КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Грудень » 3 » Допомогу Рибакова шукали на сесії Щорської райради
14:46
Допомогу Рибакова шукали на сесії Щорської райради

     Допомогу Рибакова шукали на сесії Щорської райради

.

У Щорському районі полюбляють помпезно звітувати на сесіях райради. Так у листопаді прозвітував про роботу за 10 місяців від початку поточного року голова Щорської райради Іван Орда. Доповідь про роботу виконавчої влади за минулий рік виголосив ще у березні цього року голова Щорської РДА Олександр Грабовський. Якщо говорити про форми такої діяльності органів влади та місцевого самоврядування, то їх треба тільки вітати. Все чиниться відповідно до регламенту: щороку голови РДА і райради мають звітувати про зроблене. Аналізувати досягнуте, не приховуючи недоліків, називати проблеми та шляхи їх розв’язання. Інакше такі звіти втрачають будь-який сенс. 

За формою — все в ажурі 

Щодо звіту голови райради, то за формою він був в ажурі. Обговорювався в постійних комісіях, тези звіту публікувалися аж на цілу сторінку дрібнесеньким шрифтом у райгазеті. (От тільки чи вистачило в читачів терпіння прочитати ті «тези»?) Слухачі ж на сесії — депутати райради, керівники та начальники відділень РДА, голови місцевих рад — звіт слухали нібито уважно, але ж і байдуже. Адже речі виголошувалися їм добре відомі, частково чимось схожі з весняним звітом голови райдержадміністрації. Хоч, звичайно, немало було і нового. Приміром, згадка про результати виборів: при явці виборців лише 59,3% Партія регіонів набрала 22,4%, Об’єднана опозиція «Батьківщина» — 21,2%, КПУ — 21,2%, Радикальна партія — 13,5%, «УДАР» — 11,8%. Тобто радіти партії влади немає підстав, хоч і першість вибороли. «Для виборців ми — влада, яка повинна відповідати за все, що робиться в районі», — підкреслив Іван Орда. На словах чи на ділі? 

 Заблукали у трьох соснах 

Ні в опублікованих у райгазетах, ні у прослуханому на сесії звіті голови райради як не намагався, не почув самокритики, недоліків, проблем та шляхів їх вирішення. А деякі моменти взагалі сприймаються комічно.
Приміром, у звіті стверджується, що завдяки відчутній підтримці народних депутатів України Михайла Чечетова та Ігоря Рибакова для реалізації соціальних та інфраструктурних проектів було залучено 10 мільйонів 764 тис. грн. Але чому ж тоді на попередній сесії райради, у вересні цього року, Іван Орда повідомив на депутатський запит, що в нього немає даних стосовно допомоги народного депутата Рибакова?

А РДА 26 вересня 2012 року надала відповідь на запит одного з депутатів райради, що «згідно з розпорядженням голови ОДА від 18 червня 2012 року № 233 Щорському району виділено на 2012 рік 10 млн 754 тис. грн на реалізацію 16 проектів соціальної та іншої інфраструктури за рахунок субвенцій з державного бюджету. Що ж стосується допомоги народного депутата Рибакова, РДА не має такої інформації і ведення її обліку не входить до повноважень місцевих адміністрацій». Хто ж тоді з районних очільників каже правду? Чи хтось заблукав у трьох соснах?

Валерій МАГУЛА

Скорочено. Повінстю -- в газеті "Сіверщина", передплата на яку триває по всій Україні! Індекс 33580

                                       Джерело  http://siver.com.ua/news/dopomogu_ribakova_shukali_na_sesiji_shhorskoji_rajradi/2012-12-03-11366

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 754 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України