КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2015 » Квітень » 22 » ГОТУЄМОСЯ ДО ЛІТА ! Кондиціонер: 20 способів обходитися без нього
08:05
ГОТУЄМОСЯ ДО ЛІТА ! Кондиціонер: 20 способів обходитися без нього

     ГОТУЄМОСЯ   ДО  ЛІТА !

Кондиціонер: 20 способів обходитися без нього

 
Ми часто чуємо про негативний вплив кондиціонера на здоров'я людини. І хоча в сучасному світі досить складно обійтися без цього корисного приладу, особливо, в широтах, наближених до екватора, все ж від надмірного використання кондиціонерів може постраждати не тільки наше здоров'я, але й глобальна екологічна обстановка.

Сьогодні кондиціонери споживають в два рази більше електроенергії, ніж всі комп'ютери планети. В перерахунку на кількість вуглекислого газу це 140 мільйонів тонн CO2 на рік. Тому знижуючи використання кондиціонерів в два рази можна умовно забезпечити «безкоштовну» для екології роботу всіх комп'ютерів у світі.

Отже, навіщо нам це потрібно? По-перше, знизити ризик захворювань, що викликаються використанням кондиціонерів. По-друге - заощадити електроенергію, і як наслідок, власні гроші і природні ресурси планети.

Читайте далі 20 порад, які допомагають звести використання кондиціонерів до мінімуму.

Протягом сонячного дня тримайте штори або жалюзі закритими. Проникаюче в кімнату світло розігріває внутрішню атмосферу житла, створюючи парниковий ефект.
Затонуйте скло або заклейте тонкою відбиваючою плівкою, як це часто роблять в південних містах, наприклад у Криму. Така плівка досить доступна і обійдеться вам в декілька доларів за кожне вікно в залежності від площі.
Охолоджуйте приміщення у вечірній час, відкриваючи вікна з більш прохолодною боку, якщо ваші вікна виходять на різні сторони будинку.
Ізолюйте приміщення. Так само, як і для збереження тепла в зимовий час, теплоізоляція необхідна влітку для збереження прохолоди. Згадайте як прохолодно влітку в старих дерев'яних або глинобитних будинках з товстими стінами.
Замініть лампи розжарювання на ефективніші в сенсі меншого тепловиділення, тобто на флуоресцентні або ще краще - світлодіодні. Сучасні джерела світла виділяють на 80% менше тепла, ніж звичайні лампи розжарювання.
Якщо у вашому будинку є стельовий вентилятор, то необхідно використовувати його для охолодження приміщення. В сучасних вентиляторах є перемикач, який дозволяє змінювати напрямок його обертання, змінюючи напрямок повітряного потоку.
Пийте напої з льодом дуже помірно. Нічого оригінального, але це ще один зі способів остудити ваше тіло, тільки не зовні, а зсередини. Пийте невеликими порціями, щоб уникнути переохолодження горла та зайвого потовиділення. Хоча існує думка, що набагато ефективніше пити гарячий чай, який стимулює організм до самоохолодження. Теж саме стосується холодного і гарячого душу. Спробуйте самостійно, це дуже індивідуально.
Відповідний одяг допоможе легше переносити спеку. Найкраще підійде просторий одяг з натуральних легких тканин, лідерами тут залишаються вироби з бавовни.
Мокрий рушник, загорнутий навколо шиї або голови, допоможе перенести найбільш жаркий період дня. Рекомендують також використовувати вологе взуття. Якщо це недостатньо естетично для вас, використовуйте вологі напульсники.
Зведіть до мінімуму використання плити та духовки. Природною реакцією на спеку є зниження апетиту, так що в жаркий час доби можна обмежитися холодними закусками та салатами.
Фахівці рекомендують використовувати подушку набиту гречаною крупою, якщо спека не дає вам заснути. Подушка, набита гречкою, не утримує тепло як звичайна подушка.
Вчіться у своїх домашніх тварин, які у спеку мало рухаються. Якщо є така можливість, то найспекотніший період дня краще провести в горизонтальному положенні. Рухайтесь повільно, розмірено і не поспішаючи.
Охолодити приміщення можна за допомогою вентилятора спрямованого на щось холодне: спеціальний акумулятор холоду або звичайну пластикову пляшку з льодом.
Посадіть дерево з сонячного боку вашого будинку. Дерево - це кращий захисник від полуденної спеки. Не забувайте при цьому дотримуватися необхідної дистанції між деревами і будинком.
Якщо у вашому автомобілі немає кондиціонера або ви не хочете ним користуватися, помістіть сумку з пластиковими пляшками, наповненими льодом на заднє сидіння автомобіля. Кажуть, добряче полегшує подорож.
Закривайте двері в під'їзді багатоквартирних будинків. Повітря у основи будівлі завжди прохолодніше, оскільки температура ґрунту завжди нижча за температуру атмосферного повітря біля поверхні розігрітої землі.
Якщо у вас є можливість працювати вдома, то є сенс перейти на нічний графік: вдень спати, вночі працювати. Ніч має ще одну перевагу - менше відволікаючих від роботи факторів.
Стіни будинків і дах краще пофарбувати в білий колір. Ця радикальна міра, добре допомагає для спекотних регіонів.
Вимкніть всі електроприлади, якими ви не користуєтесь. А найнеобхідніші краще оптимізувати по енергоспоживанню. Наприклад, ноутбуки прохолодніші за настільні комп'ютери, телевізори на рідких кристалах кращі за кінескопні і так далі. Як правило, чим менше електроприлад споживає потужності, тим менше тепла він виділяє.

Адаптуйтесь. Люди живуть на цій планеті мільйони років, і за цей час встигли знайти свій будинок на всіх широтах нашої планети, а «радість» кондиціювання повітря пізнали зовсім недавно, і в більшості випадків можуть обійтися без неї. Підтримуйте себе в хорошій фізичній формі і ви будете почувати себе краще як у зимову холоднечу, так і в літню спеку.

      Джерело  інтернет

Категорія: Поради | Переглядів: 1007 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України