КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2018 » Жовтень » 17 » Чи зможете ви цього сезону розраховувати на субсидію?
07:40
Чи зможете ви цього сезону розраховувати на субсидію?
  

Чи зможете ви цього сезону розраховувати на субсидію? 

. Наближення опалювального сезону знову актуалізувало тему житлових субсидій. А тим часом порядок їх надання держава змінила ще у травні. Тож багато хто й досі не зрозумів, матиме він право на субсидію чи ні, треба звертатися до органів соцзахисту, а хто матиме автоматичний перерахунок державної допомоги. 

Хто втратив право на субсидію?

З 1 травня 2018 року уряд змінив підхід до нарахування субсидій. Наразі право на таку допомогу мають родини, у яких витрати на комуналку перевищують 15% доходу. При цьому вони не проживають в «елітному» житлі, не мають нового авто, не здають квартиру в оренду, не купували впродовж року дорогих речей (одноразово на суму понад 50 тис. грн), не отримували спадок тощо.

Інфографіка Центру громадського контролю

Якщо ж сім’я проживає у квартирі площею понад 120 м2 чи у будинку площею понад 200 м2, має автомобіль, якому менше 5 років, має прибутки від здачі помешкання в оренду, продажу квартири чи авто або, навпаки, придбала за останні 12 місяців земельну ділянку чи житло, зробила ремонт чи купила річ, платіж за яку перевищує 50 тис. грн, то така родина повинна буде оплачувати комунальні послуги в повному обсязі.

А є винятки?

Так. Винятками є дитячі будинки сімейного типу, прийомні родини, а також ті сім’ї, які справді не можуть оплатити комунальні послуги.

Чи треба йти у відділ субсидій?

Розмір субсидії на опалювальний сезон для домогосподарств, які використовують природний газ або електроенергію для індивідуального опалення, розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно.

– З 1 жовтня розпочато прийом документів на отримання субсидії,  – тим, кому призначена субсидія з 1 травня, у жовтні зроблять перерахунок на опалювальний сезон. Але якщо за цей час відбулися зміни у складі сім’ї чи у доходах, то отримувачі мають повідомити про це відділу субсидій. 

Отримати консультацію або записатися на прийом у Корюківці можна за телефоном (046 257) 2-17-03  чи безпосередньо в управлінні соціального захисту населення Корюкіської РДА.

Як дізнатися про субсидію самостійно?

У серпні запрацював Єдиний державний реєстр отримувачів житлових субсидій. Тож тепер не потрібно телефонувати чи приходити в управління соціального захисту, щоб з'ясувати, чи призначена вам субсидія. Достатньо відкрити в інтернеті сторінку subsidii.ioc.gov.ua.

Ліворуч на сайті є панель, на якій слід вибрати поштову адресу житла: область, місто, вулицю, номери будинку та квартири. Якщо за вказаною адресою нарахована субсидія, то в таблиці на головному екрані з’являється відповідна інформація: статус субсидії, її обсяг за опалювальний та неопалювальний сезони, місцезнаходження особової справи отримувача, населений пункт тощо.

Якщо ж ви не знайшли себе в реєстрі, це означає, що потрібно звернутися звернутися із заявою і декларацією про доходи до відділу субсидій. До речі, це також можна зробити, не виходячи з дому – подати документи можна онлайн на сайті subsidii.mlsp.gov.ua

Чи зберігається субсидія у працюючих пенсіонерів?

Часто пенсіонерів вводять в оману, кажучи, що субсидію заберуть, якщо вони працевлаштуються. Насправді ж єдиний критерій для розрахунку розміру субсидії – дохід людини. Тому працюючі пенсіонери мають право на субсидію на основі пенсії і заробітної плати.

Тим, хто перестав працювати, беруть до уваги розмір пенсії за місяць, що передує зверненню за субсидією. Якщо пенсіонер перестав працювати чи вийшов на пенсію, йому потрібно протягом місяця з декларацією звернутися в управління соцзахисту і допомогу перерахують з урахуванням лише одного доходу – пенсії.

Чи зберігається право оформити субсидію не на всіх зареєстрованих у помешканні, а лише на фактично проживаючих?

У таких випадках потрібно звернутися до Комісії з питань призначення житлових субсидій з проханням надати допомогу не на всіх прописаних, а лише тих, хто фактично проживає. Такі питання уповноважені вирішувати комісії при райдержадміністраціях та виконкомах міських рад.

Чи впливає кешбек від банку і депозит на отримання субсидії?

Не поодинокими є запитання чи впливає кешбек від банку на субсидію. У відділі субсидій кажуть, що ні депозити в банку, ні відсотки від них, ні кешбек не впливають на розрахунок розміру субсидії. А от виграш в лотереї чи переказ з-за кордону, що перевищує 50 тис. грн, трактуватиметься органами соціального захисту населення як дохід і братиметься до уваги під час розрахунку розміру субсидії.

Чи зберігається право на субсидію у осіб, що перебували за кордоном більш ніж 60 днів?

У Міністерстві соціальної політики України стверджують, що сам факт перебування за кордоном не є підставою відмовляти у субсидії якщо людина:

• отримує в Україні пенсію чи інші офіційні доходи (стипендію, допомогу при народженні дитини тощо)

• перебуває на лікуванні, навчанні чи у відрядженні

• декларує в Україні доходи і сплачує ЄСВ.

До останнього випадку відносяться заробітчани, які вправі задекларувати в Україні свої заробітки, сплатити ЄСВ і на основі цього отримати субсидію.

Чи потрібно в декларації відображати свій дохід у цифрах?

У розділі 3 декларації про доходи в жовтні 2018 року вказуються лише дані про види та суми доходів, інформація про які відсутня в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування за 1–2 квартали 2018 року. Зокрема, це може бути дохід від здачі молока, квартири в оренду, доходи від фрілансу чи заробітки за кордоном.

Ні заробітну плату, ні пенсію, ні соціальні виплати відображати не потрібно. Цю інформацію управління соціального захисту населення верифікує самостійно.

Чи мають право на субсидію на загальних умовах громадяни, які здають в оренду пай?

Громадяни, які отримують доходи від паю, вважаються самозайнятими людьми. Тобто за інформацією, яка надходить від податкових органів, вони не є безробітними. Тому для оформлення субсидії їм достатньо задекларувати свій дохід від паю і сплатити ЄСВ.

Категорія: Право знати | Переглядів: 598 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України