміщення, в яких знаходяться відділи міграційної служби, — пояснює Олег Климок, начальник Новозаводського районного відділу Державної міграційної служби в Чернігові.
Так, закон виконують: прописують прямо в день подання документів. Але приймають їх рівно стільки, скільки встигають.

До військкомату ходити не треба


Іти до військкомату, щоб отримати прописку або виписатися, чоловікам тепер не потрібно.
— Реєстрація місця проживання не прив’язана до постановки на облік військовозобов’язаних та призовників. Зареєструватися за новим місцем проживання відтепер можна до постановки на облік у військкоматі, — зазначає Віктор Дейнеко.
Натомість працівники міграційної служби отримали ще один обов’язок — подавати списки військовозобов’язаних до військкоматів. Водночас військовий квиток відтепер став обов’язковим документом для реєстрації та зняття з реєстрації громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку.

Квартиранта можна виписати без суду


Щоб виселити квартиранта після того, як закінчився договір оренди, тепер не потрібно звертатися до суду — власнику достатньо написати заяву. Щоправда, це не стосується договорів, що передбачають постійне проживання.
— Розширене коло підстав для зняття з реєстрації. Якщо раніше це була заява або рішення суду, то сьогодні зняття з реєстрації можливе у разі припинення підстав на право користування житлом або законних підстав для перебування на території України, — зауважує начальник Деснянського районного відділу Державної міграційної служби.

А за довідками — все одно до ЖЕКу


Як далі працювати комунальним підприємствам — поки що взагалі не зрозуміло, адже вони ще не отримали жодних вказівок та роз’яснень нового закону. Але ЖЕКи так само повинні видавати довідки про склад сім’ї, котрі вимагають так багато установ, наприклад, для оформлення субсидії. Але якщо вони не займатимуться пропискою, то звідки ж вони братимуть такі дані? Обмін інформацією з міграційною службою новим законом не передбачений. Поки центр приймає відповідне рішення, наші служби домовилися на місцевому рівні.
— Поки що ЖЕКи так само готуватимуть для громадян документи для реєстрації — збиратимуть їх, перевірятимуть, допомагатимуть заповнити всі необхідні бланки. Тільки не затверджуватимуть і не підписуватимуть. Таким чином вони допомагатимуть нам пришвидшити весь процес оформлення безпосередньо в міграційній службі, а водночас отримуватимуть інформацію для своєї картотеки, — пояснює Юрій Буренок, начальник управління Державної міграційної служби у Чернігівській області. — Однак, звичайно, якщо громадяни звертатимуться безпосередньо до відділів міграційної служби, ми також їх обслужимо. Просто це займе більше часу.
Очевидно, щоб новий закон і справді спростив життя українцям, над ним ще треба добре попрацювати і врегулювати безліч процедур. Але найголовніше — якщо «паспортними» справами і надалі буде займатися Державна міграційна служба, просто необхідно суттєво збільшити кількість її працівників.

                    Ольга Чижова, тижневик «Чернігівські відомості» №38, 19 вересня
Категорія: Право знати | Переглядів: 1559 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України