КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Квітень » 13 » ДОЖИЛИСЯ ! Рейдерство У Корюківці
13:17
ДОЖИЛИСЯ ! Рейдерство У Корюківці

        ДОЖИЛИСЯ ! 

   Рейдерство У Корюківці

.

Несподіваним скандалом вибухнула ситуація навколо території колишньої меблевої фабрики і майна, яке сьогодні там є. Власники фірм, одна з яких зареєстрована у районі, решта у Києві, не один рік з`ясовували стосунки щодо прав власності на бізнес на корюківській землі. Коли юридичні аргументи у однієї з фірм вичерпалися, у хід пішли силові методи. У понеділок, 9 квітня, її представники заблокували роботу всього підприємства. Тільки завдяки втручанню державних силових структур конфлікт вдалося спрямувати у правове поле. Вже в середу 58 робітників сьогоднішньої фірмивласниці ТОВ „Ванеса” змогли знову вийти на свої робочі місця. Процедура майнового урегулювання триває.

У понеділок, о 4 ранку на території колишньої меблевої фабрики з`явилося кілька осіб. За словами свідків – близько тридцяти. Озброєні чоловіки, із вигуками „міліція!”, погрожуючи зброєю, відібрали у працівника прохідної і сторожа мобільні телефони і на кілька годин зачинили їх у різних приміщеннях. На той час працювала нічна зміна цеху з виробництва пілет. Їм дали змогу закінчити зміну і о сьомій ранку «виставили» за територію фабрики. 56річного сторожа і 25річного охоронця назовні випустили лише о восьмій годині. З того часу на територію „меблевої” ніхто із робітників потрапити так і не зміг. „Ми нові власники”, повідомили вони людей, що зібралися під воротами підприємства.

Ігор Купренко, приватна особа:

Ми представляємо інтереси справжнього господаря цього підприємства Бондаря Анатолія Мироновича (показує довіреність). У 2009 році він створив приватне підприємство „Пакрей”, якому належить майновий комплекс, вартість якого становить 1 млн. грн. (юрист Ігоря Анатолійовича демонструє документи на право власності). Підпис громадянина Бондаря А.М. на документах при укладанні договору оренди землі між ТОВ „Екострім”, ПП „Екопакбуд” та Корюківською міською радою було підроблено (демонструє документ із Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернігівській області, у якому сказано, що в ході проведення перевірки було встановлено факт підробки). Свого часу підприємство було опломбовано. Власнику стало відомо, що пломби зірвано і на території незаконно хазяйнують інші особи. Отож, від імені власника, ми приїхали розібратися в ситуації. Щодо працівників, то звільняти ми нікого не збираємося, люди працюватимуть як і раніше, тільки на законних підставах і у законних власників.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

На місце події виїхали працівники міліції. Територію колишньої фабрики було оточено. І вже не тільки ніхто не міг потрапити всередину, а також вийти назовні. За кілька годин до прохідної „меблевої” під`їхали працівники державних силових структур з м. Чернігова. Викликали МНС. О 16.00, отримавши рішення суду про проведення обшуку території та приміщення ТОВ „Ванеса”, обґрунтоване свідченнями очевидців про наявність зброї у „нових” господарів, люди у бронежилетах та масках запропонували киянам добровільно відкрити ворота. У іншому разі на територію представники міліції проникнуть штурмом. „Нові” власники ворота відчинили. Кажуть, що дехто з них навіть намагався тікати через службові ворота, але на заваді стали залізні рейки, що перетинають територію колишнього заводу. Їх легковик здолати не зміг. Із двох багажників авто було вилучено чотири рушниці. Нібито і дозволи на них є, і патрони – поряд. З якою метою їх везли з Києва до Корюківки, з`ясовуватиме міліція. Допити тривали до третьої ранку. А у вівторок до райвідділу запросили свідків.

