КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2015 » Квітень » 20 » АБЕТКА ДОВГОЖИТЕЛЬСТВА Омолодження організму та профілактика старіння прості й доступні рекомендації на щодень
11:58
АБЕТКА ДОВГОЖИТЕЛЬСТВА Омолодження організму та профілактика старіння прості й доступні рекомендації на щодень

           АБЕТКА ДОВГОЖИТЕЛЬСТВА


Омолодження організму та профілактика старіння

прості й доступні рекомендації на щодень


Кожен із нас прагне бути активним і здоровим, не зважаючи на роки. Щоб керувати часом, змінити його плин та повернути собі відчуття молодості, потрібно не так уже й багато: дуже-дуже бажати цього (перший крок) і почати діяти (другий крок). Чому ми хворіємо, як запобігати хворобам і забути про старість, кореспонденту «ЗіД» розповів лікар народної медицини, доктор біологічних наук Юрій ПОПОВ.
Довідка: Юрій ПОПОВ понад 40 років займається лікуванням та розробкою методів лікування на основі засобів народної медицини, та понад 30 років займається питаннями досягнення довголіття та омолодження.

4 ПРИЧИНИ СТАРІННЯ
За даними Всесвітньої організації здоров’я, кожна людина, досягнувши 50-річного віку, має щонайменше 4 хронічні (довготривалі) хвороби. Саме хвороби підступно забирають наші сили і призводять до старіння. Чому ж ми хворіємо? Назвемо головні причини. По-перше, це паразити, які «поселяються» в нашому організмі (від вірусів, бактерій до гельмінтів) і які «їдять» нас або отруюють своїми екскрементами (виділеннями) зсередини. По-друге, це вертикальний спосіб життя людини, що є для неї не зовсім природним, травмівний для самого хребта та внутрішніх органів. Третя причина — неправильне, неприродне харчування (коли людина з’явилася в Природі, каструлі з борщем чи юшкою поруч не було). Четверта — стресові стани, тобто травмівний вплив навколишнього соціального та природного середовища.
Головна з цих причин — паразити, яка діє безпосередньо на організм людини і доводить її до старіння та смерті, а три інші — створюють умови для розвитку паразитів.

ПІДКИДАЙТЕ «ЕНЕРГЕТИЧНІ ДРОВА» В ОРГАНІЗМ
Щоб позбутися хвороб, дуже важливо якомога більше часу проводити на свіжому повітрі. Через те, що постійно сидимо в приміщеннях, ми страждаємо від кисневого голодування (зовні це добре помітно: шкіра втрачає пружність, зникає рум’янець, тьмяніють очі). Ми стаємо більш дратівливими. Виникає відчуття постійного холоду (хоч скільки б ми їли, зігрітися не вдається). Це відбувається тому, що наша «пічка» — кишечник та печінка, які мали б нас гріти зсередини (адже в цих органах відбуваються процеси з виділенням тепла), не спроможна працювати на повну потужність (органам бракує енергії, кисню).
Щоб зігрітися, достатньо вийти на двір і пробігти (так ви підкинете енергетичних «дров» у пічку — наситите організм киснем). Саме біг — чудовий спосіб омолодження і боротьби з хворобами незалежно від віку.
І не потрібно боятися холоду. Він вам не нашкодить, якщо бігати правильно. Почніть бігати по 15—20 хвилин щодня або через день. Обов’язково дихайте не через рот, а через ніс, і робіть це спочатку так: три кроки — вдих, чотири кроки — видих (надалі можна бігати 3 кроки — вдих, 3 кроки — видих). За місяць тренувань ви зможете за 15—20 хвилин долати 2—3 кілометри. Якщо ви лише починаєте і навіть ці навантаження для вас надмірні (через хвороби, вік), тоді пробіжіть для початку хоча б 10 метрів і стільки ж пройдіть пішки, потім — 15 метрів і знову пройдіться. Ваш організм поступово звикне до фізичної активності і до кінця року ви зможете бігати півкілометра. А це велике досягнення. Ви відчуєте, що почали ліпше працювати, наприклад, нирки (із них виводитиметься пісок, будуть добре відбуватися процеси окиснення і виводитися шлаки). Якщо непокоїв гайморит, ви його позбудетеся (біг сприяє виведенню слизу). Нормалізується робота серця, адже судини наповняться киснем.

