КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2012 » Листопад » 29 » ЧИ НАДОВГО ??? Інтернет дійшов до відділених сіл Чернігівщини
19:03
ЧИ НАДОВГО ??? Інтернет дійшов до відділених сіл Чернігівщини

    ЧИ  НАДОВГО ???

  Інтернет дійшов до відділених сіл Чернігівщини

IMAGE1-left$.

 28 жовтня, під час виборів депутатів Верховної Ради, уперше в історії всесвітня мережа дійшла до віддалених сіл Чернігівщини. У таких місцях навіть покриття мобільним зв'язком погане. Тому Інтернет до дільниць підключали за допомогою спеціальних супутникових тарілок. Голова Верховної Ради Володимир Литвин обіцяв, що після виборів обладнання передадуть школам: Вибори скінчилися, обладнання вартістю сотні мільйонів гривень простоює під замками.


   Село Гірськ Шорського району розташоване майже на кордоні з Росією, за 32 кілометри від райцентру. Тут живе близько 500 людей, у школі навчається 38 учнів. П'ять разів на тиждень ходять автобуси в райцентр і щодня — в Чернігів. Роботи мало — працюють бюджетні установи, сільське споживтовариство, прикордонна застава. Село розташоване на мальовничому березі річки Снов, але у Гірськ поки що не дісталися столичні дачники. Вести газ сюди не планують навіть у перспективі. У школі є шість комп'ютерів, а учнів у найбільшому класі — сім.

   Чимало школярів мають комп'ютери і вдома. Але Інтернету донедавна не було. Супутниковий Інтернет тут попрацював лише на виборах. Зараз обладнання під замком — воно на балансі райдержадміністрації, і щодо його подальшого використання не надходило ніяких розпоряджень.
— Інтернету селі потрібний і бухгалтерам, з яких податківці вимагають звітність в електронній формі, і сільській раді для роботи із законодавством, і вчителям та школярам для навчання, і просто для того, щоб бути інформованим, — говорить директор школи та голова сільської виборчої комісії Тетяна Клименко. — Надії на супутниковий зв'язок мало, бо дороге обладнання для нього і сам трафік. Невідомо, чи буде оплачувати його держава хоча б для сільради і школи. Доступнішим Інтернет стане, якщо зроблять нормальний мобільний зв'язок. Хоч у нас і високе місце, але навіть «Київстар» бере дуже погано.

   Але Інтернет у Гірську таки з'явився і без допомоги держави. Представники одного з CDMA-операторів розклеїли по селу оголошення. Місяць тому троє жителів Гірська підключилися. Серед них — і вчитель інформатики місцевої школи Андрій Кобець.
— Інтернет у нас ловиться з Корюківки, — розповів Андрій Володимирович.—Для цього встановили спеціальну зовнішню антену. її підключили кабелем до бездротового модему. Коштувало це 800 гривень. Швидкість Інтернету залежить від погоди, але в середньому — 115 кілобіт на секунду. Відео з «Ютуб» іде з пригальмовуваннями. Фільмів не качаю. За добу плачу п'ять гривень.

                                           Геннадій Гнип, тижневик «Вісник Ч» №48 (1386)

Категорія: Тут я живу | Переглядів: 790 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України