КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2018 » Жовтень » 30 » Червона нитка на зап'ясті - оберіг чи служіння злу.
08:07
Червона нитка на зап'ясті - оберіг чи служіння злу.
       Червона нитка на зап'ясті - оберіг чи служіння злу.

.Останнім часом на своїй парафії в м. Корюківка, почав помічати, що багато людей, особливо діти, носять на зап'ясті червону нитку. ЇЇ усилено рекламують у фейсбуці, інших соціальних мережах, що це такий-собі оберіг, який захищає від вроків, інших злих замислів, також захищає від злих людей... 
  Здається невинна річ, що в цьому такого страшного запитаємо ми? І можливо одні, які вірять у всякі такі культові обрядовості, будуть усиленно захищати таку практику, інші, які по природі своїй, взагалі нічого не вірять, будуть казати, мовляв, що там священик робить із мухи слона, це невинна забавка, хай бавляться на здоров'я, та спробую все ж таки трішки донести правду, як кажуть роз'яснити ситуацію...
    Багато хто з нас вважаємо себе християнами, більше того - православними християнами. Хочу також розтлумачити коротко, що означає бути християнином, і хто такі християни? Християни - це насамперед люди охрещенні, тобто ті які прийняли таїнство Святого Хрещення, одні можливо в дорослому віці, інші немовлятами, приємниками, тобто поручниками перед Богом, для них були хресні батьки. Також істині християни вірять у Бога у Святій Тройці Отця, Сина і Святого Духа і вважають Господа Ісуса Христа - своїм Спасителем і Господом. Слід зазначити, що християни є практикуючими і непрактикуючими. Практикуючі - це ті, які живуть по заповідях Божих, ходять у Церкву, причащаються, приступають до Таїнства Сповіді, беруть учась у Святій Літургії і інших таїнствах, богослужіннях, моляться вдома, читають Святе Євангеліє і іншу святоотцівську літературу, також у житті є взірцем для інших, творять добро, милосердя, і багато багато інших богоугодних вчинків... Є ж навпаки, християни непрактикуючі. Це люди, яких колись похрестили, та про Бога вони не знають, до Церкви не ходять, не приймають участі в духовному житті, живуть без Бога, без молитви, але інколи щось внутрішнє немов підказує, що потрібно мати якись духовний захист, якусь підтримку, от і змішали християнство і окультизм, магію, і в них в голові утворився так-званний духовний вінігрет, все перемішалось і кінця краю невидно...
    Після такого, можливо затяжного вступу, перейду зокрема до основної теми, про яку хочу поговорити, отже звідки взялася така практика носіння червоної нитки? Один відомий публіцист, місіонер протоієрей Євгеній Заплетнюк у своїй статті досить зрозуміло і змістовно розповідає про історію носіння червоної нитки: "
   Багато вiдомих людей носять червону нитку на зап’ястку руки. Цей талiсман начебто захищає людину вiд злого ока, не впускає "в ауру негативну енергiю”.
   Так, дійсно. На превеликий жаль та навіть жах, сьогодні чимало людей, які регулярно відвідують християнські храми, поза ним практикують відверто язичницькі та демонічні релігійні обряди. Одним таким, серед багатьох інших, є звичай носити на зап’ястку червону нитку, зав’язану особливим способом.
    Насправді, це не порожня забавка, не варта уваги, а давня традиція прибічників каббали – релігії таємних юдейських знань, а також вірувань деяких індусів. За повір’ями, цей «амулет» має властивості охороняти людину від злої негативної енергії, чи, як кажуть у нас – "від вроків”. Тому не дивно, що не тільки одні старші люди піддаються цьому жахливому забобону, але й частенько зав’язують її навіть своїм дітям та родичам, бажаючи оберегти від якогось «злого ока». Отже ми бачимо, що носіння нитки є згубним для нас християн, бо ми не надіємося на всемогутність Бога, Його любов до нас, а нібито, зраджуємо Його, шукаючи допомоги, і надаючи якимсь окультним речам таємничої сили, хоча це не сила Божа а сила злого духа, яка є мерзотою меред Господнім лицем.
      Ще в Старому завіті, Мойсею на горі Синай Господь заповідає:"Тоді Бог промовив усі ці слова, кажучи:"Я - Господь, Бог твій, що вивів тебе з землі Єгипетської, з дому неволі.Нехай не буде в тебе інших богів крім мене.Не робитимеш собі ніякого тесаного кумира, ані подобини того, що вгорі, на небі, ні того, що внизу, на землі, ні того, що попід землею, в водах.Не падатимеш перед ними ниць і не служитимеш їм, бо я Господь, Бог твій, Бог ревнивий, що караю беззаконня батьків на дітях до третього й четвертого покоління тих, хто ненавидять мене." (Вихід 20: 1-5). Ці слова Господні актуальні і сьогодні, і ми як християни, які віримо в Господа Нашого Ісуса Христа, маємо не шукати собі інших богів, а всю надію покладати на Бога і Його милосердя. Для нас, православних християн, зброєю від всього злого є Святий Хрест Господній, який ми носимо на грудях, наша щира віра і молитва. Освячена вода, яка має силу молитви і від якої тремтять демони. Також закликаю, якнайчастіше приступати до таїнства Святої сповіді і Причастя. Навіть, якщо ми, через незнання і допустили в своєму житті ті окультні обряди, якщо з сльозами розчучення і щирим каятям приступимо до Ісуса, він нас прийме в свої обійми і простить.
 
Дорогі брати і сестри! З любов'ю у Христі, закликаю, вірмо в Господа Нашого Ісуса Христа, і Його Всемогутню силу! 
  Диявол має силу тут на землі, та в світі духовному, він вкинутий в безодню. Лукавий, різними способами хоче нас звернути з правильної дороги спасіння в дорогу погибелі. Його сіті всюди, та той хто твердий у своїй вірі, завжди буде відрізняти святе від несвятого. Від нас залежить, які двері ми відкриємо, чи двері пекла, чи двері раю. У святій Євангелі Господь промовляє до нас: " Я є двері: хто через Мене увійде, той спасеться, і увійде, і вийде, і пасовище знайде. Злодій приходить тільки для того, щоб украсти, вбити і погубити. Я прийшов для того, щоб мали життя, і надто мали."(Мф:10: 9-10).
 Ті слова Найсолодшого Спасителя, мають глибоко вкоренитися в наших душах, щоб прийнявши Слово Боже, живе і діяльне,щоби сам Христос діяв в нас і жив в наших серцях. Божого благословення всім, миру і відради духовної! Слава Ісусу Христу!

Тарас Баїк    Facebook
Категорія: Точка зору | Переглядів: 577 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України