КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Грудень » 24 » Боржники мимоволі. Полювання на споживачів чи збої програми?
22:18
Боржники мимоволі. Полювання на споживачів чи збої програми?

         ЦЕ  ПОРЯД  У  МЕНІ І НЕ ТІЛЬКИ  ?

 Боржники мимоволі. Полювання на споживачів чи збої програми?

.

Жителька Мени Лідія Семенець полюбляє писати листи до різних інстанцій. В останні місяці її адресатом стала урядова телефонна «гаряча лінія» державної установи «Урядовий контактний центр». У зверненні пенсіонерки неабиякі претензії до Сосницького управління газового господарства Менського району з газифікації та газопостачання. За те, що газівники регулярно надсилають листи-попередження, де вимагають погасити борг за газ. Лідія Семенець запевняє, що ніяких боргів вона не має.

– Мій чоловік Леонід Семенець – інвалід першої групи, сліпий і паралізований, – розповідає Лідія Антонівна. – Нам не завжди вистачає пенсії на ліки і памперси, але за комунальні послуги ми звикли розраховуватися вчасно. Газівники ж надсилають листи, де зазначається: Попередження станом на 01.07.2011 р. – «Ви заборгували за використаний природний газ 95,07 грн. Просимо сплатити заборгованість в 10-денний термін або прийти для звірки розрахунків». Попередження станом на 01.08.2011 р. – «Ви заборгували за використаний природний газ 101,50 грн. Просимо сплатити заборгованість в 10-денний термін, інакше будемо змушені припинити газопостачання та передати справу до суду». 13 вересня 2006 року ми зареєстрували газовий котел «Вулкан», заплатили за введення його в експлуатацію. Однак нам знову надійшло попередження про те, що котел треба зареєструвати і заплатити гроші за введення його в експлуатацію. Газівники, мабуть, гадають: сліпі та паралізовані не зможуть дійти до газової контори, зробити звірку, тож заплатять, як вимагається у попередженні. У мене ж після кожного візиту до газових монополістів «для звірки» починається психологічний шок і бігання по аптеках».

Через скарги Лідії Семенець не залишаються без роботи і спеціалісти Менської райдержадміністрації. Лише за останні три місяці їй було підготовлено чотири відповіді. Правда, тепер мова йде вже про 7,33 грн, які чомусь вилізли при начебто вчасних розрахунках за спожитий газ. Лідія Антонівна переконана, що і семи з копійками гривень вона нікому не заборгувала.
А ось бухгалтер Менського району з газифікації та газопостачання Олександр Верховський пояснив, що до квітня 2011 року за Леонідом Семенцем (всі листи-попередження адресуються саме на нього) був борг 101,5 грн. Але після проведення звірки за рахунок субсидії з боргу погасили 43,85 грн, залишилось ще 7,33 грн. Постає питання: куди ж зникла півсотня? Після короткої заминки молодий спеціаліст пояснив, що ту півсотню вони змушені були… списати. Звідки ж така щедрість, залишилося загадкою. Втім, у відповіді до райдержадміністрації фігурувало й таке пояснення, що при підготовці попередження про борг сталася помилка через збій у програмі комп’ютера. З іншого боку, чи не надто багато таких збоїв у роботі газівників? Через подібні похибки люди завантажують роботою органи влади різних рівнів: від Київської до місцевих. Водночас такі споживачі, як Лідія Семенець, мало вірять у технічні помилки, адже попередження про заборгованість надходять чомусь регулярно, особливо перед опалювальним сезоном та ще й на адресу пенсіонерів, які так не люблять накопичувати борги за комунальні послуги.

                                                              Валерій Магула, тижневик «Деснянка вільна» №112 (296)

Категорія: Право знати | Переглядів: 792 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України