КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Лютий » 16 » Чи залишиться корюківщина районом?
10:30
Чи залишиться корюківщина районом?
 

    Чи залишиться Корюківщина районом?

.

   Це питання хвилює кожного нашого жителя. Люди збирали підписи, щоб відстояти район, депутати районної і міської рад зверталися з таким проханням до вищих інстанцій. Які на сьогодні маємо результати – газета запитала у голови Корюківської районної ради Олександра Савченка.

Скоро, може,
приймуть закон…
– Олександре Миколайовичу, щось конкретне на сьогодні відомо?
– Нещодавно з’явився проект Закону України "Про засади та порядок вирішення питань адміністративно – територіального устрою України». В ньому зазначено, що район – це адміністративно-територіальна одиниця проміжного рівня, яка складається з громад. Він є територіальною основою організації та діяльності органів виконавчої влади та органу місцевого самоврядування – ради району, яка представлятиме спільні інтереси громад, що до нього належать. Населення району повинно мати не менше 150000 жителів. Але на територіях з низькою щільністю населення може бути менше, якщо площа такого району перевищує середню по Україні. Адміністративний центр району визначається з урахуванням історично складених традицій, географічного розташування, наявності інфраструктури, яка дозволяє розмістити необхідні установи та служби територіальних органів центральних органів виконавчої влади та органів управління органів місцевого самоврядування району. При формуванні району має бути врахована перспектива соціально – економічного розвитку території, бюджетної спроможності та наявність відповідної інфраструктури.
– Це, так би мовити, законодавче обґрунтування розподілу?
– Саме так. На початку обговорення Чернігівську область планувалося поділити на чотири райони: Чернігівський, Ніжинський, Прилуцький і Новгород – Сіверський. Потім додали ще два: Бахмацький і Менський (або Корюківський).
– А хто готував ці пропозиції?
– Ці пропозиції в області готувалися недержавною установою Офісом реформ та Чернігівською облдержадміністрацією. І подавалися ( і ще й досі подаються) на розгляд Кабінету Міністрів. А вже робочим органом відповідного реформування при уряді є МінРегіонБуд – міністерство, яке акумулює подані пропозиції та готує відповідні проекти змін в законодавстві, в тому числі й конституційні, які прийматимуться виключно Верховною Радою України. Отже, чи стане Корюківщина новим районом – остаточно вирішуватиме парламент.

Корюківщина
економічно міцніша
за Менщину
– То що зроблено, аби нарешті у пропозиціях було не «Менський (або Корюківський)», а – лише «Корюківський»?
– З боку влади Корюківщини робиться дуже багато. І, звісно, у плані подання аргументованих звернень щодо цього до всіх інстанцій та народних депутатів. Економічний потенціал нашого району значно вищий, ніж Менського. Досить назвати декілька цифр. Торік у нас зібрано податків до державного і місцевого бюджетів – майже 139 млн. грн., а в сусідів – 71 млн. Більше у нас і власних доходів – 44,2 млн, в т.ч. до райбюджету – 24,8 млн. У Мені відповідно 41 млн. і 19,7 млн. Для виплати пенсій нашим 9117 особам ми збираємо власних надходжень – майже 95 мільйонів, Мена ж для своїх 12581 пенсіонерів – близько 63 мільйонів… Утричі більше на Корюківщині реалізовано промислової продукції (за 9 міс. 2015р.). Майже удвічі – припадає капітальних інвестицій на одну особу. Середньомісячна зарплата у нас (3383грн.) зросла за рік на 18,1%, а в Мені (2263) зменшилась на 0,3%. Значно менше у нас безробіття. Навіть демографічний показник Корюківщина має найкращий з-поміж п’яти сусідніх районів.

Медична база може
стати вирішальним
аргументом
– Чи правда, що госпітальний округ буде у Корюківці, а не в Мені?
– Цю інформацію було вперше озвучено на останній колегії облдержадміністрації. І це право Корюківська ЦРЛ, можна сказати, виборола високим професіоналізмом своїх фахівців, забезпеченістю новітньою медичною апаратурою, значну частину якої було придбано нашим меценатом – фабрикою технічних паперів. За останні три роки райлікарня отримала за рахунок благодійної допомоги найпотрібнішого обладнання і матеріалів на суму понад шість мільйонів гривень. Маємо просторе добре облаштоване приміщення, яке й надалі буде ремонтуватися і осучаснюватися.
Так, у 2016 році планується при підтримці фабрики та міської громади закінчити реконструкцію поліклініки, відремонтувати дитяче відділення зі встановленням енергозберігаючих вікон та лагодженням покрівлі, оновити інфекційне, придбати нове обладнання. Крім цього, маємо намір найближчим часом добудувати 15 – квартирний будинок для лікарів. До Корюківського госпітального округу прагнуть приєднатися Семенівка та Щорс, з таким проханням вони звернулися до облдержадміністрації.
– Отже, з прийняттям змін до Конституції, питання поділу на райони стане на фінішну пряму?
– Так, чекаємо закону, і продовжуємо робити все можливе, аби втілити у життя нашу спільну мету – стати новою територіальною одиницею, Корюківським районом, розширивши його межі та повноваження….

       

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 722 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України