КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2013 » Січень » 17 » А ЧИ ТАК ??? «АТБ» треба зірвать! – бунтують на корюківському базарі
13:19
А ЧИ ТАК ??? «АТБ» треба зірвать! – бунтують на корюківському базарі

       А  ЧИ  ТАК ???

  «АТБ» треба зірвать! – бунтують на корюківському базарі

.
 
     «АТБ» треба зірвать! – бунтують на корюківському базарі
7 грудня минулого року в Корюківці відкрився перший супермаркет. Мережі «АТБ». До цього корюківці скуповувалися на місцевому базарі, у магазинах і гастрономах, а по вихідних їздили до Мени на базар. Туди всього 25 кілометрів, а ціни набагато нижчі.
І тут відкрився супермаркет. З касами, яскравим освітленням, рядами товарів. Ще й тепло всередині. Словом, культурна революція. А головне — ціни порадували!


Де скуплялась, там і санки став!

— У Корюківці ціни аж надто високі були, — розповідає 46-річна Любов Макаренко. — Я в Києві працювала, так ціни однакові зі столицею. А які ж доходи в корюківців? Місцеві підприємці вважають, що всі працюють на шпалерній фабриці. А там до тисячі співробітників. Усе ж населення райцентру — тисяч тринадцять. То за які гроші скуповуватися тим, що на фабриці не працюють? Після того як відкрили супермаркет, ціни на базарі значно впали.
Жінка пригадує, як скупилася в «АТБ», а потім чогось заїхала на базар.
— «АТБ-шний» пакет згрузила на санки. Продавці на базарі, як побачили той пакет, такий крик підняли! Мовляв, де скуплялась — там і санки став, на базарі не треба, — скаржиться Любов. — А корюківцям у супермаркеті подобається: там і товар можна самостійно вибрати, і в очі не лізуть: «Що вам підказать?» Головне, що ціни значно нижчі. А ще покупку можна повернути. Якось купляла борошно. Поряд стояло два п'ятикілограмових пакети: один за 22,45, другий — за 18,45. Перший для мене задорогий. Взяла по 18,45. Прийшла додому, подивилась у чек — а там 22,45. Таки не той вхопила. Наступного дня пішла в магазин, вийшла співробітниця і без проблем повернула чотири гривні та поміняла борошно. От вам і переваги.

Покупців стало менше на 70 відсотків

А от на базарі зовсім іншої думки про новий магазин. Кажуть, що покупців у них зменшилось відсотків на 70.
— Те «АТБ» треба зірвать! — бунтує продавшиця базару Тамара Скиба. — У мене ще торгівля йде більш-менш, бо я рибою й напівфабрикатами торгую, а в супермаркеті вибір менший. Заморозки взагалі мало. Та й пробувать там не дають, а я даю. А от інші продавці страждають. Що там дешевше — так це пиво. Інше все приблизно в одну ціну. А от цукерки я там купувала, так вони були несвіжі. Рибу знайома купила запаковану, відкрила, а та риба розкладається. Ну, молочне таке, що більш-менш. Йогурту якогось можна купить.
— Не можна сказати, що в «АТБ» чи на базарі все дорожче або дешевше, — переконана приватний підприємець Оксана Дрожжа. — Щось дешевше в супермаркеті, а щось на базарі. Але покупців у нас стало значно менше. Сама я раз сходила туди подивитись, як там люди скуповуються, а так не буваю в «АТБ». На базарі краще.

— Я все на базарі у нас купую, —. розказує продавець кондитерки Ольга Черниш. — В АТБ» була один раз, з цікавості. Нічого там хорошого не знайшла. А люди базар тепер обминають. Бо в супермаркеті все в одному місці. І тепло.
— Звичайно, доходи з відкриттям «АТБ» впали, — говорить один із найбільших підприємців Корюківки Михайло Гаврюш. — Однак здорова конкуренція потрібна — мізки краще працюють тоді. А конкуренції без втрат не буває. Сьогодні я думаю, як поліпшити роботу, чим вдосконалити, щоб повернути своїх покупців. Сподіваюся, що з часом усе налагодиться.

Ціни, як у Дніпропетровську

— Яз Дніпропетровська, — розповідає керуюча корюківським «АТБ» Оксана Гомон. — Мене прислали сюди як досвідченого працівника. Я і у рідному місті керуючою була. Так от, коли приїхала і побачила корюківські ціни на продукти, була шокована. Вони такі ж, як у Дніпропетровську. Але ж рівень життя мегаполісу і невеличкого райцентру дуже відрізняється. Звичайно, для людей наш супермаркет — порятунок від місцевої дорожнечі. Так що працюється нам прекрасно. Корюківці — приємні покупці.

Пам'ятник довелося перенести

«АТБ» у Корюківці в центрі містечка. Там, де раніше стояв пам'ятник чорнобильцям. Потім землю виставили на продаж, а пам'ятник перенесли. Поряд з новим супермаркетом — звичайні магазини. Тепер справи у них ідуть гірше.
— Місцеві підприємці вели себе дуже вільно, — коментує ситуацію Микола Ющенко, заступник голови Корюківської райдержадміністрації з економічних питань. — Ціни у нас просто зашкалювали. А все тому, що середня зарплата на шпалерній фабриці п'ять тисяч гривень, а в двох місцевих лісгоспах — три тисячі. По вихідних покупців на нашому базарі майже не було — більшість їздили на дешевший менський базар. Коли з'явився супермаркет, ціни поповзли на базарі та в магазинах униз. За нашими підрахунками, з 7 грудня по 1 січня прибуток супермаркету становив близько шести мільйонів гривень.

— Кажуть, до райдержадміністрації зверталися місцеві підприємці з проханням закрити «АТБ»?
— Офіційно — жодного звернення не було. У приватній розмові могли обмовитися.
У місті два найбільші місцеві підприємці — Михайло Гаврюш та Сергій Нековаль. Першому легше пережити цю ситуацію. Він почав уже організовувати ярмарки різноманітні, зацікавлювати покупців. От другому, з його характером, буде важче. Але відкриття супермаркету, на мою думку, просто відсіє слабших підприємців з продовольчого ринку.

— Чи отримує район якийсь зиск від того, що в Корюківці відкрили «АТБ»?
— По-перше, на роботу взяли тридцять місцевих жителів, — відповідає Микола Павлович. — Там тільки двоє-троє з Дніпропетровська. Та й то тимчасово, поки наші декілька осіб поїхали в Дніпропетровськ на навчання і стажування. Зараз ведемо переговори про те, щоб прибутковий податок залишався у нас у районі.

— Миколо Павловичу, а самі ви скуплялись у новому супермаркеті?
— Ще перед Новим роком, — усміхається. — Часу мало, то я в обідню перерву заїхав. Купив цитрусових, цукерок, пляшку шампанського.

* * *

Крім Корюківки, супермаркет «АТБ» відкрився у Щорсі. (Також там працює супермаркет мережі «СеДаМ»). Будують у Новгороді-Сіверському. У Прилуках, Ніжині, Чернігові супермаркети вже давно. Але базари також з покупцями.
                                                               Вікторія Товстоног, тижневик «Вісник Ч» №3 (1393)

Категорія: Точка зору | Переглядів: 1333 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України