КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Березень » 14 » ЧИ ТІЛЬКИ ??? "Чернігівводоканал" крав гроші громади на фінансування регіоналів і злодіїв
08:04
ЧИ ТІЛЬКИ ??? "Чернігівводоканал" крав гроші громади на фінансування регіоналів і злодіїв

    ЧИ  ТІЛЬКИ ???

"Чернігівводоканал" крав гроші громади на фінансування регіоналів і злодіїв

Редакції "Сіверщини" стали доступні висновки комісії, яка перевіряла діяльність комунального підприємства "Чернігівводоканал", що стали причиною відсторонення від своєї посади директора Олександра Шкіня.

У висновках йдеться про те, що "КП «Чернігівводоканал» ЧМР в період 2013-2015 замовляло послуги з вивозу мулу з очисних споруд спецтехнікою (тракторами), розробка ґрунту (бульдозерами) і копання траншей" у одних і тих же виконавців - ТОВ "Гровер", ПП "Масив", ПП "Магролайн", ФОП Сависько С.М. і ФОП Сависько О.М. належать одинм і тим же Сависькам.

"В ході перевірки встановлено, що зазначена група суб’єктів є пов’язаною між собою та фактично є одним підрядником, який керується родиною Сависько. При виконанні вищезазначених робіт зазначена група суб'єктів використовували одну й ту саму техніку і матеріально-технічну базу. Ціна послуг також встановлювалась в одному ціновому діапазоні" - йдеться у висновках комісії.

І далі у висновках: "У такий спосіб відбувалась завідомо погоджена маніпуляція, в результаті якої були задіяні суб’єкти, які мають пільговий режим оподаткування (єдиний податок), проте діяльність яких містить ознаки фіктивності. Системність цих операцій та їх тривалість може свідчити про вивід коштів комунального підприємства під прикриттям нереальних операцій в особливо великих розмірах.

Вважаємо, що в результаті такої схеми КП "Чернігівводоканал" як мінімум недоотримало податковий кредит за 2013 – 2015 рр. (у порівнянні із замовленням таких же послуг в особи – платника податку на додану вартість). При тому що будь-яких обґрунтувань замовлення однієї і тієї ж послуги, що виконується одними і тими ж знаряддями, у по суті однією особою, працівниками КП "Чернігівводоканал" не наведено".

В ході перевірки порядку придбання комп’ютерної та периферійної техніки було встановлено, що протягом 2013 - 2014 років КП «Чернігівводоканал» проводило закупівлю комп’ютерної, периферійної техніки та комплектуючих, послуг із ремонту та сервісного обслуговування комп’ютерів, копіювальної техніки у ФОП Калій Романа Віталійовича

Але цей Калій жодного стосунку до техніки не мав, крім того, що виступав транзитним посередником - таким чином також, схоже, виводилися кошти з комунального підприємства.

Довідка повідомляє, що КП «Чернігівводоканал» за 2013 – 2015 роки недоотримало податкового кредиту на суму 411 376 грн. А ціни на техніку буди свідомо завищені. Тільки внаслідок закупівлі в 2015 році у ФОП Калій Р. В. тонер-картриджів для одного принтера КП «Чернігівводоканал» здійснило надмірне витрачання коштів в сумі 125 832 грн. Аналогічне придбання тонер-картриджів за завищеними цінами для організації друку абонентських рахунків проводилось в 2013 та 2014 році.

У висновках говориться: "Так за 2013-2015 роки КП «Чернігівводоканал» замовило у ФОП Калій Р.В. послуг з ремонту системних блоків комп’ютерів на загальну суму 575 685 грн. Документами, що підтверджують нібито факт проведення ремонту системних блоків комп’ютерів являються акти здачі-прийняття робіт. В актах здачі-прийняття робіт не зазначені назва та технічні параметри комплектуючих, не зазначена окремо вартість робіт в залежності від їх виду (типу), не зазначена кількість затрачених годин, днів, виходячи з чого розраховувалась вартість даних послуг. Заявлені ціни ремонту співставні з вартістю нових комп’ютерних системних блоків в категорії "бізнес-клас".

Більшість працівників, у яких перебуває в користуванні службовий комп’ютер, заперечують, що їх службові системні блоки були в ремонті.

Зауважте, що всі ці махінації лягали прямим чином та наші з вами тарифи. І згадайте як тодішній міський голова Олександр Соколов усе піднімав тарифи для підприємства свого кума Шкіня!

"Чернігіводоканал" за наші з вами тарифи фінансував "Опозиційний блок" та інших регіоналів: " Провідний інженер з автоматизованих систем КП «Чернігівводоканал» Нікітченко О.О., який є відповідальним за даний напрямок на підприємстві, підтвердив, що дійсно більша частина системних блоків фактично не ремонтувалась, а на перераховані кошти досить часто отримувалась комп’ютерна техніка (системні блоки з моніторами, ноутбуки, смартфони), яку він особисто завантажував в службовий автомобіль керівника КП «Чернігівводоканал» за його вказівкою. Так, з його слів, в 2015 році за такою схемою від ФОП Калій Р.В. було отримано близько 5 (п’яти) системних блоків з моніторами та 3 (три) ноутбуки цінової категорії вище середньої. Кінцеві користувачі вказаної техніки йому не відомі.

Таким чином, посадовими особами КП "Чернігівводоканал" було вчинене розкрадання майна комунального підприємства в особливо великих розмірах.

Поряд з цим, у 2014 році КП «Чернігівводоканал» досить активно проводило фінансування, забезпечення офісними меблями та офісною технікою штабу партії «Опозиційний блок», а у 2015 році штабу партії «Наш Край». У період проведення виборчої кампанії до місцевих рад 2015 року керівник КП «Чернігівводоканал» передав для штабу партії «Наш Край» фотоапарат Canon EOS 550D вартістю 5380 грн. Станом на 01.03.2016р. вказаний фотоапарат, хоча обліковується у складі основних засобів, фактично на підприємстві відсутній. Слід зазначити, що до січня 2014 року підприємство постійно надавало матеріальну допомогу міській організації «Партія Регіонів». На КП «Чернігівводоканал» була створена і активно діяла партійна організація у кількості 300 осіб, яку очолював Коломійчук Г.В".

Хто там ще шкодує за "мером" - комсомольцем Соколовим і його подєльніками?

                                            Василь ЧЕПУРНИЙ          http://siver.com.ua/news/chernigivodokanal_krav

Категорія: Точка зору | Переглядів: 719 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України