КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Червень » 13 » ЧАС ПРИЙШОВ ! Полуниця лікує- улітку здоров'я дарує
23:21
ЧАС ПРИЙШОВ ! Полуниця лікує- улітку здоров'я дарує

    ЧАС  ПРИЙШОВ !

Полуниця  лікує- улітку здоров'я  дарує    

 .

Полуниця- маленький, але дуже живильний, солодкий фрукт, який улітку дарує нам земля. Її назва походить від латинського слова "fragaria vesca", що в перекладі означає "запашний", "ароматний", "запашний". Хоча аромат полуниці трохи стриманий, вона дуже смачна й багата на багато живильних речовин.

За лікувальні властивості полуницю дуже цінували в стародавності й ми продовжуємо захоплюватися цією ягодою й зараз! І дійсно, людей, які б не любили полуницю, знайти дуже важко. Багато голлівудських зірок періодично дотримуються полуничної дієти. Три дні протягом місяця вони харчуються тільки цією смачною ягодою. І смачно, і корисно!

Полуниця дуже багата мінералами й вітамінами:

- По вмісту вітаміну С полуниця уступає тільки чорній смородині. У п'яти ягодах середньої величини вітаміну С стільки ж, скільки в одному великому апельсині. А фолієвої кислоти в полуниці більше, чим у малині й винограді. Якщо щодня їсти ці ягоди, зміцнюються імунна система й стінки судин. 
- Учені провели аналіз на виявлення корисних властивостей різних ягід і фруктів. Було встановлено, що полуниця є потужним антиоксидантом, здатним протистояти розвитку раку в людини, що регулярно вживає цю ягоду. Звичайно, усі фрукти мають антиоксидантні властивостями, тому що містять вітаміни С, Е и бетакаротин, але полуниця по своїх якостях багато в чому перевершує їх: вона в 2 рази корисніше ніж слива, апельсин і виноград, в 3 рази ніж ківі й грейпфрут, в 6 раз - ніж яблуко й диня.
- В 200 г свіжої полуниці міститься 60 калорій, 4.6 г клітковини, 0 г жиру, 1.2 г білка, 14 г вуглеводів, 28 мг кальцію, 0.8 мг заліза, 20 мг магнію, 38 мг фосфору, 54 мг калію, 1.4 мг селену, 113.4 мг вітаміну С, 35.4 мкг фолієвої кислоти, 54 МЕ вітаміну А.
- У полуниці є дуже багато органічних кислот: яблучна, лимонна, молочна, етилметилсаліцилова кислота, яка перетворюється в аспірин, але тільки в більш натуральному, засвоюваному виді. Таким чином, кислоти виконують функцію детоксикації, що дуже прийнятно в лікуванні ревматизму.

- Також полуниця допомагає в лікуванні гіпертонії й використовується в медицині, що як очищає засіб для травної системи.

- Полуниця має потужну протизапальну й протимікробну дію. Тому при хворому шлунку її прописують як ліки.

- Антисептичні властивості полуниці використовуються для лікування запальних захворювань носоглотки (застосовують водний настій ягід, їм полощуть горло при ангінах і рот при стоматитах) і усувають неприємний запах з рота.

- Полуниця пригнічує розвиток вірусу грипу. Так що, ласуючи солодкими ягодами в літню спеку, ви забезпечуєте собі здоров'я в зимову холоднечу.

- Наявність у її складі йоду компенсує його недолік у нашій повсякденній їжі й питній воді.

- Полуниця має цукрознижувальну дію. Тому її включають у харчування хворих цукровим діабетом.

- Приймання натще 4-6 столових ложок свіжого полуничного соку допомагає при жовчнокам'яній хворобі. При захворюваннях нирок і сечових шляхів рекомендується весь сезон уживати ягоди полуниці. Краще їсти щодня не менше 400 грамів. При всіх ниркових недугах слід пити відвар з корінь полуниці.

- Полуниця є природним сечогінним засобом і заспокійливо діє на печінку. Тому при ревматизмі й захворюваннях печінки рекомендується застосовувати полуничну дієту. ПРОТЯГОМ тижня потрібно щодня з'їдати по 1,5 кілограма ягід. Заодно позбудетеся й від накопичених за зиму зайвих кілограмів. Саліцилова кислота, яка міститься в ягідці, допомагає й при болях у суглобах.

