КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2011 » Червень » 27 » А У НАС ! Корюківщина чекає у Жуклі Патріарха Філарета
23:57
А У НАС ! Корюківщина чекає у Жуклі Патріарха Філарета

    А   У   НАС !

  Корюківщина  чекає  у  Жуклі   Патріарха Філарета

.

9 та 10 липня у мальовничому куточку нашої Корюківщини - селі Жуклі збереться численний загал вихідців з цієї благодатної поліської землі та гостей на відзначення унікальної події - 100-літнього ювілею Свято - Покровського трьохпрестольного храму та 145- річчя від дня народження колишнього господаря села Миколи Комстадіуса. 
Сто років тому, завдячуючи сім'ї Комстадіусів та намаганням пращурів нинішніх жуклян, а саме 10 - 11 липня 1911 року, у Жуклі було закладено єдиний в Україні щодо архітектурного задуму, неперевершеної акустики та неповторної форми мурований храм. 

 Відтоді кілька поколінь місцевих жителів пережили непрості часи - лихоліття революцій, воєн, розкуркулення, голодоморів, войовничого атеїзму, період розбудови села та піднесення рівня добробуту, знову погіршення умов життя, занепад. Але те, що згодом, після майже 30- річного забуття, відродився Божий храм, є знаковою подією і для села, і для усього району. 

Ще задовго до ювілейної дати столичні земляки на чолі з уродженцем Жуклі, керівником Корюківського відділення товариства «Чернігівське земляцтво» Василем Устименком виступили з ініціативою перед жителями жуклянської громади стосовно відзначення сторіччя місцевої церкви. Згодом було створено ініціативну групу, до складу якої увійшли: Василь Устименко, священик Свято - Покровського храму отець Роман, депутат районної ради, заступник голови райдержадміністрації Іван Бузак, керівник громади Віктор Мороз, директор місцевої дев'ятирічки Тамара Устименко, староста церковної десятки Микола Давиденко та вихідці з Жуклі, а нині столичні мешканці -Володимир Горовий і журналістка Ольга Сирова.

 Підготовчі роботи тривають не один місяць. Великі зобов'язання взяв на себе славний генерал, як його з любов' ю називають жукляни, Василь Устименко - підготувати і видати подарункову книгу з історії церкви - ювілярки «Зведи свій храм». Цієї події з нетерпінням чекає уся громадськість Корюківщини і не тільки. Планується також на місці колишнього цвинтаря церкви Різдва Пресвятої Богородиці, збудованої 1728 року гетьманом Данилом Апостолом, зробити насип братської могили зі встановленням хреста і меморіальної гранітної дошки, на якій будуть увічнені імена похованих на тому місці священиків та інших духовних осіб. Переважну частину заходів по святкуванню вже виконано. 

Протягом двох липневих днів триватимуть урочистості. Розділити радість жуклян і гостей 9 числа прибуде владика Іларіон. За його участю відбудеться хресний хід до Кургану, інші заходи. Цього ж дня на шкільному подвір'ї вручатимуть відзнаки за активну участь у відновленні храму, звучатимуть гарні українські пісні у виконанні сільского хору та самодіяльних аматорів районної сцени.

 Працюватимуть фотовиставки ікон Свято - Покровського храму, які нині зберігаються у Чернігівському художньому музеї, та з життя храму і його парафіян, виставки артефактів села (вишивки, рушники, плахти, дерев' яні вироби) та дитячих малюнків, присвячених ювілею церкви. 

   10 липня очікується приїзд Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси - України Філарета. У храмі відбудеться святкова літургія, потім - хресний хід  . Учасники свята матимуть можливість зануритися у світ неповторної духовної музики. 
 за матеріалами сайту   http://siver.com.ua/news/u_buntivnij_zhukli_chekajut_patriarkha_filareta/2011-06-25-8240
Категорія: Історія нашого краю | Переглядів: 822 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України