КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 


Головна » 2016 » Вересень » 2 » 28 серпня відзначали Свято Успіння Богородиці ! ФОТОрепортаж
09:05
28 серпня відзначали Свято Успіння Богородиці ! ФОТОрепортаж
  28 серпня відзначали Свято  Успіння  Богородиці !
                                                                      ФОТОрепортаж

.

  Свято Успіння Богородиці 28 серпня почали відзначати ще в період раннього християнства.   У Новому Завіті йдеться про те, що Христос, будучи вже розп’ятий на голгофі, доручив апостолу Іоанну піклуватися про свою матір. І після воскресіння, а потім вознесіння Христа на небо, Марія довгий час, дійсно, жила в будинку Іоанна в Єрусалимі, часто ходила на голгофу для молитви. 

  Одного разу до неї явився ангел, який повідомив, що вона помре через 3 дні. В день смерті Марії прийшли апостоли. Поклали її в гробницю і замурували печеру каменем. Не встиг попрощатися з Марією тільки апостол Фома, який попросив інших апостолів відкрити гробницю. І коли це зробили, то побачили, що Марії всередині вже не було – у труні лежали тільки похоронні одягу. В той же день Богородиця сама з’явилася апостолам разом з ангелами, і учні зрозуміли, що вона піднеслася на небо.

  Православна церква відносить Успіння до числа дванадесятих свят – 12 найважливіших свят після Великодня. Передує Успінню досить суворий Успенський піст тривалістю два тижні.

  Підходив до кінця Успенський піст – починався М’ясоїд, а разом з ним приходила пора весіль. Також юнаки намагалися встигнути до 28 серпня посвататися до симпатичних дівчат, оскільки це була остання можливість в цьому році попросити руки і серця.

  У народі Свято Успіння Пресвятої Богородиці ще називають Першою Пречистою. Протягом осені є ще дві Пречистi - 21 вересня і 14 жовтня.  

  Перша Пречиста - це по-справжньому світле і радісне свято. У цей день віруючі відзначають перемогу вічного життя над смертю. Сьогодні закінчився Успенський піст, який в народі символізує настання осінньої пори. З Успіння літо остаточно повертає на осінь; починається «молоде» бабине літо, що триває до 11 вересня. Вважається, якщо в ці дні буде гарна погода, то під час «старого» бабиного літа (починається 11-12 вересня) буде негода.

  Церква називає смерть Богородиці сном, успінням, тому що вона першою серед людей стала безсмертною і душею, і тілом. Богородиці присвячували ікони, будували на її честь храми. . .

 Прийнято освячувати на Успіння, 28 серпня, колосся і насіння. Після цього люди складалися на бенкети, пригощали бідних і жебраків, пекли пироги, смажили баранов, готували капусняк. Також це був час для приготування домашньої консервації – солили огірки.  Згодом готували розсольники  і їли все це з картоплею і хлібом.

Як це проходило у Свято-Вознесенському Храмі УПЦ Київського Патріархату, де настоятелем  о.Тарасій Баїк,   дивіться у нашому ФОТОрепортажі


 



















 


 
Категорія: Свята | Переглядів: 651 | Додав: VLAS-KOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України