КОРИСНІ ПОРАДИ
ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ОЛІЮ
З давніх-давен людство добувало та використовувало рослинні олії. Основні джерела олій — насіння олійних рослин (соняшник, льон, рапс тощо), а також кісточки деяких плодових дерев (абрикоси, персики, вишні, черешні, мигдаль), насіння (винограду, кавуна, томатів, тютюну, чаю).
ЦІННІСТЬ РОСЛИННИХ ОЛІЙ
Наявність ненасичених жирних кислот. Вони стимулюють імунітет, впливають на кількість холестерину, стимулюють його окиснення й виведення з організму, підвищують еластичність кровоносних судин, активізують ферменти травного тракту, підвищують стійкість організму до інфекційних захворювань і дії радіації, є......
Переважно ж у продажу представлено різні рафіновані, тобто очищені, олії. Під час рафінації олію очищають від.....
Рафіновану олію рекомендується використовувати тільки під час смаження. У їжу — в салати, приправи, гарніри тощо — лише натуральну нерафіновану олію.....