КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2015 » Січень » 14 » Як і де можна отримати біометричний паспорт
22:56
Як і де можна отримати біометричний паспорт

 Як і де  можна  отримати  біометричний  паспорт 

           Біометричні документи: умови та процедура оформлення  на Чернігівщині

.

   З 1 січня 2015 року в Україні запроваджено біометричні закордонні паспорти.  Біометричні документи - це документи, що посвідчують особу та містять електронний носій інформації, на якому записано інформацію про біометричні дані власника документа з метою його ідентифікації. 


  За повідомленням  прес-служба УДМС України у Чернігівській області.


    Такі документи найбільш захищені від підробок та виключають можливість користування ними будь-якою особою, окрім власника. Головна ідея впровадження більш захищених документів, які забезпечують ідентифікацію особи - це суттєве підвищення захищеності суспільства від проявів злочинності та міжнародного тероризму.

Перелік інформації, що вноситься до біометричних документів:


(Закон України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» (стаття 21): 1) назва держави; 2) назва документа; 3) ім'я особи; 4) стать; 5) громадянство; 6) дата народження; 7) унікальний номер запису в Реєстрі; 8) номер документа; 9) дата закінчення строку дії документа; 10) дата видачі документа; 11) уповноважений суб'єкт, що видав документ (код); 12) місце народження; 13) відцифрований образ обличчя особи; 14) відцифрований підпис особи.

Окрім того, до паспорта громадянина України за письмовим клопотанням заявника, а стосовно осіб, які не досягли шістнадцятирічного віку, - їхніх батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших представників може бути внесено також додаткову змінну інформацію, передбачену Законом.

В Чернігівській області поки що, обладнання для оформлення біометричних документів встановлено лише в обласному апараті, за адресою: вул. Шевченка, 51-а. Втім, вже надійшло, і наразі проводяться роботи із встановлення обладнання у Деснянському та Новозаводському районних відділах у місті Чернігові, та у містах Ніжині та Мені.

У найближчому майбутньому планується забезпечення таким обладнанням всі терпідрозділи міграційної служби. Це не простий процес як технічно, так і в плані програмного забезпечення та комунікацій. Та й сама процедура нова та кропітка, - потребує ретельного і уважного виконання.

Фахівці, які безпосередньо надаватимуть адміністративну послугу - оформлення та видача біометричних документів пройшли планове навчання та скали заліки.

Процедура оформлення біометричного паспорта для громадянина майже не змінилася – потрібно прийти до пункту оформлення, подати заяву, паспорт громадянина України та ідентифікаційний номер. Фотографування і сканування відбитків пальців рук здійснюватимуть наші працівники.

Постановою Уряду передбачено видачу паспорта для виїзду за кордон громадянам, яким виповнилося 16 років терміном дії 10 років.

Строк оформлення біометричних документів - протягом 20-ти робочих днів у звичайному режимі, та 7 робочих днів - у прискореному. Коштуватиме документ при оформленні за 20 робочих днів 518 гривень, та 778 гривень за 7 днів.

Перелік документів


- заява, в якій зазначаються відомості про заявника: прізвище, ім’я, по батькові, паспортні дані (серія, номер паспорта, ким і коли виданий, місце проживання), телефон. Заява оформлюється під час подачі документів працівником підрозділу ДМС України;

- платіжний документ (квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв’язку або коду проведеної операції про оплату вартості цієї адміністративної послуги та бланка паспорта;

- платіжний документ (квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв’язку або коду проведеної операції про сплату державного мита або документ, що підтверджує повне чи часткове звільнення від його сплати;

- паспорт громадянина України, а для особи, яка не досягла 16 років, - свідоцтво про народження (після прийняття документів повертаються одержувачеві послуги);

- ідентифікаційний номер особи.

Для оформлення другого паспорта/проїзного документа чи одночасного оформлення двох паспортів/проїзних документів громадянин додатково подає заяву, в якій обґрунтовує нагальну потребу здійснення регулярних поїздок за кордон (наприклад: здійснення пасажирських чи вантажних перевезень, участь у спортивних змаганнях чи концертно-театральних гастролях, підприємницька, туристична чи журналістська діяльність тощо). При одночасному оформленні двох паспортів/проїзних документів подаються дві заяви-анкети з одним примірником необхідних документів кожна.

Документування дітей: дітям віком до 16-ти років видаватиметься повноцінний паспорт, втім, строк його дії буде меншим - 4 роки. Але з 16-ти років паспорт видаватиметься на 10 років, що дуже зручно дітям, які планують навчатися за кордоном - адже сьогодні, відповідно до чинного законодавства паспорт видається лише з 18-ти років.

Втім до квітня 2015 року можна буде оформити і проїзний документ дитини для виїзду за кордон, він видається з народження - строком дії три роки або ж - до досягнення дитиною 18-річного віку.

У паспорт громадянина України для виїзду за кордон, що містить безконтактний електронний носій із біометричними даними особи, відомості про дітей не вносяться.

Паспорти громадянина України для виїзду за кордон, що оформлювалися до 1 січня 2015 року, матимуть чинність до завершення строку їх дії, і замінювати їх на біометричні не обов’язково.

Нині кожен громадянин України може оформити звичайний (без чіпу) паспорт для виїзду за кордон, а також відмовитися від внесення на чіп відбитків пальців рук.

Інформацію чи консультацію щодо отримання в Управлінні ДМС України в Чернігівській області біометричних документів громадяни можуть отримати зателефонувавши на «гарячу лінію» за номером 666-185.

 Перші  біометричні паспорти чернігівці зможуть отримати    15 січня  2015 року.
 

Категорія: Право знати | Переглядів: 1427 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України