КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 373 374 375 376 377 ... 486 487 »
    

           ЧАС  НАСТАВ ?

Територіальні громади мають самі визначатися, до якого міста належатимуть...  

.
 
   Міський голова Городні Андрій Богдан (на знімку) народився 1967 року в Конотопі Городнянського району. Працював на місцевому заводі "Агат”, головним інженером комунального господарства міської ради. З 2002 року і донині – міський голова райцентру. Керівник територіальної міської громади не раз бував за кордоном – у Норвегії, Австрії, Польщі, Литві та інших країнах, де вивчав досвід міжмуніципального співробітництва. Тож було цікаво почути його міркування щодо реформування місцевого самоврядування в Україні.

Богдан Андрій

– Щойно у Новгороді-Сіверському відбулася зустріч керівників місцевих громад Чернігівської та Брянської областей з приводу розв’язання проблем міжмуніципального співробітництва. Що корисного ви взяли від спілкування з колегами?

– Я був вражений тим, як у росіян відбувається реформа місцевого самоврядування. У них значно скорочені штати районної ради. Є, наприклад, голова, котрий працює на громадських засадах. Зміни в територіальному устрої дозволено проводити на рівні губернії. А такі важливі сфери життя, як освіта та медицина, на себе взяла держава.

– А хіба у нас не так?

– Звичайно, ні....  

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Громада та влада | Переглядів: 864 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 31.01.2012 | Коментарі (0)

    

    До   ЖЕКів приїде перевірка? 

 .

Державна фінансова інспекція у лютому проведе перевірку комунальних підприємств сфери житлово-комунального господарства щодо обґрунтованості підвищення тарифів на послуги.Про це заявив голова Держфінінспекції Петро Андрєєв, повідомляє прес-служба відомства.

"Вище керівництво держави висловило стурбованість щодо необґрунтованого та самовільного підвищення тарифів на комунальні послуги....  "До органів влади надходять скарги громадян на ЖЕКи, які не надають комунальних послуг навіть, коли ці послуги оплачені на 100 %. Тобто люди платять за прибирання під’їздів, при будинкових територій, вивіз сміття, але ці роботи не виконуються", – сказав голова Держфінінспекції...

  У разі наявності у громадян інформації про підвищення тарифів на комунальні послуги керівництво Держфінінспекції просить повідомляти про це за телефоном довіри: (044) 425-38-18.

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Громада та влада | Переглядів: 715 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 30.01.2012 | Коментарі (0)

   

            Пам’яті Героїв Крут: Всеукраїнське вшанування на Чернігівщині.

                                                                                                                                                            ФОТОрепортаж

 

    29 січня 2012 року на території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» національно-демократичними силами вшанували пам’ять Героїв Крут. 

Спільну панахиду на честь пам’яті загиблих курсантів і студентів – захисників своєї Української держави в бою під Крутами відправили священики Української православної церкви Київського Патріархату та Української греко-католицької церкви.Після покладання квітів від політичних партій та громадських організацій до монументу колони Меморіалу, яка символізує Київський університет, проведено мітинг-реквієм, присвячений мужнім борцям за незалежність України.

Влада відзначала свято з належною пошаною -- навіть Президент Віктор Янукович прислав вітання, зачитане на мітингу. 
  Панахиду по загиблих воїнах відправив архієпископ Чернігівський і Ніжинський, секретар Синоду УПЦ КП Євстратій   За панахидою молилися голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, заступник голови Володимир Тканко, голова Ніжинської районної державної адміністрації Володимир Другаков... 

  Про значення подвигу Героїв Крут у боротьбі за незалежність України проти агресорів та сучасні завдання української демократії виступили  Іван Заєць,   В’ячеслав Кириленко,  Микола Онищук,   Герой України Дмитро Павличко,  Володимир Яворівській, Олег Тягнибок, Степан Брацюнь, Євген Лупаков , Павло Барнацький,  В’ячеслав Сівчик від білоруської опозиції.

