КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Вересень » 27 » ЦІЛЮЩІ НАПОЇ ВІД ОСІННЬОЇ ЗАСТУДИ
23:18
ЦІЛЮЩІ НАПОЇ ВІД ОСІННЬОЇ ЗАСТУДИ

  ЦІЛЮЩІ  НАПОЇ  ВІД  ОСІННЬОЇ  ЗАСТУДИ

.

  Дощить, за вікном  вітряно і вогко, може ще і прийде "бабине літо" та чи надовго, а поки що   з настанням сезону холодів знову збільшується ризик переохолодитися і підхопити застуду.   То, щоб придушити хворобу "в зародку"і  уникнути прийому антибіотиків    потрібно  лише  вчасно "вдарити" по хворобі цілющими напоями, користь яких перевірена ще нашими бабусями.  

- Теплий чай із медом і лимоном. Дуже корисний неміцний чорний або зелений чай із додаванням 1 ч. л. меду (має протизапальну і бактерицидну дію, а також містить безліч корисних мінералів, мікроелементів і вітамінів) і соку лимона. Лимон важливо додавати не в окріп, а в уже трохи охолоджений чай, аби зберегти вітамін С.

- Чай із плодами малини і квітками липи. Ягоди малини і липовий цвіт вирізняються яскраво вираженими потогінною, жарознижувальною і протизапальною діями. До того ж малинка надає чаю смачного аромату і своєрідного приємного смаку. Корисно додавати в чай сухі плоди малини, але можна використовувати і варення, а також листя рослини.

- Відвар плодів шипшини. Шипшина — ідеальне джерело вітаміну С. Також вона має сечогінну та жовчогінну дію. Приготування настою: подрібнити 3 ст. л. сухих плодів, залити 0,5 л окропу в термосі і настояти ніч. Уранці процідити і пити по 0,5 склянки 4 рази на день за 30 хв до їди. У напій можна додати мед. Приготування відвару: сухі плоди (2 ст. л.) залити 2 склянками окропу і витримати на повільному вогні протягом 10 хв. Охолодити, процідити.

- Морс журавлинний (або брусничний). Журавлина і брусниця незамінні в лікуванні застуди. Вони унікальні за своїми бактерицидними властивостями. До того ж справляють сечогінну та протизапальну дію. Приготування морсу: розтерти ягоди журавлини або брусниці з цукром (3:1), 2 ст. л. суміші залити 0,5 л теплої води. Корисний напій готовий!

- Гаряче молоко з… мінеральною водою. Таку суміш (1:1) вживати кілька разів на день (останній прийом — перед сном) за гострого катару верхніх дихальних шляхів, у разі кашлю, тому що сприяє відходженню мокротиння. Мінеральну воду бажано використовувати лужну (наприклад, Поляна квасова, Лужанська, Боржомі) або соляно-лужну (Єсентуки №17 і № 4).

- Молоко з часником. Часник має потужну бактерицидну дію. У тепле молоко додати 10 крапель соку часнику і випити (краще на ніч).

- Компот із сухофруктів. Відвар із сухофруктів має загальнозміцнювальну та пом’якшувальну дію в разі застуди. 100 г сухофруктів перебрати, великі фрукти подрібнити, ретельно промити в теплій воді. Яблука і груші варять протягом 30 хв, потім можна додавати урюк і чорнослив, а родзинки і курагу — за 5 хв до кінця варіння. У готовий компот додають сік лимона або апельсина, мед.

- Імбирний чай з лимоном. Зігріє і допоможе позбутися застуди такий напій: до 1 склянки гарячої води додати 1 ст. л. меду, 1 ст. л. соку лимона, 0,5 ч. л. подрібненого імбирного кореня і дрібку кориці. Можна додати трохи сухого подрібненого листя м’яти.

- Ромашковий чай. Ромашка — м’який протизапальний засіб. У поєднанні з липою та медом є гарним протизастудним засобом. Приготування чаю: взяти по 1 ч. л. квіток ромашки і цвіту липи, заварити 1 склянкою окропу, настояти 20 хв, процідити. Пити по 1/3 склянки тричі на день до їди. Можна додати меду за смаком.

- Чай із травою ехінацеї. Ехінацея — відомий імуностимулювальний, противірусний і протизапальний засіб. Приготування настою: 1 ст. л. трави ехінацеї залити 0,5 л окропу в термосі і залишити на ніч. Процідити, пити по 1/3 склянки тричі на день за 30 хв до їди.

 
 - Глінтвейн.   Відмінний засіб від застуди, смачний, корисний напій, що зігріває.
1,5 пляшки червоного сухого вина, апельсин, 5 бутонів гвоздики, 0,25 ч.л. мускатного горіха, 0,5 ч.л. меленої кориці, 1 ч.л. порошку імбиру, 2 — 3 ст.л. цукру.
Змішати прянощі, додати 100 мл води, довести до кипіння, зняти з вогню, настояти 10 хвилин. Процідити. Нарізати апельсин кружечками. Змішати вино, відвар, цукор і часточки апельсина. Все довести до кипіння, але не кип’ятити! У глінтвейн можна додавати також мед, яблука, родзинки. Подавати гарячим. Пити краще на ніч, щоб відразу в ліжко, а в ноги покласти теплу грілочку.

 

Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 744 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України