ПРОСТІ ЗАСОБИ ДЛЯ ОЧИЩЕННЯ Й ВІДНОВЛЕННЯ ОРГАНІВ


Зважте й на те, що причиною багатьох хвороб є проблеми з печінкою (у 100% людей вона нездорова). Отже, час від часу її треба приводити до ладу. Найпростіший спосіб — це голодування (хоч би 1 день на тиждень). Не лякайте себе тим, що протягом дня бути без їжі важко. Замисліться, яку користь отримає від цього організм, і тоді сумніви залишать вас. Під час голодування відбувається очищення та відновлення всіх органів, і печінки зокрема. У день голодування (найзручніше це робити в середу) нічого не їсти і навіть не пити. Якщо ви не можете так себе обмежувати, не їжте, але потроху пийте воду. Оскільки ви даєте організму відпочинок (кишечнику не потрібно перетравлювати їжу, ниркам — виводити солі, отруйні речовини, серцю — «подавати» кров, щоб підтримувати обмінні процеси), ви відчуєте надзвичайне полегшення.
Найнесприятливіший для печінки час — це березень і листопад (в ці місяці вона найбільш вразлива й схильна до захворювань). Тому для профілактики в ці місяці пийте такий чай із трав.
Візьміть порівну траву звіробою, траву споришу і квіти нагідок. Столову ложку з верхом подрібненого збору залийте половиною літра окропу в попередньо прогрітому окропом термосі чи банці (якщо в банці — гарно загорнути рушником чи газетами). Настоюйте 1 годину. Приймайте по 100 мл 4—5 разів на день (вранці після сну, ввечері перед сном та за півгодини до їди або через півтори години після їди). Курс — 1—2 тижні.

ЙОД ПОТРІБЕН КОЖНОМУ
Для злагодженої роботи організму надзвичайно потрібен йод. Він має дуже широку дію: поліпшує обмінні процеси, лікує запальні захворювання, нормалізує гормональний стан у жінок під час клімаксу, регулює роботу щитоподібної залози й омолоджує. Йод вкрай потрібен вагітним (оскільки дитина «забирає» його разом із кальцієм) та після пологів. Нестача йоду призводить до ожиріння.
Наведу простий, але дієвий спосіб поповнення організму йодом. Візьміть яблуко, розріжте його навпіл. І капніть на одну половинку 1 краплю аптечної настоянки йоду, накрийте другою половинкою і з’їжте як бутерброд. Вживайте таке яблуко хоча б раз на тиждень.
Яблуко потрібне для того, щоб перевести неорганічну форму йоду в органічну. Ті речовини, які містяться в яблуці, сполучаються з йодом, і він тоді легко засвоюється. Шкоди така кількість йоду не завдасть, адже зайвина виходить через легені з диханням, із сечею.
Про користь йоду свідчить хоча б той факт, що японці, котрі споживають багато морепродуктів, у яких міститься багато йоду, живуть найдовше.

Три ОСНОВНІ ПРАВИЛА ХАРЧУВАННЯ
Щоб бути здоровим і молодим, потрібно правильно харчуватися. Насамперед дотримуйтеся трьох основних правил: по-перше, їжте тільки тоді, коли відчуєте справжній голод (а не апетит, чи коли на годиннику час снідати, обідати чи вечеряти); по-друге, об’єм їжі за один прийом не повинен перевищувати 350 мл (це об’єм 1 великого кухля), між прийомами їжі має бути інтервал — 2—3 години; по-третє, ніколи не їжте раніше 11-ї години дня і після 18—18.30 вечора.
Чому це важливо? Оскільки ви не розтягуватимете шлунок надмірною їжею, ваш організм не буде витрачати енергію (яка потрібна для нормальної роботи всіх органів та систем) на перероблення зайвого. Отже, ви не страждатимете від ожиріння (бо жировим відкладенням ні з чого утворюватися), серце працюватиме добре (на стінках судин не відкладатимуться шкідливі речовини), травний тракт буде в нормі (ви не допускатимете, щоб там накопичувалися шлаки, вони виводитимуться).
Дотримуйтеся й таких порад: те, що можна з’їсти сирим, їжте сирим (це можуть бути яблука, груші, морква, капуста, тобто різні овочі та фрукти). У них міститься належний набір вітамінів, те, що робить нас здоровими. Таким чином ви позбудетеся закрепів, бо сирі овочі та фрукти (оскільки вони багаті на клітковину) поліпшують перистальтику (скорочення стінок) кишечнику, отже організм звільняється від зайвого досить швидко. Не варіть моркву, потріть її на тертці і вживайте сирою (так ви отримаєте набагато більше корисних речовин — вітаміни А і Е, які нормалізують роботу, наприклад, нервової системи), оздоровите кишечник.
Відмовтесь від перших страв — супів, борщів. Вони смачні, але не тільки не корисні, а й шкідливі. Саме вони є причиною поганого травлення та багатьох хвороб (як, наприклад, гіпертонії, закрепів). Вживайте каші (гречану, ячмінну, кукурудзяну, інші). Вони досить поживні, містять потрібний для життєдіяльності набір мікроелементів та вітамінів.
Дуже корисна кукурудзяна каша, бо запобігає старінню і розвитку онкозахворювань (у ній відсутня небезпечна амінокислота триптофан, яка є попередником деяких канцерогенних речовин). Готуйте каші на воді за таким рецептом. На півлітра води додайте 3—4 ложки крупи. Варіть 20 хвилин. Вживайте з олією.
М’ясо (як джерело білка) потрібне людині тільки для заміщення клітин, які знищили паразити, тому їсти його багато не потрібно. Поповнюйте запаси білка з риби (її білок ліпше засвоюється), з горіхів (у них ще й міститься жир).
Порада для чоловіків. Якщо ви знає, що матимете інтимні стосунки увечері, то до тієї пори нічого не їжте. Тоді у вас буде багато сили та потрібної для близького спілкування енергії (адже не витратите її на перетравлювання їжі). Уже після інтиму поїжте собі на втіху.

