КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Березень » 17 » Довіреності на представництво інтересів від громадян - Зразок
18:14
Довіреності на представництво інтересів від громадян - Зразок

       Довіреності на представництво інтересів від громадян - Зразок

.
  

  У практичних правовідносинах громадянам, з різних особистих причин, досить часто доводиться вести свої справи у тих чи інших органах, установах та навіть перед іншими громадянами, через представників. Найчастіше ця необхідність виникає при зверненнях до судових установ різної юрисдикції та різних інстанцій, а також у процесі виконання судових рішень.

   Таке представництво може здійснюватися в окремих випадках за договором з адвокатом або приватним юристом, а може здійснюватися за довіреністю, яка у свою чергу може надаватися не лише адвокату чи то приватному юристу, а й будь якій особі, якщо довіритель вважає це за потрібне для себе. У цій статті йдеться саме про довіреності на представництво інтересів.

   Посвідчення довіреностей здійснюється різними особами у відповідності до норм Цивільного кодексу України, Закону України «Про нотаріат», а також згідно з Постановою Кабінету Міністрів від 15 червня 1994 р. № 419 «Про порядок посвідчення заповітів і доручень, прирівнюваних до нотаріально посвідчених». У населених пунктах, де є нотаріуси, таке посвідчення здійснюється нотаріусами. У населених пунктах, де нотаріусів не має, таке посвідчення можуть здійснювати секретарі місцевих рад, насамперед це – секретарі сільрад (крім довіреностей на право розпорядження нерухомим майном, довіреностей на управління і розпорядження корпоративними правами та довіреностей на користування та розпорядження транспортними засобами). Але секретарі місцевих рад можуть посвідчувати лише довіреності осіб, які проживають у населеному пункті, в якому діє відповідна місцева рада.    Посвідчувати довіреності, що прирівнюються до нотаріально посвідчених, мають право такі посадові, службові особи:
начальники госпіталів, санаторіїв, інших військово-лікувальних закладів, їх заступники з медичної частини, старші або чергові лікарі — довіреності військовослужбовців або інших осіб, що перебувають на лікуванні в таких закладах;
командири (начальники) військових частин, з’єднань, установ, військово-навчальних закладів — довіреності військовослужбовців, а в пунктах дислокації військових частин, з’єднань, установ, військово-навчальних закладів, де немає нотаріуса чи посадової особи органу місцевого самоврядування, що вчиняють нотаріальні дії, — довіреності працівників, членів їх сімей і членів сімей військовослужбовців;начальники установ виконання покарань та слідчих ізоляторів — довіреності осіб, що тримаються в таких установах
. При цьому, начальники слідчих ізоляторів посвідчують довіреності осіб, узятих під варту, та засуджених, стосовно яких вирок суду не набрав законної сили, за погодженням з посадовою, службою особою чи органом, у провадженні яких перебуває справа (що є сумнівним з точки зору дотримання конституційних прав громадян).

Раніше цей перелік був значно ширшим, але мабуть нотаріальна палата пролоббіювала його скорочення і на цей час «маємо те, що маємо».

  Також підприємства і приватні підприємці мають право за своїм підписом і печаткою надавати довіреності на представництво їх інтересів в судах і інших органах. Але це можливо тільки тоді, коли йдеться про представництво інтересів, пов`язаних з підприємницькою діяльністю.

   Тепер перейдемо до змісту довіреності. На жаль, у практиці правової допомоги громадянам дуже-дуже часто доводиться стикатися з неправильним оформленням довіреностей на представництво інтересів. При цьому, при всій повазі до нотаріусів, секретарів сільських рад та інших уповноважених осіб, у тих довіреностях, особливо у оформлених нотаріусами, повно усякого, що геть не потрібне ні судам, ні виконавчій службі, ні іншім органам, але дуже часто відсутні дійсно необхідні для повноцінного представництва текстові моменти. До того ж, якщо секретаря сільради не складно переконати внести у довіреність ті чи інші відомості, то з нотаріусами це складніше, адже кожен з них має свої «забити» в комп`ютер тексти довіреностей і вони геть не хочуть щось там міняти, вважаючи, що у них все вірно, що воно все відповідно до законодавства, що не варто втрачати на це час.

