КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Березень » 20 » День весняного рівнодення
11:12
День весняного рівнодення

           Радіємо приходу весни !

     День весняного рівнодення 

.

  Важливою віхою зміни сезонів є день весняного рівнодення, астрономічний початок весни. Як відомо, навесні день збільшується, а ніч скорочується. І ось  20-21 березня наступає момент, коли тривалість дня і тривалість ночі стають рівними. Такий день називається днем весняного рівнодення.

 
  У давнину, коли не було календарів, весну визначали за сонцем. Вважалося, що саме з цього дня починаються оновлення в природі: перший весняний грім, набухання нирок на деревах, буйне проростання зелени. 

Весняне рівнодення (Equinox) – одне з уникальнейших явищ природи, суть якого, кажучи науковою мовою, зводиться до того, що «у момент рівнодення центр Сонця в своєму видимому русі по екліптиці перетинає небесний екватор».

Кажучи простіше, цього дня Земля, обертаючись навколо своєї уявної осі, що проходить через полюси, одночасно рухаючись навколо Сонця, знаходиться в такому положенні по відношенню до світила, що сонячні промені, що несуть теплову енергію, падають прямовисно на екватор. Сонце переходить з південної півкулі в північну, і в ці дні у всіх країнах день майже рівний ночі.

В день весняного рівнодення починається Новий рік у багатьох народів і народностей Землі: Іран, Афганістан, Таджикистан, Казахстан, Киргизстан, узбекистан – практично всі країни Великого шовкового шляху пов'язують початок нового року з ці явищем природи.

До речі, у астрологів сьогодні професійне свято. Більше десяти років тому західні астрологи запропонували відзначати Міжнародний день астрології саме 20 березня, коли починається астрономічний і астрологічний рік, Сонце в цей час вступає на знак Овна. Отже логічно було б обмити входження в «овенную» зону зоряного календаря.

Настання весни наші пращури вважали святом, з великим нетерпінням очікували її приходу (як і ми зараз!) і однаково урочисто відзначали його в різних частинах Європи та Азії.

Язичницькі святкування приходу весни були сповнені важливим сакральним змістом перемоги світла над пітьмою, пробудження всього живого і початку нового життя.

                                             Давайте порадіємо приходу весни і посміхнемося сонечку.


 
Категорія: Свята | Переглядів: 1061 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України