КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Вересень » 9 » ДЕФЛЯЦІЯ ВЛАДИ
19:38
ДЕФЛЯЦІЯ ВЛАДИ

                 ДЕФЛЯЦІЯ ВЛАДИ



       

09.09.2010   Петро АНТОНЕНКО

Державний комітет статистики України, покликаний денно і нощно щось там рахувати і доносити нам, громадянам, видав свій черговий продукт. Та такий, що мимоволі згадався крамольний антирадянський афоризм минулих часів: "Є правда, брехня і статистика”. Так от статистика оповістила, що в країні настала пора "дефляції”.
Що воно таке? Пересічним громадянам більш відомий протилежний за змістом термін — інфляція, цебто знецінення наших статків внаслідок подорожчань — підвищення цін і тарифів. Ну, це відомо кожному, варто зайти в магазин, або ось днями отримаємо рахунки за газ за серпень з подорожчанням його на 50 відсотків. А от дефляція, тобто зниження цін, здешевлення товарів і тарифів, — річ не те що маловідома загалові, а просто фантастична.
Там не менше, Держкомстат доповів, що трудами нової влади настала не просто дефляція, а в нечуваних її розмірах — майже 10 відсотків. Більше того, можна говорити навіть про 20 чи й 30 відсотків. Річ у тім, що статистики взяли для розрахунку аж цілий останній рік — з липня минулого до липня цього року. А завважте: половина (навіть більше) цього періоду припадає на стару владу. Її ж нова влада звинуватила в розвалі економіки, зубожінні людей і, звісно ж, інфляції. То ж виходить, що "стабільним реформаторам” своїми героїчними зусиллями довелося спершу долати глибочезну інфляцію від старої влади, а затим вийти на нові високі рубежі.
Душа радіє. Але дозвольте одну цитату. Взагалі-то, я й від себе можу це сказати і не лише це. Та й кожен наш читач може додати ще багато що. Але в цій цитаті є один цікавий нюанс, про що далі. Отже:
"Заходжу в магазин. Півлітровий пакетик пряженого молока, що коштував рік тому 5 гривень, уже більше шести. На двадцять відсотків подорожчав, падлюка, за той час, що я, за твердженням Держкомстатистики, ставав на 10 відсотків "багатшим”. Зросли в ціні кондитерські вироби, м'ясо, ковбаси, чай, кава, одяг, взуття. Подорожчала навіть отрута на кшталт цигарок і алкоголю. І такі дрібниці, як квіти. Красномовно порожніють багато-багато кіосків на ринку "Петрівка” та інших речових ринках Києва. Торгівці не можуть платити високу оренду і просто відмовляються від робочих місць. Скаржаться на падіння попиту продавці книг. А все це — показник, що жодного економічного зростання нема”.
Кінець цитати. Але не процесу: його ми спостерігатимемо, точніше, відчуватимемо щодень.
А тепер родзинка цієї цитати, до якої можна додати ще дуже багато. Взята цитата днями з газети "Сегодня” (в перекладі з російської, звісно), цього галасливого рупора отої самої нової влади, газети "реформаторів”-регіоналів. Можна назвати й автора публікації, але обійдеться і без такої реклами. Зазначу лише, що цей затятий автор вилив відра чорнил, тавруючи "режим Ющенка” і так само завзято восхваляв регіоналів.
Дивуватися залишається хіба що тому, що саме в цій газеті з`явилися такі публікації. Що б то значило? Поруч, на тій же сторінці, розлогий коментар про задуми Партії регіонів та їхнього президента здійснити конституційну реформу (переворот) — публікація під більш ніж відвертим заголовком "Проект "Віктор Федорович Кучма”. Краще й не скажеш стосовно "третього терміну” Кучми в особі Януковича.
А заголовок цитованої публікації — "Не вірю в таку дефляцію”. Цілком згоден: ТАКУ дефляцію розгледіти важко. Але взагалі вона існує: це дефляція влади, тобто її швидке знецінення. Схоже, до ціни п’ятака в базарний нень. А точнішу цифру покажуть недалекі вже осінні вибори.

Категорія: Точка зору | Переглядів: 929 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України