  Додатково в цьому плані негативно спрацьовує загальна вада юристів, яка чітко викладена у прислів`ї «три юристи – п`ять думок». Та в даному випадку слід зазначити, що нотаріуси, які є юристами, і секретарі місцевих рад та інші особи, що посвідчують довіреності, за окремими винятками, майже ні коли не виконують представницьких функцій і практично ні чого не знають – з чим і яким чином стикаються люди, які потім користуються оформленими у них довіреностями.

   Тому, щоби Ви за свої ж сплачені за довіреність гроші потім ще не втрачали дорогоцінний час і додаткові гроші на виправлення довіреності або на оформлення нової у того ж або іншого нотаріуса, варто все ж наполягати на те, щоб до довіреності було внесено все, що має істотне значення.

  Отже всім, хто зацікавлений пропонується для використання зразок, якій містить саме все, чого цілком достатньо. Він відпрацьований і перевірений багатьма роками представництва інтересів громадян в судах всіх інстанцій по всій Україні, ні коли до такого тексту у суддів, виконавчої служби, інших установ, підприємств не було жодних претензій.

   Зразок оформлений, як довіреність від органу місцевого самоврядування, але має значення сам текст, що відноситься до повноважень. Він виділений темно-синім кольором. А оформити довіреність з таким самим текстом можна і у нотаріуса і у іншої уповноваженої особи. Зрозуміло, що в цьому плані легше всього керівникам підприємств і приватним підприємцям, яким не має потреби йти до нотаріусів або до інших уповноважених осіб. Крім цього геть ні чого не потрібно, але для Вас важливо, щоб саме цей виділений текст увійшов до довіреності, а вже що буде писати нотаріус чи то інша уповноважена особа, до цього тексту й після цього тексту (якщо він (вона) дуже хоче щось своє вписати), для Вас не важливо — хай пише що хоче і як хоче.

 
Звісно, якщо Ви не хочете надавати представникові всі повноваження, що зазначені у зразку, Ви можете прибрати з тексту зайве та навіть вписати, що Ви якійсь конкретні повноваження не надаєте.
   У зразку не зазначені повноваження про надання представнику права на одержання присудженого майна або коштів. Якщо Ви бажаєте надати йому такі права, Ви можете попросити особу, що посвідчує довіреність, передбачити у тексті таке право.

  Також можна змінити текст стосовно права передачі представником повноважень іншій особі, якщо в тому може виникнути потреба, а також змінити строк дії довіреності.

  Щоб зменшити опір, пов`язаний з втратою нотаріусом чи уповноваженою особою часу на зміну власного зразку, рекомендую записати зразок на флешку, щоб особі, яка посвідчує довіреність, довелося лише скопіювати. З секретарями сільських рад ще легше: можна навіть надрукувати вдома 2-3 примірники довіреності з вже внесеними даними (Вашими, представника, сільської ради і секретаря). Тільки не пишіть реєстровий номер і суму державного мита, лишить відповідне місце.

  Якщо Ви перебуваєте за межами України, текст довіреності — той самий. Оформити доручення за кордоном можна в українському консульстві. Також у багатьох країнах є українськомовні й російськомовні нотаріуси із числа вихідців з республік колишнього СРСР, які оформлять Вам доручення на одній із цих мов. Але в них має бути апостиль. Якщо ж консульства України або українсько-російськомовоного нотаріуса поблизу не має, тоді доведеться оформляти доручення з подібним текстом на іншій мові й робити нотаріально засвідчений переклад. Зрозуміло, що з апостилем.

   Для країн СНД апостиль не потрібний. Якщо Ви, наприклад, перебуваєте в Росії (громадянство не має значення) і у Вас виникла необхідність участі в українському судочинстві, Ви можете просто оформити таке доручення не тільки в українському консульстві в РФ, але й у будь-якого російського нотаріуса, навіть російською мовою. Вона буде цілком дійсна й діюча в Україні. Тільки треба простежити, що б нотаріус вписав текст саме так, як у цьому зразку, оскільки в російських нотаріусів ті ж проблеми зі зразками, як і в українських, і вони, приміром, замість виконавчого провадження завзято намагаються вписати службу судових приставів, що буде зовсім зайвим і, зрозуміло, що українська виконавча служба при такому позначенні не допустить представника до провадження з виконання судового рішення.

