КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Лютий » 3 » Цікаві факти про літаки
16:55
Цікаві факти про літаки

     Цікаві факти про літаки

 .

  Перший комерційний пасажирський авіарейс відбувся в 1914 році. Причому перший літак з туалетом почав здійснювати польоти тільки через 5 років:) До речі, годувати в літаку вперше теж почали тільки через 5 років. 


Згідно з цивільним кодексом нашої країни: Літаки й кораблі відносяться до нерухомості. Ось така рухома нерухомість :-)

Серед забезпечених людей останнім часом стало модно літати на бойових реактивних винищувачах! Причому послуга ця виявляється офіційна. Наприклад півгодинний політ на висоту 22 км (в стратосферу) обходиться в 17.000 $. Хоча можна і просто політати на винищувачі МІГ-29 за 8.000 $

За статистикою, три людини зі ста страждають аерофобію - панічним страхом літати на літаках. Прикро, адже без цього способу пересування неможливо побувати в дуже багатьох куточках земної кулі.

Хто із зірок страждає аерофобію? Співачка Таня Буланова, актриса Олена Сафонова, співак і актор Андріано Челентано, знаменитий голландський футболіст Деніс Бергкамп , також Алла Пугачова панічно боїться літати, тому пересувається тільки в особистому ж.д. вагоні.

Психологи радять не думати в літаку про погане, краще думати про свої дії після прильоту. Перед посадкою в літак слід випити настій валеріани, а від алкоголю, кави і солодкого - треба відмовитися. Ці продукти підсилюють відчуття страху.

У літаку Боїнг 767 - близько 3 мільйонів деталей. До речі роблять деталі в усьому світі: частини фюзеляжу виготовляються в Японії, центральні частини крил - у Південній Каліфорнії, закрилки - в Італії.

Одного разу під час польоту в салоні Боїнга побачили ... мишу. Через сірого гризуна екіпажу довелося зробити екстрену посадку і висадити всіх пасажирів. Була небезпека, що миша перегризе який-небудь кабель. В результаті 200 пасажирів провели ніч в готелі аеропорту, а екіпаж всю ніч ловив мишу з сиром і мишоловками. Але їм нічого не вдалося зробити! Тоді привезли кілька кішок, які легко впоралися з мишею.

Найбільша висота, на яку піднявся літак -37 650 м. У 77 році її досяг радянський льотчик на літаку КБ Мікояна.

Найбільша висота, з якої людина впала і залишився в живих -10 км 160 м. Під час авіакатастрофи в 72 році стюардесі вдалося вижити і встановити цей сумний рекорд.

Було проведено опитування: Що вас найбільше дратує при польоті в літаку? 78% відповіли, що не можуть виносити постукування сусіда ззаду об спинку свого сидіння. 69% дратуються, коли сусід спереду починає опускати спинку крісла.

У літаку президента Путіна (борт № 1) знаходяться дві спальні, душова, кімната для відпочинку, зал нарад і навіть тренажерний зал. Коштує такий літак близько 300 млн. $

Літак Джоржа Буша завдяки дозаправці в повітрі може облетіти всю земну кулю. Цей величезний лайнер має на борту операційний зал, трьох лікарів, 85 телефонів, 19 телевізорів, і електромагнітний захист на випадок ядерної атаки. А «Борт номер один» лідера України Віктора Януковича всередині оздоблений золотом і дорогоцінними каменями.

Три найбільших аеропорту світу: 1) Атланта 2) Чикаго 3) Лос Анджелес (всі в США, за рік ці три аеропорти разом обслуговують близько 200 млн. чоловік)

Всі пілоти, які виконують міжнародні рейси розмовляють з диспетчером тільки англійською мовою.

Найбільше число пасажирів, перевезених на цивільному літаку за один рейс -1087 осіб. Це сталося в «Боїнгу 747» при евакуації біженців з Ефіопії в 91 році. При піднятих підлокітниках на чотирьох кріслах вміщувалося по 6 чоловік. До речі, за час польоту на борту народилося 3 немовлят.

Найдовший переліт відбувся торік теж на літаку Boeing, 35 осіб (серед яких були менеджери компанії та журналісти) пролетіли без посадки 18600 км. Причому в кріслі головного пілота була жінка.

За статистикою, подорожі по повітрю - найбезпечніші подорожі!
Перше в світі регулярне повітряне сполучення було відкрито між Парижем і Лондоном в 1919 р. У літаку перебувало всього 4 пасажири.

За статистикою: 84% жителів Росії вважають, що подорожі на літаках небезпечні, і бояться літати на літаках.

Всупереч розхожій думці, ніби паніка властива жінкам, психологи кажуть, що відчуття страху перед польотами однаково охоплює як жінок, так і чоловіків.

Думати про хороше - ось основне правило, якщо ви хочете перемогти страх перед польотом на літаку. Також фахівці радять розслабитися. Тому що напружені м'язи лише посилюють відчуття страху.

Для любителів зняти стрес в літаку за допомогою алкоголю: у повітрі алкоголь засвоюється значно швидше, ніж на землі, а через низький тиск його дія посилюється в 2-3 рази.

Хто із зірок страждає аерофобію (острахом польотів)? Легендарна Шер, Вупі Голдберг, Майкл Джексон, Тоні Кертіс! Актриса Дженіфер Еністон, талановитий режисер Ларсен фон Трієр, письменник Габріель Гарсія Маркес, актор Колін Фаррелл і багато інших ...

Три провідні країни за кількістю аеропортів: 1) США (14,500 аеропортів) 2) Бразилія 3) Росія (2,500 аеропортів)

Найбільший аеропорт в світі - ім. Короля Халіда (Саудівська Аравія). Площа - 221 кв. км. Відкрито 23 роки тому.

Як часто губиться багаж в аеропортах? Згідно зі статистикою авіакомпаній: в середньому 10 втрат на 1000 пасажирів. Причому більшість втраченого багажу знаходиться в найближчі 48 годин.

Найпопулярніший літак в світі - Ан-2! Його перший політ відбувся в 47году. З тих пір в СРСР побудовано більше 5 тис. цих машин, у Польщі-12 тисяч, в Китаї-1 тис.

Найбільший літак у світі Ан-225 («Мрія»). Його злітна вага - 600 тонн.

На швидкості пасажирського літака в 1000 км / год, довжина літака стає коротше!

Категорія: Цікавинки | Переглядів: 2724 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України