- Полуниця дозволяє заповнити дефіцит заліза при малокрів'ї

- Згідно з новітніми дослідженнями, споживання в їжу полуниці суттєво підсилює лібідо... Причому це твердження слушне як для чоловіків, так і для жінок. Причиною усьому цинк, високий відсоток якого міститься в насіннях ягід. Цинк є важливим елементом, що сприяють сексуальному збудженню. Він управляє "поведінкою" гормону, який допомагає жінці швидше настроїтися на секс, крім того, він є одним з найважливіших компонентів у складі чоловічої сперми.
Якщо Ви прагнете підготувати до ночі любові себе й свого чоловіка - з'їжте пригорщу малини або полуниці.

- У народній медицині полуницю використовували як протимікробний засіб, для лікування авітамінозів, подагри й маткових кровотеч. А також при лікуванні екземи, діатезу, шкірного висипу, невеликих ранок. Необхідно просто нанести кашку з полуниці на хворе місце.

- Ягоди полуниці й відвар з її листів нормалізують обмін речовин і тиск, рятують від безсоння. Полуниця - відмінний профілактичний засіб від таких хвороб, як атеросклероз і гіпертонія.

Але: Полуниця - сильний алерген. Підданим алергії потрібно зменшити її споживання або запивати її будь-яким кисломолочним продуктом. Полуниця також протипоказана при підвищенім виділенні шлункового соку, тривалих шлункових і печінкових кольках і апендициті. Маленьким дітям і вагітним жінкам полуницю й напої з її листів треба вживати з особливою обережністю. 

Зберігання полуниці

При покупці полуниці в магазині або на ринку вибирайте міцні яскраво-червоні ягоди зі свіжими квітконіжками. Видалення або руйнування останніх викликає руйнування вітаміну С у ягодах. Якщо хоча б одна ягода в упакуванні почала пліснявіти, то спори цвілі вже поширилися й на інші ягоди, хоча це може бути непомітно неозброєним оком.

Зберігання в холодильнику не робить ягоди смачніше або корисніше. Зберігати ягоди при кімнатній температурі можна не довше декількох годин – цей процес теж сприяє руйнуванню вітаміну С и потемнінню ягід. Щоб зберегти суницю в найкращому стані, потрібно вільно скласти немиті ягоди в простору ємність в 2-3 шари (не більше!), а зверху натягнути пластикову плівку. У такому виді ягоди можуть зберігатися в нижньому відділенні холодильника протягом 2-3 днів.

 Ягоди, які ви не плануєте вжити відразу ж, краще збирати рано ранком або в прохолодний день. 

Мийте ягоди безпосередньо перед уживанням під струменем холодної води, склавши їх у друшляк. Ніколи не залишайте ягоди лежати у воді – вони загублять і зовнішній вигляд, і корисні якості. Уживати зібрану або куплену суницю краще якомога швидше . Свіжа полуниця гарна в будь-якому виді: з мюслі й пшеницею на сніданок, у фруктових коктейлях, у фруктових салатах, з вершками або сметаною. Учені вивели формулу ідеальної смакової комбінації полуниці з вершками.

Дослідники затверджують: для того, щоб повною мірою насолодитися смаковими якостями блюда, потрібно сім ягід полуниці - близько 210 грамів і 105 грамів вершків.

  А  ще полуниця не тільки смачна ягода і чудовий десерт, а й активний лікувальний засіб.

Вона  також  покращує апетит, сприятливо впливає на травлення, має потогінний і сечогінний ефект, нормалізує сольовий обмін, втамовує спрагу, сприяє кровотворенню.

У народній медицині полуницю здавна використовують при недокрів'ї та поносі у дітей.

Полуниця вважається прекрасним засобом для лікування авітамінозу, гіпертонії, подагри, атеросклерозу, маткових кровотеч.

Якщо кожен день їсти ці ягоди, зміцнюються імунна система і стінки судин.

Полуниця має потужну протизапальну та протимікробну дію. Антимікробні властивості полуниці використовуються для лікування запальних захворювань носоглотки та усувають неприємний запах з рота.

