КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Грудень » 24 » Cуд оголосив здирництво у паспортних столах поза законом
00:05
Cуд оголосив здирництво у паспортних столах поза законом

   Cуд оголосив здирництво у паспортних столах поза законом

.

   Верховний Суд України остаточно визначив вартість закордонного паспорту в 170 гривень. Відповідним рішенням в грудні цього року суд останньої інстанції в Україні підтвердив правоту руху "Стоп свавіллю в паспортних столах” протягом 2 років. 

"Все, що перевищує 170 гривень за оформлення паспорту - незаконні побори Державної міграційної служби України (ДМС)”, - заявляють в ДемАльянсі.

  Активісти кампанії "Стоп свавіллю в паспортних столах!” запоріжці Ігор Блюменталь та Руслан Жиров у судових баталіях дійшли до Вищого адміністративного суду. Однак, рішення касаційних судів у двох ідентичних справах мали різний результат. 

У рішенні від 05.06.2013 року Феміда підтвердила єдину законну вартість закордонного паспорта на суму 170 гривень. А у рішенні від 17.09.2013 року судді стали на бік здирників ДМС, які безпідставно вимагають з громадян додаткові 87,15 гривень за невідомі платні послуги та 120 гривень за бланк паспорта, який є власністю держави.

Попри відверте маніпулювання ДМС рішеннями судів, остаточну крапку у роз’ясненні норм законодавства поставив Верховний суд України. Єдиним обов’язковим платежем при оформленні закордонного паспорта за 30 календарних днів є державне мито на суму 170 гривень.

"Рішення ВСУ є обов’язковим для застосування усіма органами влади. Відтак, з 3 грудня кожен службовець ДМС, який зобов’язує громадянина сплачувати додаткові кошти щонайменше вчиняє кримінальне правопорушення згідно ст. 364 - Зловживання владою або службовим становищем, та ст. 382 - Невиконання рішення суду, Кримінального кодексу України”, - повідомляє Голова Чернігівського ДемАльянсу Андрійченко Ігор.

Кожен громадянин, який бажає отримати закордонний паспорт, повинен подати лише наступні документи (п. 10 Правил затв. ПКМУ №231) так, як це зображено на відео:

1. квитанція про сплату державного мита або документ, що підтверджує право на звільнення від його сплати;
2. заява-анкета встановленого зразка;
3. паспорт громадянина України (після прийняття документів повертається);копія виданої податковим органом довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
4. дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см.

Усі, хто стикається із відмовою у прийнятті документів службовцями ДМС та примушуванням до сплати додаткових платежів, можуть подати відповідну заяву про вчинення злочину, зразок якої доступний тут: http://bit.ly/povid_pro_zlochyn_DMS (оновлюється).

Команда Демократичного Альянсу вимагає притягнути до відповідальності винних у перетворенні реалізації конституційного права українців на багатомільйонний чиновницький бізнес.

Довідково:


Всеукраїнська кампанія СТОП свавіллю в паспортних столах! спрямована на боротьбу з необґрунтованими переплатами при оформленні закордонного паспорту і триває з березня 2012 року.
Щороку в Україні видають близько 1 млн. паспортів, що означає обкрадання українців держорганами та підприємствами-прокладками на суму близько 500 млн. грн.

У рамках кампанії активісти Демократичного Альянсу разом з громадянами проводять рейди до органів Державної міграційної служби (ДМС) з метою виявлення та припинення порушень законної процедури видачі закордонного паспорту. Вже розглянуто або в процесі розгляду десяток справ громадян проти ДМС, у яких оскаржено неправомірне нав’язування платних послуг.

                                           Прес-служба Чернігівської обласної організації 
                                           Політичної партії «Демократичний Альянс»
Категорія: Право знати | Переглядів: 746 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України