МОЛОДІСТЬ — ЦЕ ЗДОРОВИЙ ХРЕБЕТ
Ми також загальмуємо процеси старіння, якщо приділимо належну увагу хребту, розумно навантажуватимемо його фізичними вправами. Адже багато хвороб виникають саме через проблеми з ним. Майте на увазі, що хребет складається з хребців та м’язового корсета, які працюють спільно. Для того щоб привести хребет у належний стан, я розробив тренажерний комплекс, який складається із тренажера та комплексу фізичних вправ, які виконують, лежачи на підлозі. Тренажерний комплекс дає можливість вилікувати практично всі хвороби хребта та цілої низки внутрішніх хвороб. На тренажері хребет витягується і вирівнюється, при цьому хребці стають на своє місце. А щоб закріпити їх на своєму місці, потрібно обов’язково залучити м’язи, тренувати їх за допомогою вправ. Водночас поліпшується і загальний стан організму, адже кожен хребець відповідає за здоров’я певного внутрішнього органа (наприклад, якщо проблеми з 4, 5, 6-м хребцями, страждає печінка).

ОНОВИТЬ СЕРЦЕ ВПРАВА ДЛЯ ХРЕБТА
У 2010 році в Україні, за офіційними статистичними даними, 63% людей (від загальної кількості померлих) пішли з життя від серцево-судинних хвороб. Головна причина — шийний лордоз (вигин хребта вперед) і грудний кифоз (горб, вигин хребта назад).
Щоб «оновити» ваше серце (поліпшити кровообіг, наповнити судини киснем), виконуйте таку просту вправу. Ляжте на спину і витягніть ноги та руки вздовж тіла. Зосередьте увагу (дивіться внутрішнім зором) на шийному відділі хребта і плавно, але досить сильно, повертайте голову вправо до упору, потім вліво. Якщо відчуєте хруст, не лякайтеся, але дещо зменшіть зусилля під час обертання. Виконуйте протягом 2—3 хвилин. Незважаючи на те, що ця вправа дуже проста, вона добре оздоровлює серце, також омолоджує обличчя. Корисна й у разі головного болю, запаморочення, зниження слуху та зору, погіршення пам’яті, обвисання та огрядності щік, появи зморщок.
І обов’язково відмовтеся від подушок. Коли лежите горілиць, під головою не повинно бути нічого (ніякої подушки!), а коли на боці — підкладайте під шию маленьку подушку (20х20 см).
Вправи для хребта надзвичайно корисні для всього організму, тому що повертають молодість і гармонізують зовнішній та внутрішній стан.
(У наступному числі газети Ю. Попов розповість про профілактику і лікування паразитарних уражень та стресових станів.)

        Джерело  інтернет

                                                                          ШАНОВНІ ЧИТАЧІ ! 

Переглянути багато цікавих публікацій щодо лікування, Ви можете на сайті    http://korjukivka-sity.at.ua/  

ТА У РУБРІЦІ ЗДОРОВ-Я      http://korjukivka-sity.at.ua/news/zdorov_ja/1-0-1

Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 2001 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України