********************************

З Р А З О К

********************************



                                                         Д О В І Р Е Н І С Т Ь

                                                              с. Пупирчани, Петрівський район, Найкраща область, Україна

                                                               Друге лютого дві тисячі шістнадцятого року

    Я, Коротченко Ірина Федорівна, 1979 року народження (паспорт ПР 526101, виданий Петрівським РВ УМВС України в Найкращій області 16.03.2000 року), реєстраційний номер облікової картки платника податків 2914560202, зареєстрована та проживає в селі Пупирчани Петрівського району Найкращої області, обізнана з загальними вимогами, додержання яких є необхідним для чинності правочину, усвідомлюючи значення своїх дій та згідно зі своїм вільним волевиявленням, яке повністю відповідає моїй внутрішній волі, як учасника цього правочину, цією довіреністю уповноважую Петренка Петра Петровича (паспорт ПР № 467880, виданий Петрівським РВ УМВС України в Найкращій області 7.05.1999 р.; адреса: Найкраща область, м. Середнє, вул. Крайня, буд. № 21), бути моїм представником перед всіма державними та недержавними органами, організаціями, установами, підприємствами та громадянами, в тому числі в судових установах і органах виконання судових рішень: в справах про адміністративні правопорушення, в кримінальних, цивільних, господарських справах/провадженнях, у справах адміністративного судочинства, а також у виконавчому провадженні, з усіма правами, які надані законом позивачу, відповідачу, третій особі, зацікавленій особі, потерпілому, цивільному позивачу, цивільному відповідачу, стороні у справах про адміністративні правопорушення, стороні у виконавчому провадженні, в тому числі, але не виключно, з правом подання позову, в тому числі – за своїм підписом, з правом зміни підстав та/або предмету позову, повної та/або часткової відмови від позову та/або від окремих позовних вимог, з правом укладання мирової угоди, угоди у виконавчому провадженні, з правом оскарження рішень і дій суду всіх інстанцій та інших державних та недержавних органів, організацій, установ, підприємств, з правом одержання виконавчого листа та подання виконавчого листа до стягнення, з правом подання будь яких заяв, скарг, клопотань, запитів в моїх інтересах, в тому числі від мого імені, з правом одержання будь-яких необхідних відомостей та документів від будь-яких державних та недержавних органів, установ, організацій, підприємств та громадян.

  Одночасно надаю Петренку Петру Петровичу право на обробку повного обсягу моїх персональних даних — з метою їх використання в ході представництва моїх інтересів, в тому числі (але не виключно) – право використовувати мої персональні дані (повністю, та\або частково) при будь яких зверненнях до будь яких органів, установ, підприємств, організацій і громадян з питань, що пов’язані з виконанням представницьких функцій.

   Повноваження за цією довіреністю не можуть бути передані Петренком П.П. іншим особам.

Довіреність дійсна протягом 3-х років і діє до 01 лютого 2019 року.

Підпис: ____________________________

                                                      Село Пупирчани Петрівського району Найкращої області Україна.

Другого лютого дві тисячі шістнадцятого року ця довіреність посвідчена мною Швиденькою Тетяною Євгенівною – секретарем виконавчого комітету Пупирчанської сільської ради Петрівського району Найкращої області.

Довіреність підписана гр. Коротченко І.Ф. власноручно у моїй присутності. Особу її встановлено, дієздатність перевірено.

Зареєстровано в реєстрі № 06

Справлено державного мита – 0,34 грн.

Секретар виконавчого комітету _____________________ М. Швиденька

***********************************************************

Кліком мишки можна скачати вордівський файл довіреності ТУТ
_______________________________________________

                                                     Джерело  інтернет  публікація — березень 2016 року

Категорія: Право знати | Переглядів: 17019 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України