КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2014 » Листопад » 9 » Газ подорожчав ! Газ подорожчав, а норми споживання зменшилися ???
02:38
Газ подорожчав ! Газ подорожчав, а норми споживання зменшилися ???

         Газ подорожчав !

Газ подорожчав, а норми споживання зменшилися  ???

 

Споживачам, які мали пільги і субсидії, а до таких відноситься більше третини усіх споживачів газу в Україні, компенсуватимуть вартість палива в межах нових норм, які зменшені у півтора – два рази.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України №409 при розрахунках пільгової компенсації та субсидії у разі використання природного газу для індивідуального опалення соціальна норма становитиме сім куб. м природного газу на один кв. м опалювальної площі на місяць в опалювальний період. До цього соціальна норма складала 11 куб. м.


Як пояснила   фахівець зі зв’язків із громадськістю ПАТ «Чернігівгаз» Наталія Свириденко, з 1 жовтня держава зменшила норми споживання газу, після чого соціально незабезпечені споживачі платитимуть за газ більше. А це, в свою чергу, призведе до виникнення боргів за газ. 

Іншими словами – якщо отримувач державної допомоги перевищить нові нормативи споживання газу, то відповідну різницю не відшкодовуватимуть. Споживачу доведеться або економити на опаленні, або сплатити витрачене понад норму за повною вартістю, яка суттєво зросла з 1 травня 2014 року.

Нововведенням постанови є застосування коригуючих коефіцієнтів для розрахунку нормативів користування газом для індивідуального опалення отримувачам субсидій та пільг. Коефіцієнти залежать від типу житла (приватний або багатоповерховий будинок) та від регіону. Споживачі Чернігівської області мають соціальну норму 7,938 куб. м газу на кв. м для приватних будинків і 3,871 куб. м – для багатоповерхівок.

Від зменшених норм споживання найбільше постраждають споживачі, котрі проживають у багатоквартирних будинках і які мають індивідуальне опалення. Для них встановлено так званий коригуючий, а фактично понижувальний коефіцієнт для розрахунку витрат природного газу – 0,553. Приміром, раніше пільгова норма на опалення житла мешканця багатоповерхового будинку, котрий є дитиною війни, складала 370,1 куб. м, споживач отримував 25% знижки вартості газу – 100,76 гривні. Тепер пільгова норма дорівнює 140 куб. м газу і компенсація складатиме лише 38,10 гривні. Інші 75% спожитого в межах норми та 100% решти використаного газу оплатить споживач.

На думку самих газівників, ця постанова несе в собі значні ризики і може призвести до погіршення платежів і накопичення боргів та до виникнення соціальної напруги. Адже за умови дефіциту газу в першу чергу ПАТ «Чернігівгаз» відключатиме газопостачання боржникам.

«Наша компанія непокоїться, що споживачі, які вважаються малозабезпеченими, входять в опалювальний сезон зі зменшеними нормами та збільшеними з травня цінами за газ, адже це неминуче призведе до виникнення боргів», – наголосив начальник управління реалізації газу ПАТ «Чернігівгаз» Олександр Близнюк.

Довідка

Відповідно до постанови КМУ №409 з 1 жовтня 2014 року споживачі, які використовують газ для приготування їжі і мають централізоване гаряче водопостачання, оплачуватимуть шість куб. м на одну особу на місяць, за відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача норма збільшується до дев’яти куб. м. При наявності у приміщенні газової плити та газового водонагрівача норма становить 18 куб. м на одну особу на місяць. Якщо приміщення опалюється газом, норма споживання дорівнює 11 куб. м природного газу на 1 кв. м опалювальної площі на місяць в опалювальний період. При розрахунках пільгової компенсації та субсидії у разі використання природного газу для індивідуального опалення соціальна норма споживання дорівнює 7 куб. м природного газу на 1 кв. м опалювальної площі на місяць із застосуванням коригуючих коефіцієнтів, які залежать від регіону та типу побудови житла/домогосподарства.

                                                                                                   Джерело   інтернет

Категорія: Право знати | Переглядів: 1066 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України