 Володимир Коноваленко, начальник Корюківського РВ УМВС:

У діях громадян, які представилися довіреними особами юридичної особи Бондаря А.М., згідно зі ч.2 ст. 146. КК України, вбачаються протиправні дії, а саме незаконне позбавлення волі. Саме з такою заявою звернувся до нас громадянин Корюківки. Нами було проведено роботу по встановленню осіб, які зайняли територію колишньої меблевої фабрики (18 осіб) і проведено обшук, у результаті якого із автомобілів киян було вилучено чотири одиниці вогнепальної зброї. З метою убезпечення громадян, які знаходилися поряд, було прийнято рішення залучити працівників силового підрозділу УМВС, а також технічні можливості МНС. Працівники всіх підрозділів спрацювали оперативно. Шість авто, на яких прибули кияни до Корюківки, перебувають на території райвідділу. Їхніми власниками є сторонні особи, які перебувають за межами району. Одного із представників власника – затримано. Слідча робота – триває.  

 Микола Ющенко, заступник голови райдержадміністрації з фінансовоекономічних питань:

У 2006 році фізична особа Бондар Анатолій Миронович придбав майновий комплекс колишньої меблевої фабрики і створив ПП «Пакрей». Фірма зареєстрована у районі. У 2007 році він почастково оформляє оренду на землю територію колишньої меблевої. Якийсь час підприємство працювало, але згодом набуло чимало боргів до Пенсійного фонду, припинило податкові виплати. У Корюківці з`являється ТОВ „Ванеса” (реєстрація м. Київ) і орендує у Бондаря А.М. частину майнового комплексу „меблевої”. Розпочинає роботу по переробці деревини. З часом на території колишньої меблевої розпочинає свою діяльність ще одна фірма „Екострим”, створена спільно ТОВ „Ванеса” (90% власності), і фізичною особою Бондарем А.М. (10 % ). Фірма реєструється у Києві, а у Корюківці займається переробкою відходів деревини і виготовленням пілет. Ці дві фірми сплачують Бондарю А. М., як власнику землі, орендну плату. Однак він, у свою чергу, не відраховує кошти до міського бюджету протягом останніх двох років. Якийсь час виплати до міської казни робило ТОВ „Ванеса”, але за останній рік борг власника території „меблевої” Бондаря А.М. складає 113,5 тис. грн., плюс заборгованість ПП „Пакрей” до банку по кредиту 1,5 млн. грн., борги перед ВАТ „КФТП” 2,5 млн. грн., перед ТОВ „Ванеса” – 1,5 млн. грн.. ПП „Пакрей” – банкрутує. До суду про стягнення боргів подає банк, який виграє справу. 9 березня державна виконавча служба, у присутності представника ПП „Пакрей”, забирає майно підприємства у рахунок боргу перед банком, опечатує приміщення контори. Майновий комплекс виставляється на офіційні торги, на яких його викупляє ТОВ „Ванеса”. Отож, на сьогодні ТОВ „Ванеса” – є законним власником майнового комплексу, розташованого на території „меблевої”. А от „власником” землі продовжує залишатися фізична особа Бондар А.М. Варто сказати, що засновником ПП „Пакрей” протягом останніх років було створено ще кілька фірм, які також мають заборгованість до кількох державних фондів. Раціонально було б Бондарю А.М. відмовитися від оренди землі, тоді повноваження на себе взяв би орендар, який зміг би сплачувати за неї. На сьогодні ПП „Пакрей” проходить процедуру банкрутства, а його власник мешкає на території Білорусі. Земля колишньої „меблевої” – залишається під питанням – тут своя процедура. Щодо ТОВ „Ванеса” та „Екострим”, нещодавно була співбесіда з губернатором Володимиром Хоменком, який доручив РДА протягом II кварталу вирішити питання про реєстрацію цих підприємств на території району. Думаю, що у світлі останніх подій, їх власники погодяться на те, щоб пройти цю процедуру до кінця. Підприємства працюють стабільно, мають великі обсяги виробництва, позитивну репутацію. „Екострім” – єдине у області підприємство, яке офіційно виробляє біопаливо. Реєстрація на території району, забезпечить цим підприємствам належну правову підтримку. 

