КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2015 » Квітень » 26 » ЧАС ПРИЙШОВ ЗБИРАТИ - ЛіКИ ПОРЯД ! ОДУВАНЧИК, або КУЛЬБАБА
11:30
ЧАС ПРИЙШОВ ЗБИРАТИ - ЛіКИ ПОРЯД ! ОДУВАНЧИК, або КУЛЬБАБА

    ЧАС ПРИЙШОВ ЗБИРАТИ   -    ЛіКИ   ПОРЯД !  

             ОДУВАНЧИК,   або    КУЛЬБАБА     

.

        Одуванчик, по укрински  Кульбаба   относятся к растениям содержащим горечи, В состав входят терпентины, холин, ниекотиновая кислота, никотинамид,каучук, инулин, органические кислоты. Применяют при холецисцитах, гастритах. Обладает желчегонными, диурретическими свойствами. Корни снижают сахар в крови.И ещё: у одуванчика есть замечательная особенность - это расчётливо воздействовать на весь пищеварительный тракт.Горькое вещество тараксацин возбуждает аппетит и стимулирует переваривание пищи. В результате она не накапливается в кишках ядовитым балластом.Попутно тараксацин увеличивает число охранных лейкоцитов,тонизирует организм.

    При катарах,гастритах,геморрое и запорах лучше принимать настой:две чайные ложки измельчённого корнязалить стаканом кипятка,настаивать 30 минут,принимать по четверти стакана четыре раза в день до еды.В листьях одуванчика много фосфора,больше,чем во всех листовых овощах,а фосфор-это крепкие зубы.Но особенно полезен одуванчик для печени. Он предупреждает жировое перерождение печени,никрозы ткани,цирроз и рак,разрушает камни в желчном пузыре и протоках.В этих случаях также принимают настой.При здоровой печени происходит полный обмен веществ в организме,в кровь попадает меньше вредных выделений из кишечника и других органов.Поэтому народная медицина издавна возвела одуванчик в ранг одного из лучщих очистителей организма.Попробуйте,и вы заметите,как лицо теряет землистый цвет,исчезают фурункулы,прыщи...
Это растение ценится и как пищевой продукт. В его осенних корнях содержится 40 процентов полисахарида инулина,из них готовят напиток. Цветочные почки добавляют в солянки,винигреты. Листья идут на салаты.Пародоксально ,но факт:горькие корни создают нам сладкую жизнь.

Цветы одуванчика укладываются плотно в литровую банку пересыпая их сахарным песком или заливаются мёдом.Недели через две смесь готова к употреблению (хранится она прекрасно: в холодильнике может стоять всю зиму,не меняя ни вкуса,ни цвета).

При болях в желудке достаточно взять чайную ложку смеси. Положив в рот,жевать,как жвачку,сглатывая слюну. При необходимости повторить.

                                                             А  ЩЕ !

Кульбаба лікарська є багаторічним трав’янистим рослиною. Він росте скрізь, а особливо його можна помітити під час цвітіння, він має яскраво жовті (сонячні) квіти. У весняний час організм вичерпує свої вітамінні запаси, тому є чудова можливість заповнити їх.

Для лікування можна використовувати як листя з квітами так і коріння кульбаби. Листя і квіти рослини найкраще заготовлювати в період його цвітіння, а коріння краще заготовлювати восени, можна – ранньою весною.

Листя і квіти потрібно розстелити тонким шаром і сушити на відкритому повітрі в тіні, при цьому часто перевертати, корені необхідно обтрусити від землі і подвяліть, потім помістити в сушарку при температурі 50 – 60 градусів. Висушені рослини потрібно зберігати в паперових мішках, картонних коробках, ящиках і т.п. Листя з квітами можуть зберігається один-два роки, коріння – до п’яти років.

Кульбаба є жовчогінним, сечогінним, жарознижуючим, потогінний, кровоочисну, бактерицидним засобом, а також за допомогою цієї рослини можна поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту.

Кульбаба містить багато вітамінів, солей калію, фосфору. Також він є заспокійливим і снодійним засобом при розладах нервової системи. Приймаючи відвари, сік з рослини, відновлюються сили, поліпшуються обмінні процеси в організмі, виводяться шлаки, посилюється функція підшлункової залози, збільшується вироблення інсуліну.

