КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2017 » Листопад » 23 » «А ЩО, В КОРЮКІВЦІ МОЖНА ЗРОБИТИ УЗД СЕРЦЯ?..»
07:31
«А ЩО, В КОРЮКІВЦІ МОЖНА ЗРОБИТИ УЗД СЕРЦЯ?..»

    «А ЩО, В КОРЮКІВЦІ МОЖНА ЗРОБИТИ УЗД СЕРЦЯ?..»

Таке запитання поставила мені знайома корюківчанка. Я відповіла, що треба розпитати, бо й самій час від часу доводиться возити маму на таке обстеження до обласного кардіодиспансеру.

Уродженка Корюківки, в минулому – анестезіолог -реаніматор, а зараз за фахом лікар УЗД І категорії з професійним стажем 17 років Наталія Мірошникова

         У Корюківській ЦРЛ є два кабінети ультразвукового дослідження. Вони розташовані біля приймального відділення колишньої «швидкої допомоги», мають окремий вхід (навпроти центральної аптеки). В одному кабінеті працює лікар Володимир Веретеник, у другому – Наталія Мірошникова. Біля кожного вивішено список послуг. Читаю. Так, дійсно Наталія Сергіївна пропонує пацієнтам, окрім звичних досліджень черевної порожнини (печінка, підшлункова залоза, селезінка, жовчний міхур), нирок і наднирників, сечоводу, щитоподібної та молочних залоз, ще й ультразвукове дослідження серця, лімфатичних вузлів, колін, поверхневих новоутворень, а також надзвичайно важливий для представниць прекрасної статі інноваційний метод досліджень – вагінальне обстеження, який, для необізнаних, є найкращим по якості та прискорює дослідження у часі.
Наталія Мірошникова розповіла, що лише в Корюківці, Прилуках, Сосниці (по одному) і Чернігові (два) є УЗД – обладнання, котре дає можливість робити такі дослідження. Його ще 2010 року подарували цим медзакладам області політики, котрі були тоді при владі. Найсучасніший на той момент PHILIPS надійшов в корюківську лікарню не повністю укомплектований, і ЦРЛ, як і завжди, підставив плече наш меценат фабрика техпаперів, виділивши згодом на необхідне дообладнання понад 200 тис. грн. Отже, з 2014 року в Корюківській ЦРЛ можна проводити ультразвукове дослідження серця, з 2005 – молочних залоз, а з 2010 – вагінальне малого таза.
  Наталія Сергіївна щиро дивується з того, що є корюківчани, які й досі цього не знали, натомість, каже, мешканці Сновського району найчастіше приїздять до них на обстеження. У нашій північній зоні області лише в Корюківці можна зробити, окрім УЗД серця, ще й – колінних суглобів. А такого роду захворювання є у дуже багатьох мешканців району. Все частіше, на жаль, саме в кабінеті УЗД виявляють поверхневі новоутворення (ліпоми, кісти тощо), зміни в лімфатичних вузлах. Для жінок дуже актуальним є УЗД малого тазу у вагінальний спосіб, що не викликає у них ніякого дискомфорту і є більш точним методом діагностування жіночих хвороб (міома, кіста та ін.).
  Прикро, констатує Н.Мірош-никова, що серед пацієнтів, котрі пройшли через їхній кабінет ( 2016 року – 2323, у 2017 – 2112), відмічається значне «помолодшання» недугів, пов’язаних з новоутвореннями. Чи всі вони є злоякісними – працівники УЗД-кабінету сказати не можуть, бо після їхніх висновків люди їдуть на обстеження до обласного онкодиспансеру. Але припускають, що у 99% випадках, де виявлені гормональні порушення, можлива онкологія. А приблизно у третини жінок – вона, на жаль, підтвердилася. Проте, головне, переконана лікар, вчасно діагностувати підступну недугу і розпочати лікування. Серед сумних прикладів, історія хвороби жителя Наумівки, якому фактично діагностували рак (лімфовузол з метастазами) у їхньому кабінеті. Але звернувся він запізно, врятувати людину не вдалося. Натомість у молодої корюківчанки, завдячуючи вчасному діагностуванню саме в Корюківській ЦРЛ (множинні лімфовузли), є усі шанси подолати недугу.
  Все частіше до УЗД-кабінету направляють своїх пацієнтів травматологи, апарат «бачить» розриви менісків, кісти, остеопорози, запальні процеси. Але Наталія Сергіївна каже, що є багато пацієнтів, які не хочуть стояти у чергах до лікарів… Таким радить: турбує щось – можете й без направлення лікаря прийти на обстеження, якщо вам так зручніше. А потім видно буде, що робити далі. Головне, не пропустити хворобу, вчасно виявити і розпочати лікування. У перспективі – в нашій лікарні мають робити УЗД судин, що дозволить діагностувати «варікози», захворювання порушень кровообігу – все це сьогодні можуть запропонувати лише в обласному центрі.
  Багатьох читачів, мабуть, зацікавить матеріальний бік справи, тобто скільки коштує обстеження. Наталія Сергіївна пояснює, що в кабінеті УЗД пропонують лише зробити благодійні внески на розвиток лікарні, зазвичай люди жертвують 50 гривень.
Кабінет працює з 8.00 до 16.24, однак обстеження проводяться з 8.30 до 14.30. Є перерва на обід і дві короткі технічні (час може змінюватися в залежності від напливу пацієнтів). У першій половині дня зазвичай приходять ті, хто перевіряється на голодний шлунок, а потім – решта. Є стаціонарний телефон для довідок (2-27-71).

                                            http://koryukivka-mayak.com

Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 579 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України