КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2015 » Липень » 30 » Богослужіння та Хресний хід з нагоди річниці Хрещення Київської Руси-України
16:00
Богослужіння та Хресний хід з нагоди річниці Хрещення Київської Руси-України

     Хай Господь благословляє Вас на добрі справи!!!

  Богослужіння  та  Хресний  хід  з нагоди   річниці            Хрещення Київської Руси-України

                                               ФОТОрепортаж -  біля   пам'ятника Святому Володимиру

 

 В день пам'яті Святого рівноапостольного князя Володимира парафіяни    Свято-Вознесенського Храму Української Православної Церкви Київського Патріархату міста Корюківки  разом з її настоятелем протоієреєм отцем Тарасієм відвідали столицю України  Київ, другий Єрусалим, колиску православної віри по всій древній Русі.

  Літнього ранку, о 6:00 ми вирушили з молитвою в дорогу, щоб взяти участь  у відзначенні  річниці  Хрещення Київської Руси-України та  молитві  1000-літню   з дня упокоєння??? рівноапостольного великого князя Київського Володимира . З Божою допомогою, дорога була легкою і веселою, у всіх був гарний святковий настрій, передчуття духовної  радості  єднання  у спільній молитві.

     Києві нас зустрів рясним дощиком.  У Володимирському соборі  лунала молитва, зібравши   десятки тисяч людей навколо ньогго  зі всієї  України  , які прийшли, щоб помолитися разом з нашим предстоятелем, святійшим патріахом Філаретом та з соньмом митрополитів, архієпископів, єпископів і великою чисельністю священиків за мир, за припинення кровопролиття, за нашу многостраждальну неньку Україну, яка потопає в крові і сльозах. Разом з людьми  молився з дружиною і  наш президент Петро Порошенко  та  багато державних діячів, народних депутатів...

   Падав   дощ, небо ніби плакало над Україною, над тими повік незабутніми героями, які віддали своє життя за кожного з нас. Та дощ не став на заваді  багатотисячній хресній ході  духовенства  і  мирян центральними  вулицями  Києва до пам'ятника Святого князя Володимира, який величаво стоїть над Дніпром, нагадуючи нам ті давні часи, коли наш народ просвітився світлом Христової віри, скинувши темряву язичництва і безбожництва.

   Наблизившись до до Володимирської гірки патріарх з духовенством розпочав біля памятника   молебень, і враз  несподівано  розійшлися хмари, закінчив падати дрібний дощик, а яскраві сонячні  промені озорили пам'ятник святому Володимиру, київські  пагорби  . Молитва  лунала  дійсно  від серця і на очах людей були сльози, сльози чистої молитви, яка підносить людину до небесних висот духовності і богопізнання. Молитва лунала Українською мовою, бо мова - це душа народу. Такий принцип нашої Української Православної Церкви Київського Патріархату і нашого предстоятеля святійшого патріарха Філарета.

    Наш владика Філарет виголосив змістовну проповідь, привітавши чисельну паству з великим святом хрещення Руси- України, тисячоліття кончини рівноапостольного князя Володимира, а також мученицької кончини святих страстотерпців Бориса і Гліба. В промові до пастви Патріарх засудив агресію сусідньої держави і її намагання загарбати нашу землю, поневоливши наших людей. Адже для нашого народу воля є сенсом буття. Українці цінують волю,бо історія нам вказує, що завжди нашу землю хотіли захопити різні народи, поневолити нас, знищити віру, мову, культуру, традиції. Та провидінням Господнім ми отримали бажане: Вільну, Незалежну, Соборну державу.

  Та історія повторюється. Знову і знову наш так званий братній народ, на чолі з президентом, якого патріарх порівняв з Святополком окаянним, що заради утвердження свого престолу жорстоко вбив своїх братів. Так само і ми бачимо, що і в теперішній час, заради утвердження Російського самодержавства, якогось віртуалного "Русского мира" так  звані "брати" жорстоко вбивають наших побратимів заради задоволення своїх людоненависних ідей, прикриваючись навіть православною вірою. Патріарх також наголосив, що утвердженням державності буде єднання Православних Церков в Україні в Єдину Помісну Православну Церкву. 

  Останні події показали нам, яка церква служить найперше Богу і своєму народу, а яка служить народу поневолювача, агресора. Чисельні парафії в Україні покидають Московський Патріархат і переходять громадами до Київського Патріархату і  як пророче сказав наш владика, що єднання почнеться знизу з простого народу, люди самі покинуть чужу церкву і навернуться до церкви матері. Така воля Божа і Господь вже показує нам, де є істинні пастирі священики, а де вовки в овечій шкурі... Так,  дійсно, після молебну засяяло ясне сонечко, що ніби пророкувало нашу з вами перемогу.

    Корюківчани задоволені поїздкою, адже не кожен раз, серед суєти випадає побувати в таких величних храмах, приклонитися до святих мощей святої великомучениці Варвари, священомученика Макарія, Михаїла, митрополита Київського, та інших святинь і чудотворних ікон. Побували також і в Свято-Михайлівському золотоверхому монастирі . Отримати благословення від самого патріарха, який щедро окропив нас святою водою, побажавши здоров'я і многоліття. Віримо, що Всемилостивий Господь вислухає наші моління, сповнить бажання кожного, зцілить всякі недуги, які нас пригнітають.

   Парафіяни Свято-Вознесенського храму УПЦ КП м. Корюківки разом з настоятелем отцем Тарасієм, складають щиросердечну подяку народному депутату пану Анатолію Євлахову за допомогу в  наданні  безкоштовно  мікроатобуса для  поїздки  до  Києва 

















































































Категорія: Свята | Переглядів: 671 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України