КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Березень » 19 » Безчинства на енергетичному ринку несуть загрозу національній безпеці, – Анатолій Євлахов
19:31
Безчинства на енергетичному ринку несуть загрозу національній безпеці, – Анатолій Євлахов

    Безчинства на енергетичному ринку несуть загрозу національній безпеці, – Анатолій Євлахов

.

   Політичні чвари та торги за посади цього тижня знову завадили Верховній Раді України розглянути вкрай важливі для країни питання. Одне з них – це закон про функціонування регулятора у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Ця вкрай важлива державна установа, по суті, є незаконною, тому на енергетичному ринку, який окупували монополії, сьогодні суцільний хаос.

  З 1 березня суттєво зросли тарифи на вуличне освітлення, країна поринає в пітьму, зростає бандитизм, а НКРЕКП своє злочинне рішення називає ринковими методами регулювання. Проти цього виступали не лише місцеве самоврядування разом з Асоціацією міст України, а й Мінрегіонбуд, проте безрезультатно. В Україні, де більше половини електроенергії виробляється атомними електростанціями, енергія, вироблена вночі, майже нічого не коштує. В деяких європейських країнах вуличне освітлення взагалі є безкоштовним.

  На думку регулятора, темні вулиці, зростання кількості ДТП, розгул злочинності – це ринкове середовище.

  Свавілля на енергетичному ринку не обмежуються лише електроенергією, у лютому почалися масові відключення бюджетних установ від газопостачання. Школи та дитячі садки взимку залишились без опалення! Діти після карантину були змушені знову піти на вимушені канікули, навчальний процес зірваний, а реакції регулятора ніякої.

  Як відомо, безкарність породжує вседозволеність. Після того, як держава ніяк не відреагувала, приватні оператори газового ринку почали відключати від опалення цілі міста. Так, 10 березня цього року залишились без опалення міста Городня і Корюківка, відключено було навіть районну лікарню!

  Уперше за всю історію незалежності в опалювальний період люди залишились без тепла!

  Причому суттєвої заборгованості за комунальні послуги населення цих міст не має, а причиною цьому стало з’ясування стосунків між двома приватними суб’єктами ринку, які не можуть поділити між собою субсидії.

  На вільному ринку має бути сильний і незалежний регулятор, який буде однаково відстоювати інтереси і бізнесу і держави. Ми ж маємо монополістів, діяльність яких несе загрозу національній безпеці, адже, повторюсь, ніколи за часи незалежності взимку не відключали від опалення цілі міста! 

  Я звернувся до НКРЕКП і Антимонопольного комітету і вимагаю від них покарати злочинців і запобігти повторенню подібних ситуацій у майбутньому.

  Якщо дії приватної структури несуть загрозу національній безпеці, потрібно негайно позбавляти їх ліцензій. Держава, яка сьогодні перебуває в стані війни, має повне право захищати себе найжорсткішими методами, у тому числі вилучати у вкрай знахабнілого монополіста майно, яке колись приватизовано за копійки.

                                                    Народний депутат України Анатолій Євлахов

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 609 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України