КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2018 » Серпень » 2 » Що відбувається, коли ми спимо?
07:33
Що відбувається, коли ми спимо?

         

                   Що відбувається, коли ми спимо?


 .   Сон  може бути пов'язаний з вашими минулими переживаннями і вчинками у житті, або, навпаки, з тими бажаннями й інтересами, які у вас є зараз. Ось чому, напевно, малюки бачать уві сні чарівників і фей, голодні люди — їжу.... 

   Усі ми знаємо, що значить для нас сон. Він відновлює нашу енергію та допомагає нам знову відчути себе бадьорими. Сон украй необхідний нашим стомленим органам і тканинам.   Дивно, що наука все ж таки не може точно пояснити, як протікає процес сну. Вважається, що в глибині мозку є дуже складна ділянка, відома як «центр сну». Цей центр регулюється кров'ю. Про­тягом дня в результаті діяльності нервів і м'язів у кров виділяється кальцій. Саме він, зрештою, й стимулює роботу центру сну, й ми засинаємо.

  Примушуючи нас спати, центр сну здійснює дві операції. Він блокує мозок, позбавляючи нас сили волі, або свідомості. Це «мозковий сон». Він також відключає нерви, що йдуть з мозку, й наші внутрішні органи та кінцівки занурюються в сон. Це «сон організму». Звичайно, коли ми спимо, ці процеси відбуваються одночасно.Проте вони можуть відбуватися й окремо. Наприклад, мозок може спати в той час, як тіло все ще пильнує! Дуже стомлений солдат може продовжувати марширувати, а мозок його в цей час може знаходитися уві сні! З лунатиками відбувається те ж саме!

Існує декілька різновидів сну

Поверхневий сон менш благотворний, ніж глибокий. Причина того,що коротка дрімота часто освіжає нас набагато більше, ніж тривалий сон, криється в тому, що це, як правило, глибокий сон!

 Що викликає наші сни?

    Почнемо з того, що не є причиною наших снів. Наші сни не приходять з «іншого світу». Це не послання із якогось зовнішнього джерела. Вони також не є й поглядом у майбутнє, тобто нічого не передбачають.
    Усі наші сни якимось чином пов'язані з нашими емоціями, страхами, пристрасними бажаннями, потребами, спогадами. Але вплинути на них може й щось іззовні.Якщо людина голодна, втомилася або змерзла, її сни можуть мати ці відчуття. Якщо ковдра зісковзнула з вашого ліжка, то ви можете побачити уві сні, що знаходитеся на айсбергу. Події, які, як ви знаєте, повинні відбутися з вами, можуть відобразитися у вашому нічному сні напередодні.
  Отже, зміст вашого сну може бути результатом чогось, що впливає на вас у цей час (вам холодно, пролунав якийсь шум, ви відчуваєте незручність тощо).     Розкажемо про один експеримент, який показує, яким чином те, що відбувається з вами або навкруги вас, поки ви спите, змішуючись з вашими бажаннями або потребами, може втілитися у вашому сні. Якось сплячому чоловікові потерли руку шматочком гігроскопічної вати, а він у цей час побачив уві сні, що знаходиться в госпіталі, улюблена дівчина відвідала його, сіла біля ліжка та гла­дить йому руку! 
  Люди, яких називають психоаналітиками, спеціально вивчають, чому ми бачимо сни та що вони означають. Тлумачення снів психоаналітиками сприймається не всіма, але все ж може являти певний інтерес. Вони вважають, що сни є вираженням нездійснених бажань людини, її надій, що не справдилися. Іншими словами, сон — це спосіб здійснити ваше бажання.
 За цією теорією, під час сну «сплять» також і гальмівні чинники. Ми можемо вільно виражати або відчувати те, чого ми хочемо насправді. I робимо це уві сні, даючи, таким чином, вихід нашим ба­жанням, про багато з яких навіть і не підозрювали!

Чи бувають віщі сни?

