КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Квітень » 26 » Готуємося до виборів ЦВК роз’яcнило який підкуп виборців є законним
08:06
Готуємося до виборів ЦВК роз’яcнило який підкуп виборців є законним

          Готуємося  до  виборів

   ЦВК роз’яcнило, який підкуп виборців є законним

.

  23 квітня 2012 року Центральна виборча комісія постановою № 76 зробила офіційне роз’яснення ч. 13 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо заборони надання виборцям, закладам, установам, організаціям, а також виборчим комісіям та їх членам товарів під час проведення виборів народних депутатів України. 
ЦВК звернула увагу суб’єктів та інших учасників виборчого процесу з виборів народних депутатів України на те, що забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей.
ЦВК роз’яснило, що така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям, а також виборчим комісіям та їх членам коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну політичну партію чи кандидата у народні депутати України або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.
Особи, винні в порушенні законодавства про вибори народних депутатів України, притягаються до кримінальної, адміністративної або іншої відповідальності в порядку, встановленому законом. Наприклад, кримінальна відповідальність за підкуп виборців, звісно, здійснений тільки після офіційного початку виборчого процесу, який розпочинається за 90 днів до дня голосування, передбачена частиною 1 статті 157 Кримінального кодексу України.
Підкуп виборців є злочином, що посягає на виборчі права і свободи людини і громадянина з метою – перешкодити громадянину вільно здійснити дії, спрямовані на реалізацію належного йому виборчого права.
Суб’єктом злочину виступає будь-яка фізична осудна особа, яка досягла шістнадцятирічного віку, а не лише самі кандидати або партії, які висунули кандидатів у депутати, та офіційні спостерігачі та члени виборчих комісій від них.
Таким чином, отримання виборцем одноразового хабара з партійної символікою (візуальним зображенням назви, символіки або прапора партії) у вигляді чи продуктових наборів, чи інших товарів вартістю до 31 гривні з копійками не є підкупом.[/b]
Цікаво, що кандидатам у нардепи законом, на відміну від партій, чомусь заборонено роздавати виборцям так звану «гречку» з їх зображенням або інших відомостей про них.             

                                                                                                                   Сергій Соломаха


P.S. Частина 1 статті 157 Кримінального кодексу України:

«Перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права або права брати участь у референдумі, перешкоджання діяльності іншого суб’єкта виборчого процесу, ініціативної групи референдуму, комісії з референдуму, члена виборчої комісії з референдуму або офіційного спостерігача при виконанні ними своїх повноважень, поєднане з підкупом, обманом або примушуванням, – караються штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років».

                                                                       Джерело  http://siver.com.ua/ 

Категорія: Право знати | Переглядів: 1072 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України