За допомогою кульбаби очищується кров, тому що кульбаба – кровотворенню, що активізує утворення лейкоцитів. Ним лікують запалення лімфовузлів, ракові освіти, отруєння. У стародавні часи очищали "погану кров”, застосовуючи кульбаба всередину.

При недокрів’ї потрібно пити сік кульбаби зі свіжих молодих листя або відвар коріння. Необхідно приймати по п’ятдесят-сто грам на день протягом трьох тижнів. З допомогою соку та настоянки листя кульбаби можна відновити сили, приймаючи у весняний час при авітамінозі, швидкої стомлюваності.

Вживаючи сік з кульбаб, ви збережете молодість, придбаєте сили та енергію. В давнину кульбаба називався "еліксир життя”. Гіркота, яка знаходиться в рослині, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, збуджує апетит.

При гіпертонії і атеросклерозі приймайте відвар, настій або порошок з кореня кульбаби по п’ять грамів у день, запиваючи водою. Він знизить рівень холестерину в крові.

Кульбаба – дуже гарне жовчогінний засіб, він лікує захворювання печінки, печінкові коліки, гепатит, жовчнокам’яну хворобу. При цьому приймайте сік кульбаби з соком чорної редьки.

Препарати з кульбаби лікують захворювання нирок, водянку, сечокам’яну хворобу, подагру, ревматизм.

При хворобах суглобів його можна приймати як всередину, так і у вигляді компресів або примочок. Кульбаба так само посилює лактацію у годуючих матерів, лікує захворювання щитовидної залози, токсичний зоб.

Кульбаба застосовують при туберкульозі легень, алергічних захворюваннях, використовують як засіб від лихоманки. При переломах приймайте сік з кульбаби (можна у суміші з морквяним), щоб прискорити зрощення кісток. Також сік зміцнює кістки у людей похилого віку, дітям допомагає при рахіті. На травмоване місце прикладайте компрес з відвару кореня кульбаби.

При шкірного висипу і екземі допомагають ванни з відвару коренів кульбаби. Дуже добре змащувати соком з кульбаби бородавки, вугровий висип, мозолі. При укусі отруйних змій дуже допомагає сік і відвар з рослини.

При опіках і променевих ураженнях шкіри допоможе масляна витяжка з коріння кульбаби.

Відвар коренів кульбаби:

Візьміть одну столову ложку висушеного кульбаби, залийте однією склянкою води, кип’ятіть одну хвилину, залиште настоюватися на одну годину, потім процідіть. Приймайте по півсклянки вранці і ввечері за півгодини до їжі.

Рецепт олії з кульбаби:

Візьміть подрібнені коріння, залийте оливковою або соняшниковою олією (1:4) і залиште настоюватися у теплому місці на два тижні. Намастіть уражені місця, прикладайте до них компреси.

         Вино з кульбаб (рецепт).

   Вам знадобляться кілька скляних банок і цукор. 
Вибирайте вже дозрілі квіти кульбаби, у яких жовті пелюстки легко відділяються від квітконіжки. Складайте їх у банки і пересипати цукром. На літрову банку вам знадобиться 500 грам цукру. Цукор є консервантом і тому не дасть пелюсткам зіпсується.

Пелюстки ви можете збирати кілька днів, поки не заповнили банки. Потім зсипте все в одну посудину і додайте кип’яченої води (одна склянка на літр) і залиште настоюватися на три-чотири дні, але не більше п’яти-шести днів від початку збору. Робите т.ч. витяжку з пелюсток.

Після цього процідіть настій, відіжміть, потім вичавте в нього два лимони, додайте родзинки (краще не митий одну-півтори столові ложки на три літри сусла). Розведіть його кип’яченою водою (1 літрова банка кульбаб на три літра води), закрийте марлею і залиште до первинного бродіння. Ще ви можете додати сік з двох апельсинів.

Як тільки почнеться бродіння, ставте під гідрозатвор. Через кілька тижнів вино буде готове, але краще дайте йому настоятися три-чотири місяці, воно тоді стане ясно-янтарного кольору.

  Про   практичне застосування  цієї  цілющої  рослини при лікуванні,  читайте  в наших  попередніх публікаціях

  Одуванчик    http://korjukivka-sity.at.ua/search/?q=%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B8%D0%BAО 

  Кульбаба      http://korjukivka-sity.at.ua/search/?q=%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%8C%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%B0

Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 2686 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України