 Якби ми спробували зібрати описи всіх забобон, пов'язаних зі сновидіннями, які існували в різних народів у різні часи, то заповнили б ними цілу бібліотеку! Велика частина цих забобонів приписує снам певне значення, у тому числі і значення пророцтва.

 І не тільки первісні люди вірили в те, що сни передбачають майбутнє. У Європі існували віщуни, які стверджували, що можуть передбачати майбутнє людини за її снами. Мало того, визначення майбутнього за снами в античні часи було окремим видом науки й називалося «онейромантією». Ця назва утворена від грецького слова «онейрос», що означає «сон».

 Звичайно, всім нам відома історія зі Старого Заповіту про те, як Йосип тлумачив сни фараона. І ми знаємо, що навіть у наші дні є люди, які купують «сонники», які нібито допоможуть їм визначити на підставі снів своє майбутнє.
 А що ж думає наука про зміст снів? Чому нам сниться саме те, що сниться, та що це означає? Перш за все наука відкидає припущення, ніби наші сни — це «послання» зверху, за якими можна пе­редбачити майбутнє.

Зміст наших снів має різні джерела. Образи можуть виникати під впливом якихось зовнішніх подразників, які діють на вас під час сну, наприклад, сторонніх звуків або відчуття того, що у вас замерзли ноги або вас обдуває вітер.

Крім того, образи сновидінь можуть бути засновані на наших спогадах, наших інтересах або якихось сильних пристрастях, які переживаються нами. Іноді наші сни повторюють майже точно те, що вже колись з нами відбувалося. В інших випадках реальні події з минулого зазнають змін уві сні. Але в будь-якому разі зміст снів — це результат наших спогадів про минуле, а не тіні майбутнього.

Що таке «сон наяву»?

   Хто з нас ніколи не «марив наяву»? Цей стан досить приємний. .Ми бачимо себе так, ніби робимо щось незвичайне, наприклад, насолоджуємося великим тріумфом, або доводимо до кінця щось дуже для нас бажане, або купуємо річ, про яку давно мріяли.
  Сон наяву — це одна з форм сновидіння, тільки вона виникає тоді, коли ми не спимо, а звичайні сни бувають вночі, коли ми спимо. Ось і вся різниця. Але обидва ці явища трапляються тоді, коли людина розслаблена настільки, що те, що відбувається, навколо, для неї не існує. її думки можуть понестися куди їм заманеться.
   З цієї причини в обох різновидах сну часто фігурують дивні люди, тварини або виникають ситуації, яких у реальному житті не буває. Нічні сновидіння навіть більш незвичайні й далекі від реальності, ніж сни наяву, тому що сплячі люди практично повністю втрачають контроль над польотом своїх думок.
   Цікаво, що дітей часто відвідують сни наяву таких двох типів, яких у дорослих не буває: сни про «уявного друга» та про прийомну дитину. Дитина, якій ні з ким погратися, може вигадати собі такого друга. А інша дитина любить уявляти, що вона насправді не проста людина, а принц або принцеса, та що її батьки король і королева. Така дитина починає бачити сни наяву про те, що вона живе з названими батьками та що в жилах її тече королівська кров.
  З усього цього можна зробити висновок, що наші сни наяву відображають те, що нам дуже потрібне або чого нам хочеться. Наші нічні сновидіння звичайно відображають не тільки це, але й те, що нас лякає. В обох випадках сон — це не щось «ззовні», а віддзеркалення стану внутрішнього світу людини: її бажань, потреб, страхів тощо. Сон дає їм можливість вирватися назовні. Сни наяву можуть дати людині те, чого їй хочеться, але чого вона позбавлена в реаль­ному житті. А в деяких випадках вони навіть допомагають їй спланувати свої дії. Нічні сновидіння, примушуючи людину забувати про неприємності реального життя та втілюючи її мрії, продовжують сон людини, доки вона не відпочине.

Сон — це те, що ви розказуєте самі собі. Тому якщо сон і має яке-небудь «значення», то тільки для людини, яка його бачить.


Категорія: Цікавинки | Переглядів: 702 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України