КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО
ГоловнаРеєстрація Вхід
Ви увійшли як Гість • Група "Гості"Вітаю Вас, ГістьRSS
-Громадський Інформаційний Сайт - -
Меню сайту
Категорії розділу
Події [424]
Вибори [145]
Громада та влада [864]
Точка зору [235]
Право знати [1061]
Свобода слова [37]
Гарячий коментар [5]
Тут я живу [275]
Історія нашого краю [91]
Захисник [26]
Свята [720]
Здоров-Я [551]
Господар і Господарка [56]
Смакота [50]
Поради [141]
Рибалка та полювання [42]
Цікавинки [69]
Всячина [43]
Радіо онлайн
СЛУХАТИ ОНЛАЙН РАДІО
Наше опитування
Календар
Друзі сайту

Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст.№1.





Семеновка - наш город!

Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
 
Головна » 2018 » Березень » 01
 

«Ми будем вічно пам’ятати і світові забути не дамо!»

                                                                                                                                                       ФОТОрепортаж

Під таким гаслом пройшли жалобні заходи до 75-х роковин Корюківської трагедії, які продовжились в урочищі Гай, на місці спорудження Меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених нацистськими окупантами.

Тут, де перепоховані останки жертв трагедії, представники влади, духовенства та громадськість віддали глибоку шану всім, загиблим жителям Корюківки і разом з ними – всім закатованим жителям знищених населених пунктів України. До братських могил несли гірлянди, квіти та лампадки, в урочищі лунали залпи військового салюту, а духовенством було відправилено заупокійну літію.

Довідково:  В Україні у 1941-1944 рр. нацистськими карателями та відступаючими військами Вермахту свідомо було знищено понад 670 населених пунктів, та майже  51 тисячу осіб цивільного населення.

Тільки в Чернігівській області спалено 63 населених пункти, вбито більше сімнадцяти з половиною  тисяч їх мешканців у Бобровицькому, Борзнянському, Варвинському, Городнянському, Козелецькому, Корюківському, Куликівському, Новгород-Сіверському, Носівському, Ріпкинському, Семенівському, Сосницькому, Сновському, Срібнянському, Чернігівському районах.

З них найбільше жертв в Корюківці – майже 7 тисяч, в с. Козари (Носівського р-ну) майже 5 тисяч, в с. Піски (Бобровицького р-ну) – більше 300 жителів...

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Громада та влада | Переглядів: 856 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 01.03.2018 | Коментарі (0)

      Свічки пам’яті, хвилина мовчання, жалобні заходи:                    в Україні вшановують пам’ять жертв Корюківської трагедії

                                                                                    ФОТОрепортаж

Сьогодні виповнюється 75 років з часу кривавої події в українській історії – знищення Корюківки разом з її жителями. Про цю трагедію відзнято документальні стрічки, завдяки історикам, свідкам трагедії, громадськості та небайдужим про неї починають говорити в Україні та світі.

Про 75-ті роковини трагедії сьогодні свічками пам’яті нагадують українські телеканали, засідання Верховної Ради України розпочалось хвилиною мовчання за жертвами трагедії.

У Корюківці, за участі народних депутатів України, керівників області, району, об’єднаної громади та представників державних і наукових установ, ветеранських організацій, громадських об’єднань, релігійних організацій, військових та громадськості відбувся мітинг-реквієм...  Про наймасштабнішу каральну акцію нацистів в Європі під час Другої світової війни, як про злочин проти людяності, згадували у своїх зверненнях ...     «Корюківка має стати національним символом скорботи, і пам’ять про жертви цієї та інших подібних трагедій в Україні мають бути увічнені Меморіалом на державному рівні», – зауважив Анатолій Євлахов.

Міський голова Ратан Ахмедов підкреслив, що Корюківська трагедія – це трагедія не лише Корюківки, це трагедія всієї України та всієї Європи...                                            

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Громада та влада | Переглядів: 659 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 01.03.2018 | Коментарі (0)

             Корюківка: прорвати коло замовчування !
 – ПОЖАР, бо згоріло все містечко.
.   Корюківська трагедія — масове вбивство 6700 мешканців села Корюківка (нині місто в Чернігівській області України), здійснене 1-2 березня 1943 року загонами СС та угорської військової жандармерії в ході Другої світової війни. Масштаби трагедії — виняткові серед населених пунктів України, СРСР та Європи. 
    Корюківські вбивства за кількістю жертв майже в 45 разів перевищують білоруську Хатинь, у 41 — чеське Лідіце, у 12 — французький Орадур. Масове вбивство мирних мешканців було каральною операцією угорських підрозділів у відповідь на дії радянських партизан ...,  
     Сьогодні я буду голосом моєї бабусі по матері і рідних мені людей, які вижили у цій трагедії. Отже...
Знову жінки і діти бігли, ховаючись, лісом в НІКУДИ, намагаючись вирватися з облави, яку влаштували німці з вівчарками. Їм повезло. Вони заховалися за якимись кущами, коли на них прямо вийшов молоденький німець з автоматом і вівчаркою ...
P.S. Моя мама Костюк Галина Юхимівна не дожила до того часу, коли Верховна Рада вже незалежної України прийняла постанову про вшанування пам’яті жертв Корюківської трагедії. З середини 60-х років вона докладала багато зусиль, щоб винести у публічний простір пам'ять про знищення нашого містечка..  

                                                                                                                                                                                       Читати далі ~>
Категорія: Точка зору | Переглядів: 724 | Додав: VLAS-KOR | Дата: 01.03.2018 | Коментарі (0)

КОРЮКІВКА НАШЕ МІСТО © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Переклад Сайту


Пошук
Ми ВКонтакті
Наша кнопка
Її код
Code
<a href=" http://korjukivka-sity.at.ua/"target=_blank><img src=" http://korjukivka-sity.at.ua/knopka_sajta.gif"border="0" title=" Громадський сайт міста Корюківка " width=137 height=50></a>
Погода
Корюковка 

Телефонний довідник Корюківського району

Найближчі свят
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Гімн України