КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Червень » 8 » ЦЕ ПОРЯД ! Чернігівгаз: “Ніхто нікого відключати не буде”. Поки що…
11:47
ЦЕ ПОРЯД ! Чернігівгаз: “Ніхто нікого відключати не буде”. Поки що…

   

    ЦЕ   ПОРЯД !

Чернігівгаз: "Ніхто нікого відключати не буде”. Поки що…  

  Останні тижні у засобах масової інформації Чернігівщини активно обговорювалися гострі проблеми, які виникли в стосунках між ПАТ "Чернігівгаз” і жителями міста Чернігова – споживачами природного газу. Тож не дивно, що 7 квітня цього року керівництво газового монополіста вирішило провести прес-конференцію для місцевих журналістів на тему "Навіщо чернігівцям потрібно укладати договори про надання послуг з постачання природного газу”.

Варто відзначити, що голова правління Алла Ярова на цій прес-конференції визнала помилки, які допустили її підлеглі, при намаганні примусити споживачів укласти Типові договори: вимагали додаткові документи, їх копії тощо. Крім того, вона вибачилась за їх непрофесійні дії і запевнила, що "ніхто нікого відключати не буде”. Але підкреслила, що до 1 жовтня ц. р., тобто до початку опалювального сезону, споживачам потрібно укласти договори.

Отже, зусилля журналістського загалу не пропали марно. На жаль, залишається низка питань як до керівництва ПАТ "Чернігівгаз” (чи можна таку купу застарілих проблем обговорити за одну годину?!), так і до уряду. Серед них:

По-перше, чи буде з 1 липня 2011 року запроваджено планове-технічне обслуговування газового обладнання населення?
По-друге, що буде, якщо Кабінет Міністрів України, звісно без попереднього погодження зі споживачами газу, внесе зміни у цей Типовий договір?

По-третє, чи будуть переглядатися явно завищені норми споживання газу населенням, які не мають лічильників газу (таких тільки в Чернігові біля 60%)?

Нагадаю, що ще з 1 липня 1996 року постановою КМУ №619 від 8 червня того ж року було збільшено норми споживання газу. Так, споживачам газу, що не мають лічильників газу, норми споживання газу були збільшені відповідно: за наявності централізованого гарячого водопостачання з 6,8 до 9,8 куб. метр за людино-місяць (тобто на 44,1%); за відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача – з 11,4 до 18,3 куб. метр за людино-місяць (на 60,5%), за наявності водонагрівача – з 19,7 до 23,6 куб. метр за людино-місяць (на 19,8%).

Цікаво, що Павло Лазаренко, який очолив уряд у 1996 році всього лише за 10 днів до цього, чомусь не наважився тоді підвищити норми споживання газу для домашньої худоби (кінь – 50, корова – 250, свиня – 135, вівця – 15, коза – 25 куб. метрів на голово-рік.

Тож враховуючи, що "газова проблема” в Україні набула скандального резонансу необхідно, на мою думку, почати діалог між підприємством-монополістом, владою та населенням.

Формою такого діалогу між підприємством-монополістом, владою та населенням може бути проведення громадських слухань з порядком денним "Про стан надання послуг ПАТ "Чернігівгаз” громаді м. Чернігова”.

Нагадаю, що відповідно до "Положення про громадські слухання у м. Чернігові” предметом обговорення на громадських слуханнях є питання, що належать до повноважень органів місцевого самоврядування відповідно до чинного законодавства, а ініціювати громадські слухання може міський голова.

У той же час статтею 30 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні” до відання виконавчих органів міської ради віднесено "здійснення контролю за дотриманням законодавства щодо захисту прав споживачів та встановлення за погодженням з власниками зручного для населення режиму роботи розташованих на відповідній території підприємств, установ та організацій сфери обслуговування незалежно від форм власності”.

Звернення з пропозицією провести такі громадські слухання вже направлено автором до Чернігівського міського голови О.В. Соколова ще 3 червня цього року.

 Джерело:  Інтернет   Соломаха Сергій  


Категорія: Право знати | Переглядів: 806 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України