КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2010 » Грудень » 27 » Де єдність, там здобутки….
05:01
Де єдність, там здобутки….

Де єдність, там здобутки….


Добігають останні дні 2010 року. Саме цей рік став поворотним пунктом у розвитку держави.

У політичному житті він був позначений проведенням виборів Президента України та виборів до органів місцевого самоврядування. У сфері економіки головні зусилля місцевих органів виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування були спрямовані на стабілізацію ситуації в усіх сферах діяльності, забезпечення ефективної діяльності закладів освіти, культури, охорони здоров’я і соціального захисту.

Визначальною складовою цієї роботи стало забезпечення виконання першого етапу Програми економічних реформ Президента України «Заможне суспільство, конкурентоспроможна держава».

Корюківщина достойно завершує поточний рік. Район входить у новий рік із значним запасом напрацювань, матеріально-фінансових ресурсів та визначеними пріоритетними напрямками соціально-економічного розвитку.

На основі нових Бюджетного і Податкового кодексів, стратегії розвитку держави і області розроблено Програму соціально-економічного розвитку Корюківщини на 2011 рік та кипить робота над бюджетом району. Головне завдання: турбота про кожну дитину, кожну людину та кожну родину.

Рік, що минає, був насичений знаковими подіями. Це був Рік ветеранів війни. Зусилля влади і громадськості були спрямовані на вирішення проблем ветеранів, їхній соціальний захист. Достойно відзначено 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, 70-річчя початку другої Світової війни, День партизанської слави, дні звільнення Корюківщини, Чернігівщини, України.

Завдяки злагодженій роботі господарюючих структур, райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування забезпечено виконання районного бюджету майже на 107 %. Це дало змогу району власними коштами виплатити заробітну плату освітянам, медикам, працівникам культури та соціального захисту. А економне використання енергоносіїв, оптимізація мережі забезпечили виплату бюджетникам оздоровчих, винагороди за результативну роботу освітянам, матеріальної допомоги медичним і соціальним працівникам.

На покращення матеріально-технічної бази закладів освіти, культури, охорони здоров’я і соціального захисту використано 460 тис. грн.

Модернізація освіти і виховання — це інвестиції в майбутнє нашої країни. Для загальноосвітніх шкіл району придбано музичні центри, мультимедійні інтерактивні дошки, бензопили, обладнання для котелень, запчастини для шкільних автобусів, будівельні матеріали. У першій міській школі в початкових класах будуть поставлені 12 теплозберігаючих вікон. Уся робота спрямовується на підвищення ефективності освітніх округів, покращення функціонування опорних шкіл району.

Для потреб хворих ЦРЛ, створення належних умов лікування жителів району придбано 440 комплектів постільної білизни, 220 матраців, тумбочки, табуретки, холодильники, телевізори для палат інвалідів війни, перев’язочний матеріал, шини для машин швидкої допомоги.

З метою виконання матеріально-технічного забезпечення Програми протидії туберкульозу, придбано витяжну шафу, теплозберігаюче вікно для тубкабінету.

З метою створення умов для творчого розвитку особистості та підвищення культурного рівня громадян, для закладів культури придбано відеопроектор, звукопідсилюючу апаратуру, костюми для духового оркестру, відеокамеру, меблі, комп’ютерну техніку та значно поновлено книгофонд центральної бібліотечної системи.

Уперше за десять років значно будуть покращені умови роботи спеціалістів ЦСССДМ, придбано меблі, цифровий фотоапарат.

Усі ці кроки будуть надійним фундаментом для наступного року, який буде кроком системних реформ, роком освіти і комп’ютерних технологій.

У районі завершено формування єдиного медичного простору: усі ФАПи, СЛА передані в оперативне управління ЦРЛ. Завершується процес прийому-передачі.

Для надання спеціалізованої медичної допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю за рахунок коштів іноземних інвесторів у ЦРЛ завершено реконструкцію приміщення під відділення гемодіалізу на 9 місць для обслуговування населення північного регіону області.

У районі розроблена і затверджена довгострокова програма «Корюківщина для дітей на період до 2015 року». будуть також затверджені програми підтримки ветеранів, молоді, сімей району, ЗМІ, розвитку фізкультури і спорту, книговидання місцевих авторів. Дія цих програм розраховується теж до 2015 року.

На сьогодні дуже важливо, щоб виконавча влада і багатополітичні місцеві ради знайшли і спільну мову, і направили зусилля на виконання поставлених завдань заради добробуту жителів району.

У рамках Всеукраїнської акції «З відкритим серцем до кожної дитини», ініційованої Президентом України Віктором Януковичем, з 16 грудня в районі проходять заходи по привітанню дітей з Днем Святого Миколая , новорічними та різдвяними святами. Завдяки депутатам, шефам, керівникам територіальних громад, усі вихованці дошкільних навчальних закладів району отримали «миколайчики». Керівництвом райдержадміністрації вручені солодощі всім дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям з прийомних сімей та дитячого будинку сімейного типу, також подарунки отримали багатодітні сім’ї, у яких виховується п’ять і більше дітей. Крім того, від районної влади новорічні подарунки отримають усі діти з багатодітних, неблагополучних сімей та обдаровані.

Вирішення проблем дітей постійно знаходиться у полі зору районної державної адміністрації. З метою вироблення спільного плану дій, у райдержадміністрації відбулися зустрічі керівництва з опікунами, піклувальниками, прийомними і багатодітними батьками. Лейтмотив зустрічі: діти — майбутнє і надія країни. Обов’язок дорослих і влади зробити все для того, щоб діти росли повноцінними громадянами держави, здатними творити добро і розбудовувати Україну.

Новорічні святково-розважальні заходи будуть проводитися майже протягом місяця в усіх закладах освіти, культури, в селах, селищі і м. Корюківка.

Користуючись нагодою, вітаю жителів району з наступаючим Новим роком, Різдвом Христовим. Нехай здійсняться найзаповітніші мрії кожного. Здоров’я, натхнення, сили волі, впевненості, віри і надії, родинного затишку і достатку, злагоди в сім’ях, порозуміння в колективах, фінансової стабільності та трудових здобутків.

Перший заступник
голови районної державної адміністрації Р.М.Малиш
Категорія: Громада та влада | Переглядів: 1000 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України