КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Червень » 11 » ЦЕ ВАРТО ЗНАТИ ! Їдете з дітьми за кордон – ретельно підготуйтесь!
19:01
ЦЕ ВАРТО ЗНАТИ ! Їдете з дітьми за кордон – ретельно підготуйтесь!

  ЦЕ  ВАРТО  ЗНАТИ !

Їдете з дітьми за кордон – ретельно підготуйтесь!

.

  З початку 2013 року на ділянці Чернігівського прикордонного загону в пунктах пропуску з різних причин було відмовлено у пропуску через державний кордон майже 850 громадянам.

Окремо слід сказати про те, що серед них більше 140 – діти-громадяни України. Основною причиною, що призвела до відмови у пропуску цим дітям стала неуважність їх батьків, що плануючи свої поїздки за кордон вони не звернули увагу на порядок пропуску дітей через державний кордон України.

Літній туристичний сезон вже в самому розпалі і для того аби зберегти громадянам гарний настрій та кошти, керівництво Чернігівського прикордонного загону, переймаючись можливими проблемами пропонує всім батькам, хто планує закордонні поїздки з неповнолітніми дітьми, ознайомитися з особливостями їх пропуску через державний кордон України.

Відповідно до чинного законодавства України неповнолітні громадяни України можуть виїжджати з України за наявності проїзного документа дитини, який видається дітям у віці до 18 років, або якщо вони вписані в закордонний паспорт одного з батьків. При цьому у паспорти батьків для закордонних поїздок, вклеюються фотокартки дітей, з набуття ними 5- річного віку.

Крім того, відповідно до правил перетинання державного кордону громадянами України, виїзд за межі України неповнолітніх громадян України може здійснюватися з одним з батьків за нотаріально посвідченою згодою іншого із зазначенням держави прямування та відповідного часового проміжку перебування у цій державі або без нотаріально посвідченої згоди:

якщо інший є іноземцем або особою без громадянства, що підтверджується записом про нього у свідоцтві про народження дитини, та він відсутній у пункті пропуску;

якщо у паспорті громадянина України для виїзду за кордон, з яким перетинає державний кордон громадянин України, що не досяг 16-річного віку, або у проїзному документі дитини є відповідний запис про вибуття на постійне місце проживання за межі України чи відмітка про взяття на консульський облік у дипломатичному представництві України за кордоном;

у разі пред’явлення документів або їх нотаріально посвідчених копій:
свідоцтва про смерть другого з батьків;
рішення суду про позбавлення батьківських прав другого з батьків;
рішення суду про визнання другого з батьків безвісно відсутнім;
рішення суду про визнання другого з батьків недієздатним;
рішення суду про надання дозволу на виїзд за межі України громадянина, який не досяг 16-річного віку, без згоди та супроводу другого з батьків;
довідки про народження дитини, виданої відділом реєстрації актів цивільного стану, із зазначенням підстав внесення відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (під час виїзду дитини за кордон у супроводі одинокої матері).

Просимо також звернути увагу на особливості виїзду дітей – громадян України до Російської Федерації. Діти, громадяни України, до 16 років можуть перетинати державний кордон за наявності свідоцтва про народження. До Республіки Білорусь діти, громадяни України, можуть перетинати державний кордон за наявності проїзного документа дитини, або за паспортом громадянина України для виїзду за кордон батьків, у який вони вписані.

Порядок виїзду організованих груп дітей за кордон на відпочинок та оздоровлення врегульовано Постановою Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2005 р. N 125.

Виїзд таких груп дітей за кордон можуть провадити підприємства, установи, організації, у тому числі благодійні та громадські, за умови, що їх установчими документами передбачається провадження або сприяння діяльності з організації відпочинку та оздоровлення дітей за кордоном.

Більш детально ознайомитися з інформацією щодо перетинання українського кордону, можна на веб-сайті Державної прикордонної служби України www.dpsu.gov.ua.

В разі виявлення можливих шахрайських дій будь-яких осіб, щодо збору коштів з пасажирів автобусів за "прискорене проходження прикордонного контролю” або "позачерговий пропуск до пункту пропуску” – не зволікайте, повідомляйте прикордонників або звертатися на гарячу лінію телефону служби "Довіра” Адміністрації Державної прикордонної служби України (044) 527-63-63.

О.В.Дудко, помічник начальника прикордонного загону – начальник прес-служби, підполковник

Категорія: Право знати | Переглядів: 881 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України