  Учасники мітингу схвалили резолюцію зібрання до українського суспільства та влади, яку зачитав ведучий, голова Чернігівської обласної організації Української народної партії Володимир Ступак:...                                                                                         Учасники мітингу на честь пам’яті Героїв Крут вимагають від Президента України, Кабінету Міністрів України та владної більшості у Верховній Раді України:...

 Ми, всі разом повинні повернути життя у своїй країні до справжньої демократії, законності, національного і духовного розвитку.

                 Слава Україні!   Слава Героям Крут!

 

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Події | Переглядів: 931 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 30.01.2012 | Коментарі (0)

   

            ВСЕ  КРАЩЕ  ДІТЯМ !   ЧИЇМ ?

       Засідання комісії з питань оздоровлення

.

  26 січня за участі заступника голови райдержадміністрації І.І.Бузака та начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Я.М.Павленко відбулося засідання постійнодіючої міжвідомчої комісії з організації оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді. 


Під час засідання були розглянуті наступні питання:... 

  3. Про стан підготовки до літньої оздоровчої кампанії 2012 року.

 Представники суб’єктів оздоровчого процесу доповіли про проведену підготовчу роботу. Після цього були обговорені проблемні питання організації оздоровлення дітей та затверджено план заходів по їх усуненню.

На даний час район має оздоровчі та відпочинкові ресурси для оздоровлення 1694 дітей, що становить 57,4% від загальної кількості дітей шкільного віку: 
 - пришкільні табори з денним перебуванням закладів освіти – 790 путівок (дирекція шкіл); 
   - путівки для дітей, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, які здали документи до 15 жовтня 2011 року, – 100 путівок (управління праці та соціального захисту населення, Григоренко Олена Іванівна, тел. 2-29-12);
   - оздоровлення дітей за кордоном за сприяння Дитячого Фонду України та попередніми заявками – 19 путівок (відділ освіти, Тройна Ольга Андріївна, тел.2-14-69);

 Заступник голови райдержадміністрації І.І.Бузак доповів присутнім про досягнення і прорахунки оздоровчої кампанії 2011 року ...  

  

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Громада та влада | Переглядів: 811 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 29.01.2012 | Коментарі (0)

  

     ХТО  ПЕРЕВІРИТЬ  КОРЮКІВКУ  ?

 Завдяки "липовій” довідці вийшли на пенсію на 5 років раніше  


   .

Працівники сектору державної служби боротьби з економічними злочинами Новгород-Сіверського районного відділу внутрішніх справ виявили декілька фактів зловживання службовим становищем посадовими особами однієї з сільських рад району.

Посадовці вчинили службове підроблення документів, внісши неправдиві відомості про час проживання деяких громадян в IV зоні відчуження в довідку з місця мешкання, яка як і посвідчення особи, постраждалої внаслідок аварії на Чорнобильський АЕС, є обов’язковим документом для нарахування пенсії та скорочення пенсійного віку на 5 років.

Внаслідок цих дій двоє громадян за 5 років незаконно отримували з державного бюджету пенсію – усього близько 70.000 грн.
В іншому випадку...  

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Право знати | Переглядів: 668 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 29.01.2012 | Коментарі (0)

  

      Крути: бій проти "духовного закріпачення"

.

 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути українські вояки вступили в бій із більшовицькими загарбниками та їхніми поплічниками, що рвалися до Києва. Уперше після 1709 року, через 209 літ українці обстоювали власне право бути вільними. Не випрошували для себе свободи в поневолювачів, а здобували її в безкомпромісній боротьбі. Ця подія – трагедія і тріумф. Її порівнюють із давньогрецькими Фермопілами, де в 480 році до н. е. 300 спартанців зупинили персів.

  Бій тривав упродовж цілого дня 29 січня. Увечері під загрозою оточення більшовиками та українським полком імені Тараса Шевченка, що виступив з тилу, розпочався відступ. Студентська чота (35 осіб), відступаючи, потрапила в оточення: 28 із них закололи багнетами, сімох поранених доправили до Харкова. Із 600 учасників бою загинули майже 300. Загарбники втратили близько 2000 осіб. Супротивника було затримано....  
Епілог. Вивезені з-під Крут тіла загиблих юнаків поховали на Аскольдовій могилі. Ненависть до оборонців Крут будівничі "нового життя" проявили згодом: їхній прах сплюндрували, заодно зруйнували й усе Аскольдове кладовище....  

