КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Лютий » 12 » 9 лютого депутат Верховної Ради України Анатолій Євлахов побував у кількох школах нашого району
11:10
9 лютого депутат Верховної Ради України Анатолій Євлахов побував у кількох школах нашого району

 

9  лютого депутат Верховної Ради України Анатолій Євлахов побував у кількох школах нашого району

Болюча проблема: школа у нашому лісі опалюється імпортним газом.  Як бути далі?

.

  Це був не помпезний візит з піднесенням короваїв та змерзлими дітьми у вишиванках на кордоні району, як це практикувалося при зустрічах високих гостей у минулі роки. Мета відвідин народного депутата була максимально прагматична: чим допомогти освітянській галузі та й загалом Корюківщині?




  У Холминській школі. Зліва направо: директор закладу Олександр Шевчик, в.о. голови райдержадміністрації Олексій Мірошниченко, народний депутат України Анатолій Євлахов.

   У Корюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 депутату та супроводжуючим його голові районної ради Олександру Савченку, в. о. голови райдержадміністрації Олексію Мірошниченку, начальнику відділу освіти РДА Ірині Наумчик та іншим гостям директор школи Олег Гайовий і вчитель інформатики Олена Аполон показали новенький комп’ютерний клас. До цього стояли тут п’ятнадцятирічного віку застарілі машини, тепер же сучасне обладнання встановлене і запрограмоване саме під потреби навчання учнів, яких у школі 431. Цьому передувала зустріч А.Євлахова з керівництвом ТОВ "Кліар Енерджі” (яке будує у нас теплоелектростанцію), де було обговорено соціальну відповідальність бізнесу та домовлено про придбання комп’ютерної техніки для цієї міської школи. І далі товариство допомагатиме освітянській галузі району, зокрема, у придбанні шкільних автобусів. Депутат побував у класах, спортивному залі, їдальні, нагадав про невирішену проблему добудови шкільних майстерні та спортивного майданчика… 









   У Савинківській ЗОШ І-ІІІ ст. А.Євлахов теж пройшов коридорами, класами і кабінетами двоповерхового приміщення, навіть цікавився шкільними туалетами (поки що надвірними, цього року заплановано будівництво внутрішніх), зайшов до газової котельні – якраз з відключеними напередодні через "газовий конфлікт” котлами (школа продовжує опалюватися недостатньо потужними твердопаливними)…



  У Сядринській ЗОШ І-ІІІ ст. встигли за кілька днів перед цим ввести в експлуатацію нову котельню з двома твердопаливними котлами. Оглядаючи їх, депутат відзначив, що всім закладам потрібно переходити з газового на твердопаливне опалення. Бо складається враження, що Корюківський район настільки багатий – не знають тут, куди гроші дівати! У комп’ютерному класі депутат питав, що вивчають діти, а побачивши у коридорі самотній "чорний ящик” профорієнтаційного терміналу (при закупівлі яких для шкіл країни колишнім керівництвом державної служби зайнятості були вкрадені десятки мільйонів гривень) – висловив думку, що з більшою користю треба б використовувати цей пристрій, хоча б мультфільми хай би показував його екран для приваблення дітей. У майстерні трудового навчання, де діти своїми руками щось виготовляють, гостей розсмішила зроблена кимсь дерев’яна фляга з написаною назвою на боку – "буханатор” (мабуть, від хлібного буханця пішла).







  У Холминській ЗОШ І-ІІІ ст. візитери відразу стали учасниками гарячої суперечки у кабінеті директора Олександра Шевчика. Тут освітяни, селищний голова Віталій Запорожець, представники "Правого сектору” та селищної громадськості не давали відключити газову котельню від постачання природним паливом – представниками ПАТ "Чернігівгаз”, які відключали (принаймні, збиралися це зробити) навчальні заклади району з 8 лютого. Бо за наполяганням газовиків потрібно було укласти з ними додаткову угоду, а відділ освіти цього не міг зробити, не порушуючи законодавчих вимог. Тобто газова служба начебто виконує свої законні умови, освітяни – свої, і тим більше, що вони не могли допустити, аби учні мерзли, щойно прийшовши на навчання після протигрипозного карантину… Народний депутат сказав, що це проблема не районного, а державного рівня, котра буде вирішуватися найближчими днями. На тому усі погодилися й розійшлися. Після неприємного "газового конфлікту” гості побажали побачити щось хороше, світле і їм показали найперше народознавчу кімнату-світлицю із зібраними місцевими старожитностями. А.Євлахов звернув увагу на розкладені на вікнах у коридорі зошити – то проводиться тиждень початкової школи і кращі рукописи найменших учнів виставлено для прикладу іншим. У шкільній бібліотеці всі побачили інший приклад, прикрий – бездіяльності Міносвіти, бо оце тільки одержали підручники для семикласників, і то половину! Коли ж надійде решта, як навчальний рік закінчиться? Не грошей нема в державі на шкільні книги, а належної організації роботи освітянського міністерства!  







  Депутат під час свого короткочасного візиту вникав у всі деталі шкільного життя. Питав, і які бали із ЗНО набирають учні, а у педагогів цікавився їх думкою щодо ідеї здачі зовнішнього незалежного оцінювання знань і самими вчителями. Розпитував про харчування школярів, навіть пробував, наскільки смачні млинці-ладки печуть холминці… Відзначав, що побувавши у всіх школах свого виборчого округу, побачив – часто сільські заклади виглядають краще багатьох хвалених міських. Грошей не вистачає усім, але де директор "на своєму місці”, там це відчувається! Жаль, що наші педагоги і школи змушені у ХХІ столітті досі жити натуральним господарством, залежачи від своїх городів, домашнього хазяйства. А повинні б годуватися своїми професіями!
   І ще одну складову місцевого газового конфлікту потрібно б вирішити: Холминська школа розташована у селищі, де є один з найбільших держлісгоспів області, а опалюється дорогим газом! У розмові з селищним головою А.Євлахов наголошував на ще одній місцевій парадоксальній ситуації: спиртозавод начебто не працює, а розташований поруч ставок ніяк не замерзає взимку від заводських стоків! Тобто у країні спиртозаводи навмисне зробили збитковими, "підпільними”, аби хтось на цьому "нагрів руки”. При роботі таких підприємств у законному руслі селищний бюджет отримував би мільйонні надходження, і у керівника місцевого самоврядування будуть тоді не лише повноваження, а й реальні можливості багато чого робити і вирішувати. Нікому не варто обіцяти покращення колись – підсумував депутат, – а треба робити усе для цього сьогодні.

   
                                     
Джерело  райгазета " Маяк"  


                                                                                                                           


   

Категорія: Громада та влада | Переглядів: 873 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України