Полуниця пригнічує розвиток вірусу грипу. Так що, ласуючи солодкими ягодами в літню спеку, ви забезпечуєте собі здоров'я в зимову холоднечу.

Наявність у її складі йоду компенсує його недолік у нашій повсякденній їжі і питній воді.

Полуниця має цукрознижуючу дію. Тому її включають у харчування хворих на цукровий діабет. І смачно, і корисно.
При захворюваннях нирок і сечових шляхів рекомендується весь сезон уживати ягоди полуниці.

Краще їсти кожен день не менше 400 грамів, споживати її можна без обмежень, якщо вам не заважає алергія.

До речі, саліцилова кислота, яка міститься в ягідці, допомагає і при болях у суглобах.

Полуниця дозволяє заповнити дефіцит заліза при недокрів'ї. В 200 г свіжої полуниці містяться: 60 калорій, 4.6 г клітковини, 0 г жиру, 1.2 г білка, 14 г вуглеводів, 28 мг кальцію, 0.8 мг заліза, 20 мг магнію, 38 мг фосфору, 54 мг калію, 1.4 мг селену, 113.4 мг вітаміну С, 35.4 мкг фолієвої кислоти, 54 МО вітаміну А.

Настій з ягід полуниці рекомендується вживати як сечогінний, потогінний і послаблюючий засіб.
Для цього беруть 2 ст. ложки свіжої полуниці, заварюють одним стаканом окропу, настоюють 30 хвилин у термосі, проціджують і приймають по півстакана перед їжею.

Крім цього, полуниця вбиває збудників кишкової інфекції, а також стафілококи, стрептококи, пневмококи, віруси грипу.

Вісім причин полюбити полуницю

1. Полуниця омолоджує організм.

У полуниці переважають вуглеводи, які активізують обмінні процеси, змушуючи організм швидше оновлювати свої клітини.

2. Полуниця знижує температуру, розріджує кров.

Також полуниця сприяє розрідженню крові. Особливо корисна для організму більш кисла полуниця, тому не варто додавати до неї цукор: краще пом'якшити кислинки молочними продуктами - сметаною, вершками, молоком.

3. Полуниця наповнює енергією.

До складу полуниці входить досить органічна щавлева кислота, яку організм може використовувати як джерело енергії.

4. Полуниця лікує дисбактеріоз.

Полісахариди полуниці в союзі з органічними кислотами сприяють нормалізації складу мікрофлори кишечнику, зменшенню проявів дисбактеріозу і виведенню з організму токсинів, важких металів і іншого непотрібного мотлоху.

5. Полуниця - живі полівітаміни.

Регулярне вживання полуниці здатне усунути сезонний зимово-весняний авітаміноз і наповнити організм дефіцитним вітамінами С, Е і групи В. Крім того, полуниця містить велику кількість металів - марганцю, калію, кальцію, міді, кобальту, молібдену - причому в корисній і легко засвоювальній формі .

6. Полуниця підсилює потенцію.

Активізуючи обмінні процеси та омолоджуючи організм, полуниця створює умови не тільки для більш ефективної та плідної праці, але й для посилення потенції. Цинк, який міститься в полуниці, підвищує лібідо, тому є всі підстави вважати полуницю «природною віагрою».

7. Полуниця - природний косметолог.

Полуницю активно використовують у косметології, якщо нею регулярно і правильно користуватися, вона допоможе оздоровити організм і усунути цілу низку проблем шкіри, волосся і нігтів.

8. Полуниця вільна від нітратів.

Для вирощування полуниці підходять будь-які грунти. Головне - щоб вологи вистачало. Добрива, за великим рахунком, їй не потрібні. А значить, в ягодах полуниці, як правило, немає шкідливих хімікатів

     Джерело  інтернет

                                                                            ШАНОВНІ ЧИТАЧІ ! 

Переглянути багато цікавих публікацій щодо лікування, Ви можете на сайті    http://korjukivka-sity.at.ua/  

ТА У РУБРІЦІ ЗДОРОВ-Я      http://korjukivka-sity.at.ua/news/zdorov_ja/1-0-1

Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1298 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України