КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Березень » 13 » А ЩО НЕ ТАК ? Безсонні ночі - хворі будні
23:52
А ЩО НЕ ТАК ? Безсонні ночі - хворі будні

         А  ЩО  НЕ  ТАК ?

  Безсонні ночі - хворі будні

  .

      Як стрес і хронічне недосипання скорочують ваше життя.

    Поставили б ви сон в пріоритет, якби знали, що він підтримує стійкість вашої імунної системи? Над цим непростим питанням запропонувала задуматися Американська академія медицини сну. Публікація дослідження Академії показала, що імунна система різко реагує на недосипання.

  У дослідженні з лякаючим назвою «Добові ритми в популяціях кров'яних клітин і вплив гострої депривації сну на здорових молодих чоловіків» вчені з нідерландського Університету Еразма в Роттердамі та Університету графства Суррей у Великобританії виміряли кількість білих кров'яних тілець у крові у молодих чоловіків, які сплять по 8 годин на добу, і у чоловіків з дефіцитом сну. У недосипаючих виявився сплеск білих кров'яних клітин, зокрема, гранулоцитів, що виділяються у відповідь на погрози імунній системі.

На додаток до потрясіння вашої імунної системи, недолік сну також підвищує ймовірність інсульту, навіть якщо ви молоді і здорові. Недавнє дослідження, представлене в минулому місяці на конференції SLEEP 2012, показало, що ті, хто спить менше 6 годин на добу, мають на 4,5% більший ризик виникнення інсульту в порівнянні з тими, хто спить від 7 до 8:00. Хоча дослідники поки не знають точного механізму, схоже, що хронічне недосипання сприяє запаленням, підвищує кров'яний тиск і частоту скорочень серця, а також впливає на рівень глюкози, що збільшує ризик інсульту.

Найдивовижніше що, п'ять з гаком тисяч досліджуваних були здоровими людьми середнього віку, з індексом маси тіла в межах норми - зовсім не ті, кого зазвичай вважають схильними високому ризику розвитку інсульту. При цьому їх недосипання було не таким екстремальним, як у учасників дослідження про імунітет. Респонденти повідомили, що сплять менше 6:00 за ніч - стільки ж, згідно з отриманими даними, сплять близько 30% американського населення.

Стрес підриває імунну систему

Це не нове: дослідження за дослідженням підтверджують, що стрес підвищує ризик виникнення раку, серцевих захворювань, алергії і робить набагато ймовірніше можливість захворіти на застуду та грип. Новизна в тому, що дослідники з Університету Карнегі - Меллона вважають, що їм вдалося встановити, як це відбувається. Вони вважають, що ключову роль в цьому процесі відіграє кортизол - гормон стресу, який виділяється, коли ми відчуваємо страх, занепокоєння або тривогу. Передбачається, що кортизол викликає прилив енергії, що дозволяє оперативно реагувати на небезпеку, наприклад, втекти від лева, подібно тому, як це робили наші предки. Але схоже, що, коли наші системи постійно «купаються» в кортизоле, організм втрачає здатність регулювати запалення.

Справа в тому, що вторинна функція кортизолу - контроль імунної реакції організму на запальні процеси. Але з плином часу при постійному впливі стресу і, отже, кортизолу, тканини стають менш чутливими до цього гормону і виділяють все менше протизапальних речовин. (Аналогічний процес протікає при цукровому діабеті, коли хронічно підвищений інсулін викликає резистентність до інсуліну).

Команда Університету Карнегі - Меллона, очолювана Шелдоном Коеном, провела два випробування цієї теорії. Спочатку вони піддали вірусам застуди групу ізольованих здорових людей, а потім спостерігали за ними протягом 5 днів. У людей, які останнім часом були схильні до стресу, виявилася підвищена стійкість до кортизолу. У другому тесті дослідники зафіксували в учасників експерименту більш високий рівень цитокінів - молекул які викликають запалення.

Що ж все це означає? Те, що коли ви надмірно напружуєтеся або припиняєте висипатися, ви стаєте вразливіші для вірусів. (Пригадайте, як в інституті ви захворіли жахливим грипом, пневмонією або навіть мононуклеозом відразу після здачі випускних іспитів). Це, ймовірно, не здасться, вражаючим, так як ми стикаємося з постбессонним грипом все життя. Але дослідження цього року показали, що імунна відповідь організму відіграє провідну роль в нашому захисту від серйозних хвороб, таких як рак, а також те, що запалення є ключовими провісниками інфаркту, інсульту, діабету та інших смертельно небезпечних захворювань. Фактично поточні дослідження документально підтверджують, як стрес і дефіцит сну впливають на скорочення життя.

Так що намагайтеся уникати стресу і змушуйте себе спати, чорт забирай!

                                                              Джерело  інтернет

Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 676 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України