 Валерій Подкоритов, директор ТОВ „Ванеса”:

Товариство „Ванеса” на сьогодні є одним із найбільших експортерів лісопродукції у Туреччину. На ринку ми ­ дванадцять років і маємо солідну репутацію чесного партнера, якою дорожимо. Ситуація, яка склалася у Корюківці – не що інше, як рейдерство – спроба силовим методом захопити підприємство, яке не тільки стабільно працює, а і успішно розвивається. Економічне минуле фірми, пов`язане і персоною громадянина Бондаря А.М., є однією із найнеприємніших сторінок історії нашого товариства. Свого часу, освоюючи ринки Чернігівщини, ми мали намір відкрити філіал товариства на Корюківщині. Ця людина вийшла на нас із діловою пропозицією рівноправного і відповідального партнерства на території колишньої меблевої фабрики. Зі свого боку, ТОВ „Ванеса” укладає договір оренди з Бондарем А.М. і упорядковує дану територію: було завезено відповідне обладнання, запущено в роботу деревообробний цех, приведено у порядок усі відповідні документи – дозволи тощо. А.М. Бондар звертається із проханням про позику до власника ТОВ „Ванеса” Івана Дунбадзе. Мова йде про суму близько 200.000 доларів. Борг юридично оформяється і саме це дає змогу пізніше виграти суд. Паралельно виграє судову тяганину і „Укрпромбанк”, якому Бондар А.М. також винен більше мільйона гривень. Згідно з рішенням суду майно фірми пана Бондаря виставляється – на торги. 19 березня ТОВ „Ванеса” офіційно на торгах викуповує майно фірмибанкрута і стає законним його власником, проходить процедуру оформлення у БТІ і подає відповідні документи до економічного відділу Корюківської РДА (показує документи). Відповідно ж до ст. 120 Земельного Кодексу України, у зв`язку зі зміною власника майна, територія, на якій перебуває майно, автоматично переходить у оренду до його нового власника. На сьогодні ми подали заяву до Корюківської міськради з проханням розглянути на сесії питання щодо оформлення додатку до договору про оренду землі у зв`язку зі зміною власника. Непроста ситуація складається із ТОВ „Екострім”, фірмою, яка утворилася унаслідок злиття двох фірм „Ванесса” – 90% майна та „Екопакбуд” – 10% (власник Бондар А.М.) Будьякі звернення до Бондаря А.М., з`явитися на зібрання акціонерів, з його боку ігноруються. Як діяти далі, підкажуть наші юристи. Принаймні керівництво ТОВ „Ванеса” має на меті найближчим часом зареєструвати дане підприємство на території району. Хочеться висловити велику вдячність працівникам органів внутрішніх справ м. Корюківка та Чернігова, які своєчасно втрутилися у дану ситуацію і дали можливість врегулювати ситуацію правовим шляхом. 

 Потрапити на свої робочі місця, поки господарі фірм доводять свої права на власність, робочі змогли лише у середу. Невже це все? Запитують ті, кому довелося бути свідком даних подій. Питання залишається відкритим. Хто правий, а хто – ні, вирішуватиметься відповідними органами влади. Ясно лише одне: ця історія ще довго буде на вустах корюківчан. А поки що ТОВ „Ванесса” відновило свою роботу. Добре, що робітники ТОВ „Екострім” не виконали наказу і не знеструмили негайно цех з виробництва пілет, як того вимагали „нові” власники, а лише призупинили з дотриманням необхідних норм і правил. Це дало змогу вже за кілька днів безболісно відновити роботу підприємства.

Р.S. Подібна ситуація мала місце ще у далекі 90ті. У районі Олексіївки два угруповання воювали (у прямому розумінні) за лісопилку. Було чути постріли. Тоді міліція спрацювала геніально, наблизившись до місця „розбірок” на кареті «швидкої». Момент несподіванки допоміг обеззброїти усіх „вояк”. На щастя, цього разу обійшлося без пострілів. За словами очевидців, такого швидкого реагування від правоохоронних органів „нові власники” – не очікували. „Як у кіно...” – перешіптувалися жителі двоповерховового будинку, яким довелося виступати у ролі понятих під час обшуку.

                                             Джерело http://koryukivka-mayak.com/      Автор: Вікторія САВЧЕНКО   


 
Категорія: Події | Переглядів: 1907 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України