КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Травень » 15 » Чи встановлять «Нейтралізатору» борців за незалежність України бюст на «Алеї Воїнської Слави»
10:27
Чи встановлять «Нейтралізатору» борців за незалежність України бюст на «Алеї Воїнської Слави»

  Чи встановлять  «Нейтралізатору» борців за незалежність України                                          бюст на «Алеї Воїнської Слави»


.

   1 травня 2013 року у київському Парку Вічної слави біля пам'ятника тричі Герою СРСР Івану Кожедубу за участі прем'єр-міністра Миколи Азарова було відкрито пам'ятники двічі Героям СРСР льотчику-космонавту Георгію Береговому і льотчику-випробувачу Амет-Хан Султану. Це - перший крок створення «Алеї Воїнської Слави». 


Поруч, до 70-річчя звільнення України, влада планує встановити щонайменше ще 12 пам'ятників відомим танкістам, піхотинцям і партизанам, які народилися, мешкали або поховані на території України.

До героїв-партизан, звісно, голова та заступник голови оргкомітету по спорудженню Алеї Воїнської Слави Д. Табачник і В. Колесніченко віднесли і двічі Героя СРСР генерала Олексія Федорова.

 Чому саме Федорова?

Судіть самі. 

  Фе́доров Олексі́й Фе́дорович народився 30 березня 1901 р. в станиці Лоцманська Кам'янка (зараз в межах Дніпропетровська). Був першим секретарем Чернігівського обкому КП(б)У (1938-1941), генерал-майор, двічі Герой СРСР (1942, 1944), командир Чернігівсько-Волинського партизанського з'єднання НКВС СРСР, перший секретар Чернігівського і Волинського підпільних обкомів ВКП(б). 
З квітня 1944 року працював першим секретарем Херсонського, Ізмаїльського, Житомирського обкомів КП(б)-КПУ.
З 1957 до 1979 роки — міністр соціального забезпечення УРСР.
Депутат ВР СРСР 1-11 скликань. Почесний громадянин міст Ковеля (1969), Луцька (1969), Херсона (1988).
Помер 9 вересня 1989 року. Похований в Києві, на Байковому кладовищі.

Однак, незважаючи на вкрай великі заслуги перед комуністичною партією, О. Федорова на Чернігівщині не дуже шанували. Наприклад, на Чернігівщині до здобуття незалежності України не було ні його пам’ятника, ні вулиці на його честь.

 І не випадково. 

По-перше, він був особисто причетний до сталінських репресій на Чернігівщині. Саме за його резолюціями, як одного з членів «трійки», написаними його улюбленим червоним олівцем, перед війною на Чернігівщині було репресовано як «ворогів народу» тисячі людей.

По-друге, Чернігівці пам’ятали розстріл без суду і слідства голови Чернігівського міськвиконкому, звинуваченого О.Федоровим у безладі при здачі Чернігова окупантам 9 вересня 1941 року.

По-третє, Багатьом сумнівними видаються мотиви і обставини, за якими О. Федоров залишився на окупованій території у вересні 1941 року та усунув від керування обласним партизанським загоном М. Попудренка.

Однак найбільш запеклими опонентами увінчання пам’яті О.Федорова на Чернігівщині є жителі Корюківки. Останні пов’язують з діяльністю партизан О. Федорова спалення окупантами 1-2, 9 березня 1943 року Корюківки і загибель 6700 її жителів.
Крім того, партизанський генерал О. Федорів один з тих, хто першим розпочав братовбивчу війну проти УПА. За наказом НКВС на весні 1943 року диверсійні загони на чолі з О. Федоровим перейшли з Чернігівщини на правобережну Україну і далі, на Волинь. Тут вони не стільки боролися проти окупантів, скільки займалися «нейтралізацію бандерівців».

Ось як О. Федоров про це пише в своїх спогадах мовою оригіналу:

"О том, что надо нейтрализовать бандеровцев, нам еще в Москве, в ЦК, говорили... Не всегда, к сожалению, это у нас получается. Кстати, не мешает напомнить разведчикам и работникам особого отдела, чтобы все документальные данные о связях Боровца с оккупантами не пропускали мимо рук. Прекрасный материал для пропагандистов!" (стор. 12, «Последняя зима», Москва, Военное издательство, 1985).

Отже, такі антиукраїнські дії влади щодо увіковічення пам’яті героїв на тлі наголошення Президента України В. Януковича на важливості пошуку шляхів до порозуміння та примирення між усіма сторонами трагічних подій Другої світової війни, без сумніву, провокують посилення напруження в суспільстві.

                                                           Сергій Соломаха    http://siver.com.ua/news/nejtralizatoru_borciv_ 


Деякі висловлювання генерала-партизана Олексія Федорова  читати на    http://siver.com.ua/news/nejtralizatoru_borciv_za_nezalezhnist_ukrajini_vstanovljat_bjust_na_aleji_vojinskoji_slavi/2013-05-14-12281
Категорія: Точка зору | Переглядів: 697 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України