КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Червень » 16 » Цікаві і прості схеми шахрайства
23:57
Цікаві і прості схеми шахрайства

      Цікаві і прості схеми шахрайства

.

    Наприкінці березня до чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області звернувся 28-річний чоловік на ім'я Володимир (імена змінені), менеджер однієї з фірм, яка займається оптовим продажем комп'ютерної техніки. Він повідомив, що якась «медична сестра» однієї з лікарень міста Чернігова шахрайським шляхом заволоділа п'ятьма ноутбуками «ASUS» загальною вартістю близько 3,5 тисячі доларів.Співробітники міліції одразу ж виїхали на місце події.

    В лікарні почалися пошуки ефемерної медсестри. Зі слів потерпілого, була і медсестра, були і ноутбуки, які жінка забрала з машини, нібито, для лікарні. Але ні медичний персонал, ні хворі нічого не чули ані про жінку, ані про ноутбуки.

Правоохоронці почали пошуки шахраїв. Те, що жінка працювала в парі з чоловіком, не викликало ніяких сумнівів. Схема була досить цікава і проста. На фірму до Володимира зателефонував такий-собі Олександр, представився лікарем однієї з Чернігівських лікарень. Він сказав, що хоче зробити замовлення на 5 ноутбуків. Володимир перерахував асортимент фірми і ціни на нього. Чоловік сказав, що подумає і... відключився. Але згодом знову зателефонував, сказав, що його все влаштовує, але за браком часу попросив привезти ноутбуки в... лікарню. Володимир, не відчуваючи ніякого обману, погодився - привіз машиною техніку і став чекати біля лікарні. Але лікар Олександр не поспішав виходити до нього. Через деякий час він передзвонив і сказав, що дуже зайнятий, тому до машини відрядив «свою медсестру» і попросив Володимира передати товар їй.

Жінка, у якої медична маска закривала майже все обличчя, дуже люб'язно запропонувала Володимиру піднятися нагору і там почекати лікаря. Чоловік знову погодився, забрав ноутбуки і пішов за «медсестрою». Їхні мандри по лікарняних коридорах тривали довго. Їх то відправляли з одного поверху на інший, то залишали чекати під кабінетами (все це звісно організовувала «медсестра», причому так уміло, що Володимир ні про що не здогадувався (або й не намагався здогадатися). Метою жінки було виснажити Володимира цією бюрократичною тяганиною, а коли терпіння чоловіка вже було на межі - зателефонував «лікар» і запропонував піднятися до бухгалтерії для проведення розрахунку. «Медсестра» запропонувала Володимиру піднятися самому, а ноутбуки вона пообіцяла «постерегти». Чоловік, зрадівши кінцю своїм митарствам, залишив усю оргтехніку незнайомці, а сам пішов до бухгалтерії. Шукав він її довго. Поки справжній медичний персонал не пояснив йому, що бухгалтерії на цьому поверсі взагалі немає. Володимир кинувся туди де залишив свій товар разом з «медсестрою», але їх вже й «слід прохолов». Не було нікого й на вулиці. «Медсестра» зникла разом з ноутбуками. Володимиру нічого не залишалося, як звернутися по допомогу до міліції.

Співробітники Чернігівського міськвідділу міліції почали ретельні пошуки зловмисників. В ході проведення пошукових заходів правоохоронці з'ясували, що зухвалими шахраями виявилися не місцеві «гастролери». Чернігівські оперативники також зв'язалися з колегами з інших міст і отримали дуже цікаву інформацію. Виявляється, за такою схемою невідомі «попрацювали» і в Києві, і в Донецьку, і в Дніпропетровську, і в Запоріжжі. Схема була однаковою, мінялися лише ролі шахраїв - замість лікарні і медперсоналу в деяких містах були школи і викладачі, замість ноутбуків - чорна ікра, лампи, кабелі і т.п.... Шахраї працювали з товаром, загальна вартість якого була не меншою за 30 тисяч гривень. На дрібниці вони не розмінювалися.

Спільними зусиллями правоохоронців вищезгаданих міст шахрайську пару «вирахували» в Донецьку. Але затримати майже «на гарячому» під час чергової шахрайської оборудки змогли лише жінку (вона ж і псевдомедсестра, і псевдовчителька).
Зловмисницею виявилася 28-річна Олена з Херсона. В лютому цього року через Інтернет вона познайомилася з Ігорем, кілька разів вони зустрілися. Дівчина поскаржилася чоловіку на маленьку зарплатню та на свою «нещасну» долю, але, замість кохання та сімейного затишку, новоявлений кавалер запропонував їй спільний підзаробіток. Він розповів їй про свій план, вони обговорили деталі, і пара запрацювала з загальнодержавним розмахом. Всі речі, здобуті ними шахрайським шляхом, Ігор реалізовував в Запоріжжі та в Запорізькій області. Кошти вони чесно ділили згідно «внеску» кожного у спільну справу.

На сьогоднішній день Олена знаходиться на підписці про невиїзд. Вона зізналася у 7 шахрайствах. За всіма фактами в різних містах України порушені кримінальні справи за ч. 2 ст. 190 Кримінального Кодексу України - «шахрайство», санкція якої передбачає штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Наразі міліція вживає заходи щодо затримання Ігоря - спільника Олени.

                                                                                           УМВС України в Чернігівській області
Категорія: Події | Переглядів: 1027 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України