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Події | Переглядів: 828 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 28.01.2012 | Коментарі (0)

   

МНС   відкрило  пункти  для обігріву  у Корюківці  та  інших районах  

.

За прогнозами синоптиків, у найближчі 10 діб в Україні очікується дуже холодна погода. Місцями температура повітря падатиме до 30°С нижче нуля.

У зв’язку з цим обласним управлінням МНС на базі підпорядкованих йому пожежно-рятувальних підрозділів, які дислокуються в населених пунктах, влаштовуються 44 приміщення для тимчасового перебування людей під час морозів та обігріву малозахищених верств населення.

Про це повідомляє прес-служба УМНС України в Чернігівській області.

У  Корюківці приміщення для обігріву знаходиться за адресою: вул. Передзаводська, 1 ( приміщення пожежної частини ) ...  


 

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Події | Переглядів: 682 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 28.01.2012 | Коментарі (0)

  

    Громадська рада продовжує роботу

.

   Вчора, 26 січня в райдержадміністрації відбулося засідання Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації. У засіданні Громадської ради взяли участь члени Громадської ради, представники органу виконавчої влади — голова райдержадміністрації О.В.Довгаль, а також заступники голови райдержадміністрації І.І.Бузак, М.П.Ющенко, Н.М.Демиденко.

Засідання Громадської ради провів голова Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації А.І.Савченко. 

   Одним із основних питань зібрання було...  

 З інформацією про політичні та економічні питання в Корюківському районі виступив голова райдержадміністрації О.В.Довгаль...

 Кожен член Громадської ради мав можливість висловитися з приводу актуальних проблемних питань... 


  

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Громада та влада | Переглядів: 758 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 27.01.2012 | Коментарі (0)

   

        УВАГА !

    Укргідрометцентр обіцяє до 33° морозу

 .

  Укргідрометцентр прогнозує, що мінімальна температура вночі 1-5 лютого буде досягати -29... - 33 градусів.

Про це на прес-конференції заявив директор департаменту цивільного захисту Міністерства надзвичайних ситуацій Василь Квашук, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Мінімальна температура повітря знизиться вночі у східних, центральних та північних областях 1-5 лютого до -29...- 33 морозу, досягаючи критеріїв стихійного метеорологічного явища", - зазначив він....

 

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Право знати | Переглядів: 616 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 27.01.2012 | Коментарі (0)

    

  ЯК ВІДНОВИТИ СИЛИ ПІСЛЯ ЗАХВОРЮВАННЯ І НЕ ДОПУСТИТИ УСКЛАДНЕНЬ

.

    З  настанням  справжньої  зими  збільшилися  випадки  захворювань  на ГРВІ та, навіть, грип...

   Хвиля грипу вас не оминула. І начебто вдалося хвороби позбутися, самопочуття поліпшилося, температура впала. Але докучають слабкість, млявість, вигляд апатичний… Не дивно: імунітет виснажений вірусом, печінка й нирки перевантажені ліками. Тож час приводити себе до ладу...     

  ГРАНАТОВИЙ СІК — ДЛЯ ТОНУСУ СУДИН   

   Дуже часто грип та ГРВІ стають причиною порушення судинного тонусу. У разі високої температури...  

   ДІТЯМ — ХУРМУ Й КІВІ

Щоб малюк не підхопив ускладнення в перші ж дні після одужання, можна заварювати йому вітамінний чай із листя суниці (1 чайну ложку сировини на 150 мл окропу). За смаком додати мед і сік лимона. Також частіше...  

    ЯК НЕ ЗАХВОРІТИ ЗНОВУ?

Збільшити активність імунітету після хвороби допоможуть:...  

   ЧИСТИМО ПІСЛЯ ІНФЕКЦІЇ ПЕЧІНКУ ТА НИРКИ

Печінка та нирки виводять з організму всі протизастудні ліки.  Тому після грипу та ударного лікування бажано...  

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Здоров-Я | Переглядів: 1000 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 27.01.2012 | Коментарі (0)

КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України