КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2018 » Грудень » 18 » Гарний подарунок корюківським медикам
07:55
Гарний подарунок корюківським медикам
                  Гарний подарунок корюківським медикам

Італійці подарували Корюківській лікарні веносканер, білітест і лампу для фототерапії      напередодні Дня Святого Миколая.

Сергій Пивовар, головний лікар центральної районної лікарні, розповів "Сусідам", що це подарунок від італійського благодійного дитячого фонду. З ним Корюківська центральна лікарня співпрацює вже чотири роки.

  Раніше за їх сприяння лікарня отримала два санітарні автомобілі та багато різного медичного обладнання.  На початку осені італійці відвідали Корюківку і були приємно вражені змінами, які відбуваються в лікарні. Розпитали, якого обладнання потребує заклад, зокрема пологове і дитяче відділення. І ось лікарня отримала три цінні прилади.

Веносканер 

  Прилад, який «бачить» вени через шкіру. Швидко знайти вену і підключитись до неї – це буває життєво важливо при важких станах: зневодненнях, втратах свідомості, комах. Іноді хвилини або секунди вирішують, чи виживе людина.

А у маленьких дітей ця процедура особливо важлива і складна. Коли випромінювач направляють на руку чи іншу ділянку тіла, то на шкірі проявляються всі вени. І це дозволяє набагато швидше та комфортніше ввести катетор.

Білітест 

  Прилад для вимірювання рівня білірубіну. Батьки добре знають, що в перші дні життя дитина жовтіє. І це може бути як фізіологічним процесом (нормою), так і проявом хвороби.

При жовтяниці новонароджених контролювати рівень білірубіну потрібно майже щодня, а при гемолітичній хворобі - кожні 3 години. Це необхідно, щоб вирішити питання ефективності та подальшої тактики лікування.

Для визначення рівня білірубіну, потрібно набрати 2-3 мл венозної крові. Проте взяти кров з вени немовляти справа дуже непроста - як для дитини, так і для медпрацівника. А білітест це робить за кілька секунд без проникнення через шкіру.

Потрібно лише піднести прилад до шкіри та потримати 1-2 секунди. Контролю білірубіну потребує кожна 3-4 дитина.

Лампа для фототерапії

Лікар - неонатолог Наталія Васянович і мама новонародженої Аліни, жителька селища Понорниця Світлана Кравченко, випробовують лампу для фототерапії    

 


Застосовується для лікування жовтяниць у дітей при вищезгаданих станах. Найпершим і найбільш дієвим та комфортним (безболісним і нешкідливим) є фототерапія.

Це коли дитина на тривалий час (від кількох годин до кількох діб) поміщається в ліжечко під лампу та піддається дії ультрафіолетових променів спеціальної довжини, які руйнують зайвий білірубін, тобто переводять його у нешкідливий, який швидко виводиться нирками.

Такими лампами забезпечуються переважно пологові відділення. Та зазвичай дітей з пологового відділення виписують на 2-4 добу. А жовтяниця досягає свого піку - на 5-7, і може тривати до місяця.

Тому саме дитячому відділенню передали благодійники лампу. Вона замінить багатьом дітям раннього віку купу пігулок та значно покращить перші тижні життя. А значить дасть можливість попередити ускладнення від жовтяниць у подальшому.

Токсична дія надлишку білірубіну направлена, в першу чергу, на головний мозок. При високих рівнях білірубіну відмирають деякі ділянки мозку і розвиваються важкі форми дитячого церебрального паралічу.

Такі випадки в Корюківському районі траплялися. Гемолітична хвороба часто призводить і до летальних випадків.

  У пологовому відділенні ультрафіолетова лампа дає можливість уникнути проведення замінного переливання крові новонародженій дитині. Кожна 3-4 дитина в пологовому відділенні потребує фототерапії.

Обладнання, яке отримала Корюківська ЦРЛ, дуже цінне, особливо для малюків. Тому медики щиро вдячні за підтримку колективу асоціації "Кассаго кличе Чорнобиль" в особі президента асоціації Армандо Кріппа, голові правління громадської організації "Дитячий фонд Чернігівщини" Валентині Хуторненко.

Як італійці збирали кошти на обладнання?

Італійці самі збирали кошти на обладнання, яке подарували дітям Корюківського району. Не якийсь багатий бізнесмен поділився коштами чи фонд перерахував зі свого рахунку. Члени благодійної асоціаціїї протягом двох вихідних збирали істівні каштани. Потім у місті Лекко прямо на вулиці їх смажили і продавали перехожим. А за виручені кошти придбали обладнання.

                                                                                          Ірина ГАЙОВА             Сусіди.City

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 402 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України