КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Листопад » 19 » Громада турбується за свій край! На Новгород-Сіверщині обговорили проект моделі медичної галузі та створення госпітального округу
10:11
Громада турбується за свій край! На Новгород-Сіверщині обговорили проект моделі медичної галузі та створення госпітального округу
   Громада турбується за свій край!

На Новгород-Сіверщині обговорили проект моделі медичної галузі та створення госпітального округу

 

У четвер, 17 листопада, у Новгороді-Сіверському відбулось засідання за круглим столом на тему: «Формування центру госпітального округу на базі Новгород-Сіверської центральної районної лікарні та проект моделі медичної галузі Новгород-Сіверщини».

Радились: перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, начальник управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА Петро Гармаш, голова постійної комісії з питань охорони здоров'я соціального захисту населення та у справах учасників АТО Микола Дейкун, голова районної ради В'ячеслав Кауфман, в.о. голови РДА Руслан Веремієнко та заступник голови РДА Неля Чугаєва, міський голова Олег Бондаренко та його заступник Олександр Могильний, головний лікар центральної районної лікарні Світлана Шам, головний лікар КЗ «Новгород-Сіверський районний Центр ПМСД» Оксана Черненко, депутат обласної ради Тетяна Ковальчук, а також депутати районної та міської рад, активісти міста, керівники громадських організацій та керівництво району.

Питання для обговорення одне – чи потрібно створювати у Новгороді-Сіверському  госпітальний округ? Скільки присутніх, стільки і точок зору. Проте більшість відстоювала позицію: потрібно! Розглядали це питання з усіх боків. Торкалися і недостачі фахівців, забезпеченості їх житлом, враховували демографічні показники та географічне розташування.

- Ми будемо відстоювати й захищати інтереси людей нашого округу! – акцентував Сергій Сергієнко. – Вчора я розмовляв з головою ОДА Валерієм Кулічем, він сказав: «У вас є час, ви повинні зробити все можливе».

Заступник голови ОДА приїхав на зустріч не з пустими руками: він подарував Центру ПМСД електрокардіограф.

- Медичні заклади закриватися не будуть! – зазначив Петро Гармаш. – Географічно – ви далеко від центру, але ми вивчали ці питання. Новгород-Сіверська ЦРЛ залишиться. Пріоритет для нас – швидка і якісна допомога. Ліжко не лікує, лікують фахівці. І спільно з вами ми це вирішимо.

Валентин Мельничук зазначив, що ми обговорюємо реформу, яка включає в себе всі аспекти, а не один. Тут варто враховувати і фінансування, яке невідомо яким буде, коли створиться територіальна громада, і матеріально-технічне забезпечення, швидку медичну допомогу. Обласного бюджету вже не буде, проте будуть фінанси громади.

Звертаючись до учасників круглого столу, Валентин Мельничук наголосив: «Хочу зазначити, що Новгород-Сіверський – це моє рідне місто, я постійно робив все та роблю для того, щоб від держави була якась користь його землякам та мешканцям району. Тож хочу побажати всім Вам міцного здоров'я, виважених рішень, достатніх сил на шляху реформування медичної галузі. Хочу зазначити, що я підтримую створення у Новгород-Сіверському госпітального округу і постійно буду приділяти належну увагу вирішенню цього питання».

- Перш за все, - підсумовував Сергій Сергієнко, - коштів на закупівлю житла в бюджеті може не вистачити. Але є механізми, які допоможуть це обійти. Та ж сама оренда житла. І на першому етапі ми вирішимо це питання. По-друге, якщо ми хочемо хороших фахівців, то маємо створити їм якісні умови. Ми повинні зробити на крок більше, ніж інші райони. По-третє, це якісне медичне обладнання. Ми почули вашу проблему у відсутності деякого інвентарю, спробуємо вирішити це до нового року. І по-третє, площа Новгорода-Сіверського велика, тому реформи тут ідуть частково іншим шляхом. На мою думку, спочатку все ж має пройти адміністративно-територіальна реформа.

І на сам кінець, присутні вирішили написати протокольне рішення на основі круглого столу і надіслати відкритий лист-звернення на ім'я Президента України.


Автор: За повідомленням виконавчого апарату Новгород-Сіверської районної ради  http://pik.cn.ua/
  P. S. Нещодавно у м. Мена збирали актив і відсилали гонців в столицю,  у  Новгороді-Сіверському, за участі впливових людей області, провели круглий стіл і звертаються чолобитною до Президента України, а в Корюківці, як завжди,  вчергове клеють нові шпалери у владних  кабінетах   райради   ...


Категорія: Громада та влада | Переглядів: 719 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України